Американски журналист: Демокрацията е под натиск!

Дийн Старкман в ексклузивно интервю за Bulgaria ON AIR
13 май 2018 20:58, Анисия Иванова
55

Демокрацията е под натиск, а медийната свобода е застрашена от изчезване. Тази песимистична прогноза направи в ексклузивно интервю за Bulgaria ON AIR Дийн Старкман - американски журналист, работил дълги години в "Уолстрийт Джърнал" и един от редакторите на така наречените "Досиета от Рая" (Paradise Papers).

"Мисля, че обществото не успява да разграничи пропагандата и дезинформацията. Дори от официални източници. Когато се преместих в Източна Европа разбрах, че хората, които са живели по времето на комунизма, са развили здравословен скептицизъм към официалните новинарски източници.

Контролът върху фактите е много важен. Унгарският режим държи тази власт в ръцете си. Там няма обществено мнение", категоричен бе той.

Цялото интервю на Мартина Ганчева със Старкман гледайте в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR утре!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински демокрация и комунизъм могат да настъпят, само когато човечеството се отърве от паричната, финасново-олигархична система. А това може да стане, ако се открие общодостъпен безплатен източник на енергия, който ще осигури на всеки един индивид самодостатъчност. Тогава ще се промени и хорското съзнание и хората ще си помагат и споделят без всякакви обременености и страх за утрешния ден.
36
0
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
демокрация не съществува никаде както и комунизма.комунизъм е открита диктатура завлядяване на народа манипулиране закрита завеса но имаше права имаше работа лечение то без платно както и учебните заведения -имахме армия и икономика беше добреА ДЕМОКРАЦИЯТА е закрита диктатура-насилие разваляне на държави воина с чужди ръце лъжи и корупция -нямаме армия и икономика народа е гладен
35
0
 
11
 
! Отговори
Йълмъз преди 5 години
виждат се хазарските черти като на плевела:)
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обобщено когато нямаш факти трудно ще убедиш аудиторията си че си прав, не е като в Америка където казваш вие трябва да консумирате това защото правителството така е решило не е важно дали е правилно и оправдано с факти.
33
0
 
11
 
! Отговори
adam преди 5 години
юдеомасонити ориваха светот за демонокрация
32
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 5 години
На фестивала в Кан - "фурор" направи кенийския филм Рафики ( приятелки ) на суахили - описва нежната любов на 2 лесбийки в африканските гета.Демокрацията и дотам стигна вече!От толкова демокрация повръщам вече всеки път.На Евровизията - Ирландска история на мъжката любов...финландска лесбийка...накъдето и да се обърнеш перверзии и мръсотии...да ти е...а и демонокрацията гнъсна!
31
2
 
29
 
! Отговори
Три в едно преди 5 години
Льольо,льохман,лъжльо...И слава на Орбан!
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ги дрънка тоя?От как Тръмп е на власт в САЩ и ЕС бе налазен от нелегални, уважавани до тогава медии се превърнаха в жалки, нагли, подли, лъжливи гЪзети. И точно те панически оказват натиск, а не обратното.
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния манипулатор, който се опитва да шмекерува. Ние пък сме на мнение, че точно ЕС създава дезинформацията. ЕК не е нищо повече от една престъпна шайка от крадци, убийци, педофили и изнасилвачи, които се опитват да си създадат империя на наш гръб. Така че, go back to usa and fck off !
28
0
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Другарю евреин Старкман,няма такова животно демокрация.
27
2
 
30
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Обяснете на този зле информиран американски журналист,че комунизъм никога не е имало! Той предстои да го има като следващ обществен строй някога,когато капитализма еволюционно изчезне като такъв! Имаше социализъм,който не успя! А той щеше да успее,ако беше демократичен,а не тоталитарен!
26
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате демокрация и народовластие,защо няма референдуми?Защо никой от управляващите не иска реална демокрация,а само фалшива фасада на демокрация,зад която стоят всякакви интереси,но не и интересите на населението?Питам и отговор не искам!
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията не е под натиск,тя изобщо я няма!Има великолепната осморка,която решава всичко,без да се интересува от мнението на населението.И това е от много години.Да,НЯМА демокрация!Що е демо-крация?Значение на думата демокрациямн. демокрации, ж.1. Само ед. Форма на обществено-политическа организация, която се основава на равни права на гражданите в управлението; народовластие.2. Демократичен принцип на устройство на колектив или общество.прил. демократически, демократическа, демократич
24
34
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
23
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато се преместих в Източна Европа разбрах, че хората, които са живели по времето на комунизма, са развили здравословен скептицизъм към официалните новинарски източници."Ами ние имаме една приказка за лъжливото овчарче,ако я бяхте чели,щяхте да разберете защо хората не ви вярват.Имаме и друга приказка за счупените стомни,един път стомни за вода,втори път и накарая...................
22
4
 
55
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Сквернословията на този явен Соросоидeн Ционист само идват да ни покажат чие назначение е той и кой му плаща, за да се "премести в Източна Европа". Така наречената "Демокрация" е просто инструмент в ръцете на Световния Ред, с който да могат да разрушат и поемат контрола над всяко общество, което си поискат! Единствената форма на управление, което би донесла просперитет за всички членове на обществото е социално значима държава, в която скрепяващ елемент е нацията. Затова Орбан е неудобен за тях!
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво говори човека, но наясно ли е, че убиването на демокрацията и лъжите в СМИ започна да се разпространява от САЩ по света? Що се касае до лъжите, то най-дебелите лъжи идваха от радио "Свободна Европа", което на едро лъжеше за ставащото у нас и соц лагера. Този скептицизъм е резултат от тези лъжи. Сега и другите СМИ лъжат, но вече и за САЩ и това било лошо.
20
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм сигурен, че пропагандата и дезинформацията са едно и също нещо, чиито корени са в САЩ.
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мислех че поне ON AIR не са васална телевизия а то взе че стана обратното
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя явно не знае че Унгария е член на ЕС , мисли си че говори за Иран