Последната вечеря на "Титаник": Говеждо, кифлички...

Ученици от Велико Търново сготвиха менюто от фаталната нощ
25 апр 2018 17:30, Анисия Иванова
6

Ученици от Велико Търново сготвиха менюто от последната вечеря на кораба "Титаник". Младежите проучвали 50 дни ястията, които готвачите приготвили за пътниците в трите класи на кораба.

Гозбите били представени пред директори от над сто елитни училища. Tочно на 14 април се навършиха 106 години от потъването на "Титаник".

Прочуването на менюто от последната вечеря на кораба "Титаник" отнело месец и половина на учениците от гимназията по туризъм във Велико Търново.

"Менюто е съвсем различно за трите класи. Първа класа са с най-богато меню, те имат десетстепенно меню, на втората класа е съвсем обикновенно меню, а на трета класа са неща, които ние днес ядем на закуска!", обясни ученичката Йорданка Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Менюто на пътниците в първа класа всъщност било менюто на крал Едуард, което е смятано за връх на френската кухня и струвало 4350 долара.

Учениците приготвили говеждо филе миньон, което било част от десетстепенното меню на първа класа и кифлички от многолистно тесто, които били сервирани на пътниците във втора класа.

Покрай проучването на менюто учениците открили и някои малко известни факти за "Титаник". Примерно, че последните концерти на бенда "Уоус Хартли", преди да се качат на кораба, били в България през зимата на 1912 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Интересно , дали са похапвали кебапчета и шопска салата. Чужденците много обичат шопската...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Виж и британците се представят добре, но преди 100 години, тайландска и китайска кухня, не е имало на европейската сцена, а всичко е било Франция, щом е било за важните особи.
2
3
 
3
 
! Отговори
Anus shepti преди 5 години
Супер.добра храна смел оркестър.когАто са умирали не са викали и не са рькомахали.ледената вода не позволява тези екстри
1
2
 
8
 
! Отговори
Браво ! преди 5 години
Това е висшата, хубавата кухня ! Fine dining, haute cuisine, gourme - както си искате !Вече и в България, започваме да имам хора, които се интересуват, да я пресъздават и поръчват. Не, че нямаше преди 15 години, но сцената бе невидима. Браво на децата ! Има надежда !