Кърмачка на път – (не)удобното приключение

Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море...
Обновена: 11 юни 2018 13:50 | 9 юни 2018 23:00, Eкип на Puls.bg
11
Кърмачка на път – (не)удобното приключение
Източник: Reuters

Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море, изобщо за много приятни пътувания. Но дали кърменето би ви създало проблем през лятната почивка? 

Ето няколко съвета...
 
Планувайте пътуването с много почивки. Ако ви предстои дълго пътуване, проучете къде по пътя можете да спирате, за да кърмите. Повечето специалисти са на мнение, че бебета под 6 месеца, които са изцяло на кърма, нямат нужда от вода. Кърмата, с която се хранят, е абсолютно достатъчна да задоволи нуждите им от течности и да не се стига до дехидратация. Именно по тази причина кърменето през горещите дни трябва да е възможно по-често.
 
Ако пътувате със самолет. Избягвайте средно място. Опитайте се да запазите място до прозореца или до пътеката, така че от едната ви страна да няма човек. Не за да се криете, докато кърмите, ако бебето рита или се върти, може съседът ви по място да не е много доволен. Кърмете бебето при кацане и излитане. Преглъщането ще намали налягането в ушите и дискомфорта.
 
Запознайте се с правата си. Проучете как стои въпросът с кърменето на мястото, където отивате – къде може и къде не може да кърмите. Някои страни имат строги правила за кърмене на обществени места. Спазвайте ги.
 
Имунизации. Уверете се, че всичките имунизации и реимунизации, които трябва да имате, са направени. Попитайте педиатъра си дали няма нужда от някаква специфична ваксина за мястото, където заминавате.
 
Кърмачетата също усещат часовата разлика. Не само, че усещат часовата разлика, но това може да ги направи плачливи и раздразнителни. И вие, и бебето може да имате нужда от няколко дни, за да привикнете към новите условия. Кърменето със сигурност ще подпомогне адаптацията. Твърде вероятно е графикът ви за кърмене да се обърка в новата часова зона. Бебето най-вероятно ще се придържа към досегашните си часове за хранене. Ако искате да пренастроите графика, ще са ви нужни няколко дни, до седмица.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понежб е много неудобно, трябва да я извади и да я навре тая висналата в устата на детето пред погледите на колкото се може повече хора, за да е ясно, че тя е майката... И на всичко отгоре е майка! Не само майката, но и майка... С големи виснали оборотни мици...
7
2
 
7
 
! Отговори
До :) преди 5 години
Такива стаи има, но някои жени ги използват, а други са решили да бъдат боркини за не знам какви права.Мислят, че онова нещо между краката им е средството, чрез което могат да постигнат всичко, че и да бъдат уважавани и поставени над закона!След като е употреби въпросното анатомично нещо по предназначение и е успее да роди едно дете,мисли, че трябва да се качи на главите на всички и че всеки й е длъжен.Не се сеща, че ще заслужи уважение едва след като стане ясно що за човек е успяла да възпита
6
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 5 години
Навсякъде има т.нар.стаи за молитва за мюсюлманите,смятам че е редно да има подобни и за кърмачките.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 - Да, направо я заключи, че видиш ли, истерия я обхванало и избягала с детето ...
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърмачките да внимават да не попаднат на прос ***, който е пазач в мол. Е тогава ще се видят в приключение.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо от всички кърмачки на снимката нито една гола цица се не вижда?
2
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей заради такива като коментиращия по-долу, жените ще им изневеряват хаха
1
18
 
27
 
! Отговори
Таралеж в гащи преди 5 години
Не е ли най-разумно кърмачката да си е у дома, докато детето й е на кърма?Преди да го е отбила, не може ли да мине без почивка на море, пътувания със самолет и далечни пътешествия?Съветите от статията са разумни, само ако пътуването е крайно наложително.