Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7!

Москва била доволна от работата във формат Г-20
93
Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7!
Снимка: архив, Ройтерс

Русия не възнамерява да се връща в Г-7, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

Той подчерта, че страната "никога не е искала да се връща" в елитния клуб, от който бе изключена през 2014 г. след анексирането на Крим и избухването на конфликта с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Русия е доволна от работата във формат Г-20, отбеляза Лавров. Той обясни, че в тази по-голяма група "ултиматумите не вършат работа и имате нужда да постигате споразумения".

"Мисля, че (Г-20) e най-обещаващият формат за бъдещето", допълни руският външен министър.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7. Канада, Великобритания, Германия и Франция се обявиха против, като само Италия подкрепи идеята на Тръмп.

Отношенията между Русия и Запада са в най-ниската си точка след края на Студената война заради конфликтите в Сирия и Украйна, предполагаемата руска намеса в изборите в Съединените щати и отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Пиздуй, придурок. Ты других слов не заслуживаешь
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно плачеш за връщане на казармата. Тези паради дето посещаваш са те развратили до крайна степен.
44
32
 
5
 
! Отговори
ЛЮБЛЮ путина преди 5 години
До АнонименИ от кога ...Русия има убийствена армия.То СССР беше пълен т.а.шак,а камо ли русия с никаквата си икономика и пияно население.Пий си самагона *** и не се изказвай неподготвен.Флотът на САЩ е колкото на целия останал свят,военния бюджет на САЩ е колкото на целия останал свят,технологицно САЩ са 50 години пред целия останал свят и 20 пред ЕС.И Китай и Русия са първобитни,крепостни държави.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54Кирил и Мефодий македонцы, гуляй вася
42
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Какво може да се очаква от хора, които спят върху печките, пият препарати за вана и клечат пред цистерни квас с канче в ръка... - а освен това не са отменили крепостното право...
41
16
 
5
 
! Отговори
Сер Гей Лъвроф преди 5 години
Русия смята, че гроздето е кисело.
40
7
 
13
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Лавров е голям дипломат !! Германия се опита да завладее икономически САЩ но краварите се осъзнаха и сега ще им сринат автомобилната индустрия за назидание !! Печеливши от враждата между западните партньори ще бъдат Русия и Китай !!
39
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Русия щяла да прави Г 1+... - Русия плюс Крим...
38
7
 
15
 
! Отговори
La France преди 5 години
Г7 е безмислена организация след като американците забиха нож в гърба на Европа, Канада и Япония. На САЩ вече не може да се разчита. Те представляват опасност за интересите на Европа и за международния мир. Трябва да се търси нова организация в която да участват Русия и Китай, но без хулиганите САЩ. САЩ да си правят Г2 с марсианците защото само на тях не са направили санкции и мита.
37
1
 
12
 
! Отговори
Проблемите на Г-7 преди 5 години
Г-7 хептен се шашнаха, руснаците не са някоя джиндърска колония , ............"На днешната среща , Тръмп закъснява , в същото време останалите от Г-7 обсъждат приемането на джендърската конвенция".................!!!!!???? Четете в новините.....
36
1
 
11
 
! Отговори
Д преди 5 години
Г7 дърти баби пенсионерки решават за ес ха ха
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат силна икономика и убийствена армия. Китай има силна икономика, а Русия убийствена армия. Двете държави вече започнаха процеси на симбиоза. Политиката на САЩ е грешна. Да свързва чрез натиск двете други супер сили.
34
0
 
4
 
! Отговори
noema c kumapama преди 5 години
в тази тема привържениците на серж, радан и бб (все в един и същи строй) се опитват да ми се правqт на активни откъм ек. и им се отдава в процеса на манипулиране на плюсове и минуси в полза на нищожните. :-)))
33
17
 
2
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
32
3
 
4
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 5 години
До СТРАНДЖАТА- пардон, още една голяма дупка е България...
31
3
 
23
 
! Отговори
noema c kumapama преди 5 години
""никога не е искала да се връща" в елитния клуб". "елитния клуб"?! много обичам такова откровено чувство за хумор. :-))). елитния клуб, където стойностите не само на дизела, но и на борсите са под контрола на софтуер, а главните ценности са любовта с деца, изнасилвания и гей-прайди... моля ви се, ще ме уморите от смях и ще ви съдя посмъртно за увреждания :-)))
30
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Руска инвестиция: Още една тухла в стената... - пардон, още една дупка в земята...
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европеидните виждат сопата и пазят 6-та. Голям кеф. А за политагитаторите, които вярват в руската връзка ще кажа две неща. 1.Когато гласувах за Тръмп, видях Путин да се бърка нещо в машината. 2. Как да няма руска връзка, как само си е кръстил дъщерята Иванка. Ако беше Кончита щеше да е наш човек нали?
28
2
 
11
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 5 години
До Русия е самаИ България беше поканена на среща?..............
27
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
"Който не може да достигне гроздето... - казва, че е зелено"...