Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Семейството има оферта за полет до Истанбул в края на седмицата
Обновена: 30 апр 2018 09:28 | 30 апр 2018 09:20,
74
Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Все още няма яснота дали ще успее да се завърне у нас онкоболната българка, която е в болница в Бразилия. Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца.

Тя заминала за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило. По случая, за който Bulgaria ON AIR първа ви информира още в петък, работи и външното ни министерство.

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими близо 56 хиляди евро - с полети от Сао Пауло до Париж и от Париж до София.

Още по темата

Външният министър Екатерина Захариева увери, че консулите ни в Бразилия са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да се осигури връщането на жената в България.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари също се притесняват дали ще издържи полета", посочи тя пред БНТ.

"Трябва да лети с медицински екип, с техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", каза още Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", допълни тя.

Проучват се и други възможности за транспортиране на българката до страната ни. Съпругът ѝ Александър очаква официализирането на предложение от 30 хил. евро за полет до Истанбул, а оттам до София. Оптимистичният вариант е семейството да излети от Бразилия на 4 май.

За събирането на парите е открита банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG74FINV91501015043945
Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато са отчаяни хората могат да сгрешат.Дано,всичко по връщането в България,премине добре.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иво ок, ама защо се вменява вина че българските институции не помагат?
46
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 46Какви фалшиви болести.Те са ходили вболници в България ЕВропа Турция.Навсякъде са им казали че е невъзможно да се излекува.Как решиха че врачките са по умни не знам
45
3
 
22
 
! Отговори
питанката преди 5 години
И аз съм с онкологично заболяване, но това не е повод да си забравиш здравия разум. Аз никъде не прочетох има ли консултация с някакъв български лекар,че е в състояние да лети до Бразилия. Има ли нормален лекар, който им е казал че след 10-11 часов полет и голяма часова разлика тя ще се чуства поне нормално. Малоумщина и безотговорност е от страна на близките й хора, че са се съгласили. Не приемам оправданията, че човек се надявал на чудеса - да скочи от покрива и да се надява на чудеса?????
44
8
 
21
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Въпреки, че не съм особено набожен има един цитат от Библията, който много добре описва ситуацията с коментарната секция - "Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея". Гледам тук се е изсипала цяла орда светии да отворят очите на света колко е наивна и глупава тази млада майка и как си заслужава съдбата. Засрамете се най-накрая, че цинизмът ви мина всякакви граници. Каузата не ви допада? Подминете я - никой, никого не задължава да прави нещо, което не му пасва на мирогледа.
43
3
 
5
 
! Отговори
Хр преди 5 години
Ако лекарите спрат да говорят с пациентите чрез фалшиви епикризи, в които да се чудиш на кое да вярваш и на кое да не вярваш хората щяха да взимат по-адекватни решения за здравето си. При липса на необходимата и вярна информация за състоянието на близък, човек взима такива безумни решения, че после се чуди как е постъпил така. Когато лекарите започнат да говорят нормало с тези които са наистина болни такива случаи няма да има. Ама е по-добре да пишеш фалшиви болести на здрави за да имат пенсия.
42
2
 
1
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Много За и против има по темата за тези които не желаят да се упражняват във философя и не стардат от безразличие Във Фейса има група там има повече информация до къде са стигнали https://facebook/groups/173377743377751/<br>За тези които са заинтересувани от подробностите
41
2
 
5
 
! Отговори
Xr преди 5 години
При тази диагноза, особено когато я чуеш за първи път от особено значение е информацията, която ти дават за да можеш да вземеш адекватно решение. За съжеление информация лекарите не дават. От значение е в коя степен е заболяването. Дали туморът е високо диференциран - т.е. израстък само на определено место без да е проникнал в тъканите, или вече има проникване в тъканите, с разсейки е и се налага лъче или химио терапия. При добра информираност от лекарите глупостите са по-мало вероятни. Ама...
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другият проблем е манталитетът. Смъртта е истерия при нас и дефакто вместо да се замислят за тези които остават след тях се "изсмуква" още повече семейството. Прекаленият прагматизъм не е по-добро решение, но реализъм определено трябва да има. Нашите доктори ако има алтернатива на запад , която те не могат да ти предложат ти казват. Много частни болници обаче продават надежда и то много много скъпо
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намаляването на населението се постига чрез безплодие, а не с рак - защото докато те хване рака вече имаш деца в 90% от случаите, така че не знам къде си ги измисляте тези глупости, че ви крият лечението.Редно е в българските болници да има психолози да говорят с болния и семейството защото в 99% от случаите са абсолютно прави като не могат да помогнат да им кажат да не си харчат парите за лъжи и мними надежди, но са брутални и хората нямат време да седнат и да си го помислят и да го приемат
38
1
 
13
 
! Отговори
nina преди 5 години
Жената е със разсейки в мозъка,оставали са й месеци живот,колкото и да е трагично,това е реалността.Полетът до Бразилия и "лечението" там са ускорили процеса.Шаманката,която е организирала това пътуване е за съд!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИли да съберете всичките си пари и да изпратите любимия човек в Германия, например. Ама ти като смяташ, че медиумите са по-добрия вариант...
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При рак, родните включително и аз, правят глупости. Вярват в някакви билки, екстракти от някакви екзотични растения, китайски гъби, шамани, вещери, врачки и т.н. Това е така, защото у нас палиативните грижи за безнадежните пациенти са напрактика нулеви. Например, ако ви открият рак в последна фаза, хирурзите ще ви кажат, че не могат да ви оперират, лъчетерапията и химиотерапията също няма да е препоръчителна и какво ви остава освен да вярвате на шарлатани
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не можешМой близък се бори със същото заболяване, но извинявам се, не сме хукнали при врачки в Бразилия! Защо смятате, че жената е единствената с такава диагноза, в България уви това стана направо масово. Ами ако всеки хукне по врачки и медуими на другия край на света?!
34
10
 
3
 
! Отговори
Не можеш преди 5 години
да разбереш? Много лесно ще разбереш, като ти дойде на теб до главата. Нашите лекари никакви ги няма, останалите ти казват - не можем да помогнем, ти ще легнеш да мреш ли или ще направиш всичко възможно за да останеш със семейството си. Не можел да разбере. На чужд гръб никой не разбира.
33
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Като не искатеНапротив има полза. Полза няма от това да налееш пари за "лечение" от шаман. Тези пари могат да отидат за някой, който може да бъде спасен! Ясно че жената е рухнала психически, но точно затова са близките и приятелите - да я спрат да направи глупостта, която е сътворила и сега връщане назад няма.
32
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се абстрахираме от конкретния случай и помислим трезво. Ако днес се измисли лекарство против рак, то след 20 години планетата ще бъде пренаселена и хората ще умират от глад и жажда. Може би ще има много войни за ресурси и използване на ядрено оръжие
31
15
 
2
 
! Отговори
Като не искате преди 5 години
да помогнете, не се оправдавайте тук, полза няма. Това е между вас и съвестта ви. Акъл никой не иска от вас.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера ние в Европа през 21 век ли живеем? Или в Африка през 19? Врачки, медиуми, шамани...
29
7
 
3
 
! Отговори
Адвокат на Дявола 4 преди 5 години
... Лекарство за Рака вероятно вече й съществува. Но то НЕ Е за "простолюдието". За обикновените хора са ... Надеждата в шаманите и чудесата ! :( Отделно от това - предполагам някои са чували и чели за ... постигането на ... "ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД" , нали ? ... Е как се постига чувствително намаляване на Населението в Световен мащаб освен чрез МОР ОТ ТЕЖКИ БОЛЕСТИ И ЗАРАЗИ и ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ ?!?! ... :( ... ДАНО ГОСПОД ГИ СЪДИ ВПОСЛЕДСТВИЕ ! .......