Мирен жест: КНДР затваря основен ядрен комплекс

Ким Чен Ун ще покани и журналисти да наблюдават процеса
29 апр 2018 16:06, Петя Славова
42

Пореден жест на добра воля от страна на Северна Корея. Пхенян обяви, че ще затвори основния си комплекс за ядрени изпитания още следващия месец, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Съобщението идва два дни след историческата среща на върха между лидерите на двете Кореи. Обещанията са дадени от самия Ким Чен Ун, но се съобщават на света от говорителя на южнокорейското президентство.

Севернокорейският лидер се е ангажирал не само да затвори комплекса за изпитания, но и да покани журналисти и експерти от Съединените щати и Южна Корея, които да наблюдават процеса.

Ким Чен Ун отбелязва, че няма намерение да затваря другите си два комплекса за ядрени изпитания. Но прави и друг жест – уеднаквява часовата зона на Северна Корея спрямо тази на южната си съседка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Баубаб преди 5 години
Според мен го замениха с двойник.Абе направо с тройник! Чудя се откъде ЦРУ набира кадрите си? то бива да си луд, но чак толкова...Да вярваш, че Ким ще си нареже термоядрените ракети е пълна диагноза.
20
1
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Ким Велики нарита краварите!Смешковците от ФАЩ щяха да изолират комуниста, сталиниста, диктатора, и пр. и пр. Ким. Направо го изолираха. Не се излагайте, приемете поражението .
19
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Според мен го замениха с двойник. Не е чак толкова сложно да се намери подобен, да се охрани и доизкусури с пластични операции. Може с години да са се подготвяли. Такъв 360 завой да направи откачалката е направо нереално ..
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким разбра, че трябва да върви по пътя на Китай и да се спогоди с юга и САЩ!Икономиката не може да бъде друга освен преобладаващо пазарна!В Азия повечето хора не се интересуват от политическите свободи, искат да работя, да печелят, да живеят добре!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашка изпада във все по-голяма изолация.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким чо клекна ... кога ше клекне ...?? ))
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко ракети в Сирия и Ким-чо се опомни, че срещу САЩ няма никакви шансове. Никакви.И клекна като послушно куче.Щото иначе ще падне от власт и ... ко ша праи после ?
14
4
 
2
 
! Отговори
Ким преди 5 години
Аз съм ***
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Ким!Добро момче!
12
12
 
7
 
! Отговори
логична развръзка преди 5 години
Щом прасето разбра ,че не е хубаво да уринираш срещу вятъра , значи скоро и руското джудже ще го разбере !
11
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Че те медиите ако знаеха... 😂😂
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко месеца щяха да се изтрепят, а сега изведнъж станаха първи приятели. Нещо не се казва масово от всички медии, въпросът е какво е то.
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психично болните ни русофили още бленуват войни някакви :) истината е, че СК видя, че няма накъде.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
печели време - не е клекнал на никой, в гръб ще ги изненада в подходящия момент. да не е толко глупав 50 години строиха ядрени оръжия сега за 5 минути се преобърна на 180 градуса? хибридна тактика, подобна на Вова - привидно се съгласява и после тайничко прави, каквото си иска.
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе не знам дали е клекнал на Тръмп, но цял свявт видя как Тръмп му се умилква като куче
6
1
 
15
 
! Отговори
Браво на Ким преди 5 години
"След цялостното разработване на ядрено оръжие, следващата цел е отмяна на санкциите, освобождаване на полуострова от американското военно присъствие, развитието на икономиката и на материалното благоденствие на севернокорейците."
5
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
До шматкасега само лекичко му притъпяват вниманието;)
4
7
 
9
 
! Отговори
до браво преди 5 години
какво джудже бе, срина се полигона му и дебелия хитрец се възползва от ситуацията... не бързай да се радваш вдичко е само приказки...до момента
3
13
 
9
 
! Отговори
браво преди 5 години
Щом прасето клекна пред Тръмп , значи и руското джудже ще клекне ! Когато икономиката буксува , тарикатлъци не се правят ! Вероятно прасето е осъзнало тази работа , по-късно и джуджето ще я осъзнае !
2
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
сев корея нищо да не затваря докато сащ не закрият базата в окинава