Село за бездомници: С поглед към звездите, но без принуда

Проектът "Social Bitte" осигурява спретнати къщурки за нуждаещи се шотландци
6 юни 2018 19:00,
8

Собствен дом. Но само временно.

Въпреки че човек се чувства тук като у дома, никой не може да остане да живее в тези къщички по-дълго от 18 месеца. Проектът "Social Bite Village" е замислен не като постоянно жилище, а като временен подслон. През това време сътрудниците на "Social Bite Village" помагат на бездомниците да стъпят отново на крака.

Прилича на ваканционно селище, но не е. В тези спретнати къщурки живеят бездомни шотландци, пише "Дойче веле".

Те могат да останат в т.нар. "село на бездомниците", докато си стъпят на краката. Но най-много за 18 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много симпатични къщички даващи подслон на изпадналите в беда. Който от обитателите им е умен, ще използва тези 18 месеца за намиране на по-добра работа и стабилизация, който не е- ще се върне пак на улицата. Все пак това е голям шанс за бездомните хора и нека се поучат от малка Шотландия великите демократизатори отвъд океана, че те имат 45 милиона бездомници!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължениенаправило изключително агресивни и неприятни за работа, въпреки че има изключения на по-високите позиции. но работата, дори на висококвалифицираните е ниско платена. много неща се уреждат с връзки по отношение на работата. шотландия много прилича на бг в това отношение. хората са далеч по-агресивни без причина. доста мързеливи, некадърни, глупави, скучни и все недоволни
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
положението в шотландия отдавна е катастрофално. страната е пълна с алкохолици и наркозависими, които създават нефункционални семейства. като цяло хората са изключително ниско образовани, при все че образованието е безплатно. много напускат средните училища, без да си вземат финалните изпити. гордеят се, ако са от работят в пъб и ако са от работническата класа. работят или дълго и некачествено, или качествено, но за ниско заплащане. експлоатирани са доста и може би това ги е направило...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Дойче веле за Шотладия ............хаха много сте закъсали таа Медия ..............
2
4
 
3
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Добър опит, отново обречен на неуспех - човек трябва да работи нещо, най-малкото - да поддържа къщичката си. Ако искаха да работят, безделниците няма да стават бездомници.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а бе. на запад имало бездомници ми нали просперираха там на запад