Много пъти предлагали на държавата да купи ЧЕЗ, но...

От "Инерком" не участвали в предложенията за нови цени на тока
17 апр 2018 16:37,
7
Много пъти предлагали на държавата да купи ЧЕЗ, но...
Снимка: архив, БулФото

От 2011 година насам CEZ Group многократно е предлагала на различни представители на българската държава да закупят българските активи на компанията. Това са съобщили от чешкото дружество по искане на временната комисия, която анализира сделката за ЧЕЗ България.

Още по темата

Информацията обяви председателят на комисията Жельо Бойчев (БСП) по време на последното официално заседание на временната комисия. Има очаквания, че депутатите ще поискат срока на дейността им да бъде удължен.

В отговор на запитване от комисията от Министерския съвет обаче са коментирали, че не са водени преговори с CEZ Group за продажбата на дружествата в България.

По отношение на осигуряването на финансирането за сделката нещата се движат "организирано", обясниха от "Инерком България" пред депутатите от комисията. Водят се разговори с банките, които напредват и се очаква преди финализирането им да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), обясни Валентин Захариев.

Той беше категоричен, че всеки от кандидатите е минал през проверка на финансите и собствеността. От CEZ са преценили след тези проверки, че "Инерком България" изпълнява критериите и не представлява репутационен риск за тях, допълни още Захариев.

"Инерком България" не е участвала в ценовите заявления за новия регулаторен период, съобщи Милена Стоева пред депутатите. Тя посочи още, че CEZ Group е собственик на дружествата в България, докато сделкате не бъде финализирана и те са подготвили заявленията за нови цени до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Подробности четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
за РУСИЯ НАД ВСИЧКО преди 6 години
НЕ СТИСКАЙ ПАЛЦИ....АМИ МИ СТИСНИ КУ...А!!!!!!!ТОВА --ЩЕ ТЕ ЗАДОВОЛИ!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
"Кака" Гинка трябва да е много внимателна и работлива, щото ако ми спре токът а съм си платил....ще се вайка че не си е купила стрелбище...не се бъзикам
5
2
 
3
 
! Отговори
от 4 преди 6 години
Защо ми слагате минуси, чували ли сте изобщо песента. Много си е добра. И за разлика от другия бълвоч, има някакъв смисъл и чуство в нея.За Инерком, имахме възможност да протестираме, да направим нещо, не го направихме. Тогава какъв е смисълът изобщо да се коментира. Явно на населението на територията България не му пука дори за съмнителни сделки за електроснабдяването на половин България. Тогава какво значение има какво си пишем тук?
4
5
 
5
 
! Отговори
@1 преди 6 години
А аз на Беларус, защото песента е разкошна. Слушала съм я сигурно 100 пъти откакто я пуснаха, Алексеев Rulez.А за Инерком, и за българската държава изобщо, някой интесува ли го изобщо вече? Май няма и да гласувам на изборите повече. Това е подигравка. Те се гаврят с нас и си правят каквото пожелаят. Тогава за какво да участваме в играта им.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладко нещо са депутатските анкетни комисии. 100% никакъв полезен резултат, освен за самите депутати, които са щедро възнаградени по пропорционален управленчески принцип
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансовият корифей Горанов каза, че няма нужда държавата да има участие в сделката.................."Вервайте ми................нищо, че съм член на най-крадливата и най-лъжливата партия."
1
5
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ НАД ВСИЧКО!!!! преди 6 години
ЩЕ СЕ ОТВЛЕКА МАЛКО ОТ ТЕМАТА АЗ ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА РУСИЯ НА ЕВРОВИЗИЯТА!!!