Загинали и ранени при стрелба в училище в щата Тексас

Според местни медии жертвите са осем, стрелецът е арестуван
Обновена: 18 май 2018 19:24 | 18 май 2018 19:22, Анисия Иванова
37
Загинали и ранени при стрелба в училище в щата Тексас
Снимка: БТА

Няколко души са били ранени при стрелба тази сутрин в гимназия в американския щат Тексас, но положението е под контрол, съобщи на страницата си във Facebook училищната администрация в Санта Фе, цитирана от Франс прес.

Нападението е станало в училище, в което учат 1400 деца. Стрелецът е ученик в училището. Той бил арестуван. Засега мотивите му са неизвестни, съобщават местни медии.

Медиите съобщават за няколко убити. Шерифът на окръг Харис съобщи в Туитър, че изпратил подкрепление в съседния окръг Галвестън, където се намира град Санта Фе.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира информациите за стрелбата.  "Стрелба в училище в Тексас. Първите информации показват, че можем да очакваме лоши новини", написа в той Twitter.

Малко преди този туит журналист от местната телевизия Кей Ейч Оу Ю (КHOU) съобщи за 8 убити. (БТА)

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 5 години
в Тексас са си спецове по тази част.Освен това, този щат е пренаселен.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"положението е под контрол"...
6
1
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
На тези ако им разрешат ще си купят и РПГ и миномети...и тогава какъв сеир ще има.И големият тартор...Д.Т.ги увещава да се въоръжат всички в учиклищата...От къде този школник има оръжие...алкохол може и да няма право да си купи,но оръжие...никакъв проблем.Оръжие да защитаваш живота на семейството си и твоят...да но само в къщи и не на всеки...
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дойде този епизод и тук. Нали всичко копираме от новите приятели. Днес чета, че директор изпускайки си нервите ударил завратник на някакъв "със специални потребности" приемник. Двете "майки" кански ревът, защото видите ли детето е засегнато. Та даже и медицинско освидетелстван. Едната го родила ама не го гледа. А другата го гледа за пари и да трупа стаж за пенсия. Е сънародници... всичко ни е наред . Важното е да оправим западните балкани. О Боже!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е жалко Сега всичките от конгреса ше излязат да плачат и да пращат съболезнования както винаги ...но преди избори всичките чакат да вземат някой чек от NRA ,както му казват тука оръжеиното лоби ..и никога нищо не се променя ..
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е всекидневие в тази пропаднала територия. Убитите са между 8 и 10, а новината е от повече от час.
2
4
 
23
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Така ще е.Тръмп като искаше да въоръжи даскалите американците не искаха.Ако учителя по химия имаше РПГ а даскала по биология М16 щеше да е друго
1
3
 
30
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Това не е новина!Хамерикански бит!