Безредици белязаха митинга на 1 май в Париж

Стотици се скриха зад маски - трошиха и хвърляха бомбички
Обновена: 1 май 2018 20:19 | 1 май 2018 20:18, Веселина Йорданова
55
Безредици белязаха митинга на 1 май в Париж
Снимка: БТА

Хиляди хора излязоха днес на първомайско шествие в Париж и в други големи градове във Франция, съобщи Франс прес.

Отделно от организираната от профсъюзите демонстрация във френската столица, в района на моста "Остерлиц" се събраха около 1200 души с тъмни дрехи, качулки и скрити зад маски лица.

Те скандираха антифашистки лозунги, развяваха съветски знамена и издигнаха антиправителствени плакати, отбеляза Ройтерс. Някои започнаха да издигат барикади и да замерят с бомбички разположените на бул. "Опитал" сили за борба с безредиците, които отвърнаха с водни оръдия и сълзотворен газ.

Демонстрантите изпотрошиха прозорците на ресторант "Макдоналдс" и хвърлиха вътре "коктейли Молотов". Пострада също така сервиз на "Рено", намиращ се на шосе до гара "Остерлиц", а строителна машина бе подпалена, се вижда на заснети от "Ройтерс" кадри.

Френският вътрешен министър Жерар Колон написа в "Туитър", че "силите на реда правят всичко възможно да сложат край на това нарушаване на обществения ред и да задържат виновните". Кметицата на Париж Ан Идалго каза, че "осъжда насилието, извършено днес в Париж от маскирани хора", чиято единствена цел е "да всяват хаос по улиците на града", предаде ТАСС.

Вчера полицията предупреди за възможни сблъсъци с крайнолеви анархистки групировки, след като в социалните мрежи се появи призив за "Революционен ден".

В провинцията няколко десетки хиляди души участваха в демонстрации по призив на влиятелни профсъюзи и крайнолеви организации, които протекоха спокойно.

Френският президент Еманюел Макрон, който бе избран през май 2017 г. с обещанието да съживи френската икономика и да подпомогне създаването на работни места, е в конфликт със синдикатите заради плановете му да либерализира регулациите в сферата на заетостта, отбеляза Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Франциябезредици1 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Определено тук в България е по-спокойно отколкото в мултикултурната клоака Западна Европа.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не реват франсетата..............2 счупени прозореца и 2 разбити коли................нищо не е станало!!!Ами хвърлените бомби в Сирия!!!Милионите жертви на Арабската пролет(деца, жени, мъже)................нали запада трябва да краде евтин нефт................хич не ми е жал за франсетата!!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOLU MAKRON.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкерската мафия пак управлява Франция.................клана на Ротшилд..............Макарона е тяхен човек, те са се заканили да унищожат България Ротшилдови...............до 2040 г.Ще им го позволим ли????
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можах да разбера: Тази снимка с черния "френски полицай" за подигравка с великата френска нация ли е сложена, или да ни подскаже какво ни чака във "великото семейство" на европейските нации? А, ако искате да се подигравате с французите, достатъчно е да покажете Мак(а)рон.Както се подигравахте с нас, българите, като ни показвахте Прецедента Роско. И продължавате на ни го показвате (с прогнозата за времето :)
14
2
 
2
 
! Отговори
Пази Боже преди 6 години
Налазиха пcихapитe...
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Башар Асад е законен президент на Сирия!Владимир Путин.......................най-великият руски президент!!!Русия е велика...............................Крим е руски...................свикнаха ли западняците???
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френските самолети извършиха незаконна агресия в Сирия................заедно с тези на Англия и САЩ!!!Без резолюция на ООН!!!Ще има размирици в Париж и цяла Франция.................свиквайте!!!Оставка за Макарона !!!!
11
5
 
13
 
! Отговори
за ЕС преди 6 години
Това е началото на края на ЕС!!!ЕС се разпада!!!!Добър вечер, селяни прости!!!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика......................Путин е голям президент, не е като предателя Горбачов и алкохолика Елцин.......................!!!Крим е руски-окончателно и завинаги!!!Свикнаха ли лицемерните франсета-петлета???
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами франсетата като хвърлят бомби в Сирия.................защитавате ли ги???
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лайк!
7
15
 
8
 
! Отговори
браво на русофилите преди 6 години
Този път им казвам браво защото 1200 русофили с хулиганските си прояви ще направят така ,че цяла Франция да се обедини срещу Русия и опитите й да руши ЕС ! Днес всички във Франция разбраха какво представляват русофилите !
6
17
 
9
 
! Отговори
кучетата си лаят преди 6 години
керванът си върви !Тези жалки опити на Путин да дестабилизира ЕС вече 10 г. не дават никакъв сериозен резултат освен няколко изпочупени прозорци на магазини и автомобили !
5
6
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Европа ако не се надигне срещу Ес и краварския башибозук нищо добро не ни чака!Меркеловци макарончовци и всякви такива третополови извънземни ще ни таковат мамата!
4
0
 
14
 
! Отговори
дедо Мъди преди 6 години
Тоз' джандарин много църен бре дедо Либене...Ех франса, франса, какво те пиле окълва...
3
21
 
11
 
! Отговори
русофилки изцепки преди 6 години
някакви си 1000 русофили се събрали от цяла Франция и развявали руски знамена и чупели прозорците на магазините !
2
13
 
2
 
! Отговори
Бат нейко преди 6 години
Уважавам Русия и нийната сила , но от джуджето путин , харесвам повече джуджето Боско .
1
6
 
23
 
! Отговори
Знаете, че е истина! преди 6 години
Европа е пред разпад.