Южна Корея поиска мирен договор с КНДР

Американският президент пък даде "благословията" си
18 апр 2018 08:24, Петя Славова
19
Южна Корея поиска мирен договор с КНДР
Снимка: БТА

Южна Корея иска да замени примирието, сложило край на бойните действия в Корейската война през 1953 г., с "постоянен мирен режим" на Корейския полуостров. Това каза министерството на националното обединение, цитирано от Йонхап и БТА.

Американският президент Доналд Тръмп даде вчера "благословията" си на двете Кореи, които, изглежда, обсъждат подписването на мирен договор, който официално да сложи край на Корейската война, когато лидерите им се срещнат на среща на върха на 27 април, посочи южнокорейската агенция.

"Правителството полага усилия да обяви край на войната и да установи постоянен мирен режим", каза на брифинг говорител на министерството.

В същото време директорът на Службата за национална сигурност към президентството в Сеул Чон И-ин заяви, че Южна Корея и САЩ може да подпишат мирно споразумение със Северна Корея, ако тя се откаже напълно от своята ядрена програма, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ко стана със Сирия,ни вопъл ни стон след голямата победа на коалицията ха ха.Празнуват, готвят парад на победата - гей парад, разбира се.
5
1
 
3
 
! Отговори
Умно решение преди 6 години
Нормално, ако стане война железните комунисти от Севера ще изпепелят южнокорейските джендита за два часа.
4
3
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Северна Корея показа на света как една малка държава може да отстоява своята независимост. Рецептата е: ядрено оръжие и ракети, които могат да достигнат САЩ.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Джуджи "Миротвореца" къде се е скрил? Няма ли и той да се произнесе по въпроса... като се престраши да излезе от бункера?
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп дал " благословията " си ....И там ли не може без наглото му натрапване?! Интереси, интереси, американски безкрайни интереси....Като какъв се изживява и за какъв се мисли - баща на планетата ли?! :)
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко стана със Сирия,ни вопъл ни стон след голямата победа на коалицията ха ха.