Правосъдието решава кой да живее! В случая е 2-годишният Алфи

Отхвърлена е молбата да продължи животоподдържащата му терапия
24 апр 2018 17:45, Надежда Йосифова
26
Правосъдието решава кой да живее! В случая е 2-годишният Алфи
Снимка: Facebook

Алфи все още няма 2 години и живота му зависи от лекарите и ... юристите. Британското правосъдие отхвърли последната жалба, с която родителите на детето, което е в болница и е на животоподдържащи системи, отправиха за лечението. Те молеха то да продължи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Висшият, Апелативният и Върховният съд се произнесоха в полза на болницата, която иска да се спре лечението на детето.

Европейският съд по правата на човека също отхвърли иска на родителите. Алфи Еванс страда от недиагностицирано дегенеративно заболяване на мозъка и според Детската болница "Олдър Хей" в Ливърпул по-нататъшни опити да бъде лекуван са безполезни.

В понеделник обаче родителите му - Том Еванс и Кейт Джеймс се опитаха да получат нова отсрочка, след като Италия даде италианско гражданство на детето. Те искаха то да бъде прехвърлено в педиатричната болница "Бамбино Джезу" в Рим, администрирана от Ватикана.

Снощи обаче съдията отхвърли молбата им и разреши на медиците да спрат грижите за малкия Алфи, което ще доведе до смъртта му.

Магистратът постанови, че Алфи е британски гражданин и за него важат решенията на британското правосъдие.

Момченцето е родено на 9 май 2016 г. и е хоспитализиран през декември в Ливърпул, откогато е в кома.

В понеделник близо 200 демонстранти се събраха пред болницата, където лекуват детето, четяха "Отче наш" и скандираха "Спасете Алфи Еванс".

"Синът ми принадлежи на Италия", заяви баща му пред журналисти и увери, че "няма да се откаже".

Папа Франциск се намеси лично в полза на момченцето - неведнъж призова да се поддържа живота му и прие баща му на частна аудиенция във Ватикана, напомня АФП.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Алехандро преди 8 месеца
До Некъф

Пари има, чети хубаво!
24
0
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 8 месеца
Ах какви европейски ценности. За неграмотните и нагли бежанци се отпускат милиарди, а за болно и страдащо дете пари няма. Колко прогресивно!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обаче детето сега изглежда по-добре и продължава да диша кислород в италианска клиника и не ми се иска да мисля какво ще последва в Англия, ако бъде спасено в италианската клиника!!!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 18.

Ако имаш предвид докторите и съда - надявам се, ДА!
Ако имаш предвид родителите - по-скоро, не!
Разбирам, че надеждата умира последна, но няма смисъл от тяхното упорство. Детето отдавна си е заминало за съжаление.
21
5
 
14
 
! Отговори
zdr преди 8 месеца
Траките са плачели когато някой се ражда и се радвали когато умира. Смърта не е лошо нещо. Тези "родители " държат един вързоб за едни машини и казват че го обичат. А журналистите продават дарама. Твърдим че сме хуманни когато работят поддържащите сиетеми. Такали е наистина? Не трябвали всеки да върви по пътвси ? да пуснем хората да си отидат.
20
14
 
4
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 8 месеца
Какъв е смисъла да се поддържа живота на това "растение"? Това е още по голяма мъка за родителите. Нека някоя медицинска сестра дошла от Гана се спъне в кабела и тва е.... болката ще трае няколко години и после ще утихне.
19
0
 
24
 
! Отговори
Паскал преди 8 месеца
Браво на Италия, отново!
18
3
 
16
 
! Отговори
. преди 8 месеца
От тези ли ще се учим ?
17
2
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Голяма мъка ...
Не мисля, че някой има право да решава дали друг има право да живее или не, но ако е в мозъчна смърт, какъв е смисъла ... вече си е отишъл...
16
2
 
29
 
! Отговори
Йода преди 8 месеца
колко близки и познати починаха от рак,левкемия и сърце, дроб, само защото нямаха средства за лечение...Всеки ден в България се самоубиват 2-ма,гладуват хиляди, без възможност дори за зъболечение... Стига драми.
15
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 2

Ама разбира се, добрите съветски лекари щяха веднага да му присадят мозък от *** и да го изпратят да пише анти-западни мнения във форума на днес.бг.
14
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Единствената причина това детенце да продължи да диша е желанието на неговите родители да се грижат за него, да го докосват и да го обичат докато могат. Тук става въпрос за тяхното решение и техния живот. И имат право да искат помощ.
13
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анти-анонимен

Ако зависеше от природата, от Господ или от добрата фея, детето отдавна щеше да е мъртво.
Само форумните разбирачи и фейсбук докторите се пенят до последно.
12
0
 
10
 
! Отговори
Handel преди 8 месеца
Но независимо какво съм написал малко по-долу ми е мниого неприятно от манипулацията със заглавието на "ъффтъркътъ". Защото да съобщаваш новини е едно, а да манипулираш новини, така че да се получи това, което решаваш че трябва да бъде, е съвсем друго.
11
12
 
16
 
! Отговори
Йода преди 8 месеца
Няма проблем... Родителите заплащат разходите.
Проблема е, че искат други да плащат...
Много деца гладуват и са болни, но нямат средства за лечение
10
2
 
43
 
! Отговори
Handel преди 8 месеца
При мозъчна смърт няма абсолютно никаква надежда. Но ако беше мое дете щях да продължа да се надявам дори и да спреше да диша.
9
1
 
42
 
! Отговори
pray for Elphie преди 8 месеца
Аз четох много за това дете в английските медии и коментарите на хората. Много е тъжна историята и почти безнадеждна за Елфи. Повечето за съжаление поддържат решението да се прекъснат болничните грижи, защото мозъкът на детето е мъртъв - (brain dead) - то не може да се храни, да говори, да се движи, просто нищо. Но дори след като са му махнали системите, детето е продължило да диша и бащата го е прехвърлил за лечение в Италия. Но прогнозите са песимистични. Само Бог може да направи чудо, ако реши. Ужасна трагедия!! :'(
8
11
 
11
 
! Отговори
Me преди 8 месеца
След като вече няма мозък, за какво да заема място което би спасило някой друг. Докторите, не са зверове за да спрът системите ако имаше някакъв смисъл. Като няма никаква надежда другото е политика и трупане на плюсове на гърба на нещастието.
7
8
 
35
 
! Отговори
Анти-анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
Не си прав. Не си ти (те) човекът, който да казва кой трябва да умре и кой да дава органите. Ако беше ти на мястото на родителите? Така ли щеше да постъпиш, да си оставиш детето?

Приридата сама си знае работата, и с последния шанс трябва да се пробва, до последно, до безкрай, дори безсмислено да изглежда понякога.
6
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като не му работи мозъка дори да успее да се самоподдържа този организъм няма да е нищо повече от парче месо. Най-правилното в случая е да се дарят органите. Ще спаси поне 4 живота.