Алтернативна vs. конвенционална медицина? Случаят "Теодора"

Полетът й към Турция и оттам към България ще бъде на 4 или 5 май
Обновена: 1 май 2018 11:48 | 1 май 2018 11:45,
55

Добри новини за българката Теодора Маджарова, която страда от онкологично заболяване! Тя и съпругът ѝ Александър ще могат съвсем скоро да тръгнат от Бразилия към Истанбул.

32-годишната жена замина за процедури при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши.

Полетът на Теодора към Турция и оттам към България ще бъде на 4 или 5 май, в зависимост от потвърждението на авиокомпанията за получените пари.

"Теодора е много скромен, тих и добър човек. Още когато откриха диагнозата, тя прецени, че е по-добре да предпази близките си от тежката битка, която ѝ предстоеше. Тя измина много дълъг път. Когато чух за лечението в Бразилия бях притеснен, но вярвах, че тя е намерила нещо, което може да ѝ помогне. Тя не го е направила без да се информира“, сподели първият ѝ братовчед Дидо Колев.

Още по темата

Истината между алтернативната и конвенционалната медицина ли е и какво представлява интегративната онкология?
"Информираността е от изключително значение за здравето. Масова ситуация е хората да имат много ниско ниво на информираност. Надеждата в интегративната онкология е голяма. Това е нова парадигма, която цели рязко да подобри процеса на лечение. Хората трябва да се съветват със специалисти, а не случайни хора", отбеляза д-р Христо Дамянов от Медицински център "Интегративна медицина".

Пред Bulgaria ON AIR медикът посочи, че истината за лечението на рака е между алтернативната и конвенционалната медицина.

Председателят на фондация "Неогенезис" Елена Банова два пъти се сблъсква с рака и успява да надвие коварната болест.

"Това са изкупителните жертви на недостатъците на българската онкология. Наясно съм какво означава алтернативни терапии и никога не бих заложила на тях. Надеждността им е под 1%. Не е възможно интелигентен човек да се подведе по начина, по който семейството на Теодора се е подвело. Имахме подобен случай само преди 5 години", подчерта тя.

Банова изтъкна пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова, че алтернативното лечение е химера. Тя категорично отрече методологията на д-р Дамянов.

"Не отиваш в напреднал стадий, за да се излекуваш, а за да стопираш. Винаги търся клинично доказаното", обясни Банова.

"Коя е Банова и има ли медицинско образование, за да дава лечебни съвети на онкоболните? Хората губят надежда пред тежкото състояние на здравната система. Това, което виждам в момента няма нищо общо с очакванията ми след смяната на режима. Но хората трябва да се консултират със специалисти", заключи д-р Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
21
 
! Отговори
Един преди 5 години
Ама няма никакъв проблем да ползвате услугите на врачки, медиуми и всякаква подобна сгaн. Планетата и без това е пренаселена.
14
0
 
51
 
! Отговори
До доктора 11 преди 5 години
Необяснимо тъпо изказване! Повечето жени, които са починали от рак на маточната шийка са имали само един партньор в живота си. Може би занапред статистиката ще се промени, но засега е такава. И един партньор е достатъчен, ако е носител на един от 2та щама, които причиняват този вид рак. Голям процент са наследствено обременени и няма никакво значение броя на партньорите, може дори и да не са правили секс. А вас каква майка ви е родила и възпитала, за да летете толкова злоба и жлъч към жените?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Нали знаеш че всеки може да подаде сигнал до прокуратурата но тогава трябва да застанеш с името си и да носиш отговорността за тъпотиите си, защото може да последва контра дело за клевета. Завистливо, злобно, дребно нищожество връщай се обратно в дупката от която изпълзя
12
0
 
29
 
! Отговори
nina преди 5 години
#111.В случая на Теодора не става дума за рак на шийката на матката.2.Толкова тъпо изказване,че е по-добре да си замълчиш.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 7АМИ АЗ ИМАМ РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА НОСА :D АМИ СВИ СЕ ДВА ПЪТИ ОТ КОТЕШКАТА СТЪПКА КЪЛНА СЕ В ИМЕТО СИ И ТО ЗА ОКОЛО 20 ДНИ УПОТРЕБА!КОТЕШКАТА СТЪПКА НЕ Е ВПИСАНА В НИТО ЕДНА ОТ КНИГИТЕ ЗА БИЛКИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ТО НАЙ-ВЕРОЯТНО УМИШЛЕНО ЩОТО ЦЕЛТА Е НАСЕЛЕНИЕТО ЗАСТАРЯВАЩОТО ДА МРЕ ОСОБЕНО ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА БКП.ИНАЧЕ БИЛКИ ИМА МНОГО КАТО ЧЕРЕН БЪЗ ПРОБВАНО НИКАКЪВ ЕФЕКТ И КУП ДРУГИ !КОРЕН РЕПЕЙ ЕДЪР ЗАДЪРЖА ЗАБОЛЯВАНЕТО НО ЕДЪР, ЗАЩОТО ИМА И ДРЕБЕН ТОЙ ВРЕДИ.
10
79
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
До BoikНапротив лекарство за рак ИМА и то е БЕЗПЛАТНО и се нарича МОРАЛ. Реално 99% от младите жени с онкологични заболявания страдат от рака на маточната шийка предизвикан от безразборен секс и връзки или к*рвалък с една дума. Ако Теодора имаше морала никога нямаше да изпадне в това положение тя НЕ Е НЕВИННА жертва на коварна болест а вероятно леко момиче, което си мисли, че може да изпробва креватните ни умения с всеки "готин".
9
4
 
25
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Народа mъn, пpост, суеверен но някой му е казал че е много интелигентен.Като кажеш на един наивен човек че е много умен можеш да го направиш на маймyна.д-р Христо Дамянов е доктор по-какво? По философия?интегративна медицина не е ли нещо като холистичната такава? т.е. измама от вида на хомеоппатията.Имало било лекарство, ама било евтино и нямало полза от производството му.Поредния измамник, който злоупотребява с нещастието на хората.
8
3
 
21
 
! Отговори
Boiko преди 5 години
Тази госпожа Банова коя е? Фондация Неогенезис не е ли същата която *** стотици и хиляди с Серума от син скорпиин? Тъжната истина е , че лекарство за рак няма! Всичко е измама на фармацефтичните гиганти!
7
2
 
7
 
! Отговори
ДО 7 преди 5 години
Подкрепям те .След като нямаме Здравеопазване , не получаваме нищо срещу Здравните Осигуровки във вид на ЛЕКАРСТВА , ще берем треви покрай Блоковете и Къщите - Коприва и Лапад .И един ЛИЧЕН ВЪПРОС - Ти излекува ли се от РАКА ?
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУМОРИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ УВРЕДЕНИ КЛЕТКИ.ПРЕПОРЪЧВАМ БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА ТОВА ГИ СВИВА ДОКАЗАНО И ЛИЧНО ПРОВЕРЕНО И Е ЕВТИНА 2 ЛЕВА 100 ГРАМАИ ЧЕРВЕНА ХВОЙНА ПЛОД ТЯ ПРИТЕЖАВА СВОЙСТВОТО ДА ОТДЕЛЯ УВРЕДЕНАТА ТЪКАН ОТ ЗДРАВАТА! И ТЯ Е 2 ЛЕВА 100 ГРАМА.ЗА ДРУГИТЕ БИЛКИ НЕ МОГА ДА ДАМ МНЕНИЕ.
5
6
 
21
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Тази История е ФАЛШИВА НОВИНА . Тези Измамници взеха от Доверчиви Хора 100 000 евро .Всичко Това се организира от Фейсбук . Трябва Прокуратурата да се Самосезира .
4
2
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Това тяхното не е никаква Алтернативна медицина а си е чиста простотия.Алтернативната медицина са Експериментални лечения ,Билколечения дори Традиционната Източна медицина.Но те не са предприели нито едно от тези Алтернативни лечения а са избрали да бъдат излъгани от едни Шарлатани!!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща ми също си отиде от рак, който го погуби за няколко месеца. Но предпочете да прекара остатъка от живота си вкъщи сред любимите си хора и си отиде щастлив, вярвам. Хората трябва да променят отношението си към смъртта, когато нещата са непоправими. Никой не е вечен и всички ще умрем.
2
1
 
20
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Интегративната медицина е също шарлатанство. Този Христо Дамянов е същият измамник като бразилците. Не може да ти е неактивен туморният супресор TP53 и да очакваш нещо различно от скорошна смърт. Никакви гадатели, лечители, химиотерапия или лъчетерапия не мога да ти помогнат в този случай.
1
1
 
19
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Поредната жертва на екстрасенската шарлатания.