Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"

Демонстрацията е срещу промяна на името на Македония
1 юни 2018 14:25, Елка Василева
141
Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"
Снимка: архив, Reuters

Македонски националисти ще протестират в редица европейски градове утре срещу промяна на името на Македония и в защита на идентичността, съобщава скопският вестник "Вечер".

Македонската общност в Берлин ще организира протест пред Бранденбургската врата в 13 часа утре под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония". Проявата ще бъде в знак на подкрепа към македонците, които в същия ден ще протестират в 20 часа пред сградата на правителството на Македония.

"Заедно в защита на името на държавата Македония и идентичността на македонската нация", се казва във възвание на македонската общност в Берлин.

Македонци в Италия също организират утре антиправителствен протест в подкрепа на македонския народ, в защита на името и идентичността. Протестът ще се състои пред македонската църква в Нейве, Италия.

Във Франция сходна демонстрация ще има в 14 часа на площад "Трокадеро" в Париж под мотото "Нашето име е Република Македония".

Македонската общност в Австрия организира мирен протест в 13 часа пред сградата на Обединените нации във Виена за защита на правата и свободите на македонците по света.

Македонците в Европа настояват за безусловно прекратяване на разговорите за промяна на името на държавата и идентичността на нацията и безусловно продължаване на членството в Обединените нации и във всички международни организации под държавното име Македония. Те искат да бъде отхвърлен законът за употреба на езиците, анулиране на договора за добросъседство с България "за промяна на историята на македонския народ", помилване на всички задържани във връзка със събитията в парламента на 27 април 2017 г., пише скопският вестник "Вечер", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гулаг за КомунягитеНе са виновни ***, те две години бяха македонисти 44-46 а 43 не бяха. Желю Митев Ж.елев извърши национално предателство като ги призна за държава и народ през 1993 година, пръв в света! Срам и позор, днес властите също продължават да ги признават тия измислени народ и държава.
36
3
 
37
 
! Отговори
справедлив изход преди 6 години
Македония да се разпада като върне на съседите си откраднатото - на Гърция древната история на антична Македония. На България, диалектите и да си отмени изфабрикувмвания език, да върне народа славянски на Македония на България, а също и земите в цяла Македония да идват към България, а някои области с албанско население като Тетово и Гостивар да минават към Албания. Скопска Черна гора със сръбско население да се връща на Сърбия. Да ни върнат и историята от Аспарух до днес. Танковете също.
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм Добруджанец.Преди потопа Черно море е било сладководно езеро.Тук се е колонизирал първият човек и размножил.Когато дошъл потопът,част от нашите хора се изселили в днешната област Македония,на по високо,защото се страхували от дълбока вода.Здравейте братя добруджанци,живеещи в област Македония.Вси сме рода!
34
4
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Гулаг за КомунягитеИ как така забравяте лакомото дупе на Кубурга!???
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И Гърция и Македония са антички тоест измислени нации. Преди 1830 не е имало гръцки народ, преди 1990 не е имало макета."Изобщо термините народ и нация са измислица на 18 век. Преди това хората са проявавали идентичност към града, областта в която живеят и към владетеля си, но не към такива измислици като народ и нация.
32
2
 
17
 
! Отговори
араламби преди 6 години
Западна България
31
7
 
27
 
! Отговори
Гулаг за Комунягите преди 6 години
Еее ***, проблемите дето създадохте и до ден днешен не могат да се решат. ДЕБВМ комунистическа и продажна.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разчитаме на гърците,колко жалко и срамно но с нашите "политици"толкова.
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците ще им покажат откъде изгрява слънцето. Разчитаме на тях.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Емигрирали са с български пасош ама нали се знае приказката за лудия и баницата,той и Заев така уж цуни-гуни с Борисов ама като БПЦ не отиде в Охрид в прослава на "македонската ОА"И Заев хоп веднага прошение до фанариота Вартоломей да ги признаят!Аз ви казвам че тия след сърби албанци и гърци ще се пишат а от нас искат само история да си изграждат фалшивата идентичност!Пу..ста българска про,,тия и продажност,и глупешка наивност!
27
48
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е древна земя старосръбска. България трябва много да внимава защото сръбската армия за два дни е в София.
26
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украина на Балканите. Оправи Боко Боко полуострова. Тия са ни братя, а? Половината от дедите ми се преселват след Илинденско-Преобрсженското въстание, от Битоля в София. Никога не съм чул, някой да е споменал, че е македонец. Ако тия македонски л а й н о м е ти, не се успокоят и да престанат да хулят България може да се получи по сценария на зло куче зъл прът.
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам какво протестират толкова срещу името на "Македония" при положение, че в момента то ОФИЦИАЛНО е - Бивша Югославска република Македония. Това е 10 пъти по-смешно, унизително и извратено от "Република Вардарска Македония" примерно.Просто и македонците и гърците не могат да си седнат на задниците. Имат толкова много проблеми, а само за глупости се хващат и само с глупости се занимават.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Гърция и Македония са антички тоест измислени нации. Преди 1830 не е имало гръцки народ, преди 1990 не е имало макета.
23
30
 
6
 
! Отговори
Александар Велики преди 6 години
Македония е велика държава. Всички други народи и държави са произлезли от македонците.
22
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте снимки на протестиращите. Да им се отнемат българските паспорти!
21
2
 
37
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Даа, в Чирпанско намериха един зъб на първият праисторически човек.Професорите от Англия и Франция установиха,че тоя зъб ще да е на македонец,който яздил динозавър ,след което паднал и МУ се откъртил зъбът.
20
2
 
23
 
! Отговори
Spectre преди 6 години
До Московские новостиПо твоята логика трябва да са "разклонение" и на албанския народ, не само на сръбския. Половината им депутати са албанци, а албанския език е вторият официален в "държавата" им.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дп Московские новости,АМИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ СИ ПРАВ с една маааалка разлика МАКЕДОНИ-СТИТЕ СА РАЗКЛОНЕНИЕ НА СРЪБСКИЯ НАРОД и дори са си чисти сърби,власи или смесени помежду си!Македонците обаче които не са били сърби,власи или гърци 1000 ГОДИНИ СА ЗНАЕЛИ ЧЕ СА САМО БЪЛГАРИ!Македонците както са се САМОнаричали българите наистина НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С "МАКЕДОНЦИТЕ"ОТ БЮРМ!Затова сме си в България а другите сега очаквта НОВО КРЪЩЕНИЕ хихи,да им е честито и за вечни времена,поне докато не станат нещо трето
18
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е гръцка, Гърция има военните възможности да завладеее и Македония и България взети заедно, но проблемът им е Турция, която се застъпи за древните макета!