Как да ни наемат в мегакомпания в Ню Йорк или Лондон?

Николай Василев с препоръки пред Bloomberg TV Bulgaria
22 май 2018 15:00, Екип на Bloomberg
15
Как да ни наемат в мегакомпания в Ню Йорк или Лондон?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Студентите имат голям проблем да си намерят добра работа, а сред армията от студенти, която кандидатства, всяка компания се бори за най-добрите от тях. А това никак не е добра дейност, защото от качеството на човешкия ресурс зависи успеха на една компания, а дори на една държава. Това каза Николай Василев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов. Василев коментира кои са десетте фактора за успешна кариера по повод новоиздадената си книга "Кариера или не?".

"Човек има различни житейски роли. Първо е ученик, студент, млад професионалист, след това евентуално е родител, началник, работодател, преподавател, може би, автор на книги и т.н. За всички тези качества за човек е важно да има умения, да знае как да се развива напред и конкретно как да има добра кариера".

Още като студент съм помагал на други по-млади от мен да преминат през суперконкурентната среда в големите бизнес центрове на света и да си намерят добра работа. Това продължи след това и в другите ми качества - като министър, като работодател.

"Писането на CV и кариерното развитие е чисто американски спорт. Според мен на цялата планета само там знаят как да пишат CV. Европа е средна работа, а Източна Европа изобщо не познава този спорт. Толкова много хора подават своите кандидатури в големите центрове на света, че несъвършените просто политат към коша и няма време някой да им се смее - никой не ги вижда".

Кои са десетте фактора, които са ключови за успешна кариера?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
к преди 5 години
сега .... след 5-6 интервюта с некомпетентни бюрократи и хюман ресоурс менаджери и прочие клоуни, най-после стигаш до реалното интервю с бъдещия си началник какво му трябва на началника ти ?първо - ти извъобще не мъ трябваш - теб са те натресли в екипа му където и без това киши безсмислен труд за който той (началника ти ) има повече от достатъчно хоравторо - последното което началника ти търси е супер разбирач - нали се сещащ, кипи безсмислен труд и там се иска послушко а не трън отзад ....
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкурсите се правят определени хора да отговарят на предварително зададени критерии и малко работари да бъдат назначени, че само с мързеливи връзкари не става. Има и доста изключения, но те само потвърждават правилото. Като дойде някакъв черен от гз на географията, шамана на племето му дава днвника на Магелан ли? Системата е направена за да се експлоотират нормалните хора и да прогресират клоуни въздух под налягане. Много често ерархията на е на принципа хранителна пирамида гз-уста надолу.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
P.S. Блумбърг заложи на кофти медия със скапани собственици в Бг.Явно и в тази глобална медия нещата се сдухват.
8
3
 
14
 
! Отговори
к преди 5 години
най-потрецающото на тези интервюта е че бюрократите който ги провеждат са абсолютно технически некомпетентни имат лист от въпроси, който задават и лист с отговори - ако отговора ти не съвпада с това което е написано в "пищовчето" на б'рократа - отпадашза това в САЩ има куп фирми който те учат как да отговаряш на въпросите на б'рократите и как да си напишеш биографията, така че да се помести в мозъка на некомпетентния бюрократ САЩ е по- голям абсурд и от Живковия комунизъм !
7
4
 
10
 
! Отговори
k преди 5 години
в тези "големи" компаний - по добре е да ги наричаме еврейските монополи, има спорт - нарича се правене на интервюта Армия от бюрократи ден и нощ прави интервюта с цел:1) да се създаде фалшива престава че има свободни работни места2) да намерят някой генний, който да е толкова умен, че да извади еврейските монополи от дълбоките лай и същевременно да е толкова ***, че да се съгласи да работи за 55000 на година
6
2
 
15
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Другарю Василев, въпроса е как после да стана министър в България
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво стана с електронното правителство бе нисък?ако си добър в писането на СВ-та, пиши си ги, и не се занимавай с подобни проекти
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички казват че България е бедна ! - как тогава всички депутати,министри,общински съветници,работодатели и кметове са милионери в тази бедна държава?Много интересно но факт !
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тц тц стопли се и бобулечките се размърдаха.
2
4
 
14
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Т.е. ако си подадете американско CV в Европа ще го хвърлят в кошчето. Понеже нямат представа че това е истинското CV разбира се.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този некадърник отнякъде изпълзя