Германия с нов план за убежището след убийството на момиче

Сред мерките били по-строги правила за депортиране
Обновена: 10 юни 2018 18:22 | 10 юни 2018 18:21, Веселина Йорданова
55
Германия с нов план за убежището след убийството на момиче
Ще промени ли това убийство системата? Снимка: БТА

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер отново изрази днес желание системата за предоставяне на убежище в страната да бъде реформирана.

Поводът е убийството на момиче, за което е заподозрян иракски кюрд, кандидатствал за убежище, предаде ДПА.

Още по темата
"Политиката за убежище в Германия трябва да бъде преработена из основи. Ние все още нямаме подходящ правилник за бъдещето", каза Зеехофер в коментар, публикуван от неделното издание на в. "Билд".

Има информация, че министърът ще представи във вторник пред медиите план от 63 точки по темата, призоваващ мигрантите без документи да не бъдат допускани в Германия на границата и да бъдат приети по-строги правила за депортиране.

Двайсетгодишен кандидат за убежище от Иракски Кюрдистан беше върнат в Германия снощи. Той избягал от Германия след убийството на 14-годишно германско момиче.

Според полицията в Иракски Кюрдистан мъжът признал, че убил момичето, преди да бъде екстрадиран.
Заподозреният получил отказ за убежище в Германия в края на 2016 г., но успял да предотврати депортирането си с помощта на правен съветник.

Мъжът трябва да се изправи пред магистрат днес в германския град Висбаден.

Консерваторите на германската канцлерка Ангела Меркел призоваха за по-строги имиграционни правила и по-бързо депортиране на отхвърлени кандидати за убежище след общественото възмущение заради случая с 14-годишната Сузана Фелдман, за която се предполага, че е била убита и изнасилена от 20-годишния иракчанин Али Башар, посочва Ройтерс.

Според полицията Фелдман била намерена мъртва в сряда в гориста местност във Висбаден близо до бежански център, където живял заподозреният нападател.

Башар беше екстрадиран от иракските власти, след като бил арестуван в петък от силите за сигурност в Иракски Кюрдистан. Той напуснал Германия заедно с роднини по-рано този месец.

"Процедурите и правилата за убежище, подслоняване и интеграция трябва да бъдат внимателно прегледани", каза лидерът на консерваторите в парламента на провинция Райнланд-Пфалц Кристиан Балдауф.

Според него щедрите гаранции за защита на бежанците в Германия пораждат сериозни въпроси.

"Кой може да разбере, че получил отказ кандидат за убежище, съден няколко пъти за различни престъпления за извършено насилие, не може да бъде депортиран, но същият този човек успява да пътува обратно до родната си страна при потайна операция?", заяви Балдауф.

Иракчанинът, пристигнал в Германия в разгара на европейската миграционна криза през 2015 г., бил известен на полицията, защото проявил насилие към длъжностни лица във връзка с убежището.

По-рано Башар бил заподозрян за изнасилване на 11-годишно момиче в бежански център.
Председателят на долната камара на германския парламент Волфганг Шойбле каза, че Германия трябва да затегне сравнително великодушните си правила за предоставяне на убежище.

"Трябва да орежем части от нашия германски закон, ако искаме да стигнем до обща европейска политика за убежището", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Богатите държави се ръководят на първо място от интереса си и това определя външната им политика. Олигарсите пък не ги е грижа дори за патилата на собствения им народ. Затова се случва толкова често уж най-цивилизованите държави да подкрепят дивашки режими или да стимулират диктатура на прос_т_аците и лу_м_п_ените над интелигентните и градивните.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Погромът над арменците, непосредствено след като се е случил, е бил наричан "кюрдското клане". Не познавам лично хора от кюрдски произход и не знам дали нарочно, поради някакви причини, са престанали да употребяват израза "кюрдско клане" или поради изминалото време той е бил забравен.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1-6,7Тука става въпрос за кюрди. Те нямат нищо обцо с мюсюлмани дори , ако и са политимески свързани с комунисти марксисти стават за още по друга категория бежанци.
17
0
 
45
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Вкарай тарам.буките по концлагери и те самите ще се изнесат за нула време.
16
0
 
40
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Как може да се пишат такива статии? Това е език на омразата и не е политически коректно. Това е против ЕвроГей.ските ценности? :::)))
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се появява думата депортиране, полека лека нещата се изясняват.
14
0
 
57
 
! Отговори
мак преди 5 години
Малко късно се сещат, че е идиотско да пуснеш всеки, който е успял да се добере до Европа, без да знаеш откъде идва и кой е той, щото няма документи. Да предположим, че ще спрат всеки без документ, остават хиляди, които наводниха Европа. Нито можеш да провериш всички, нито можеш да депортираш всеки съмнителен, прекалено много са. меркел такава каша забърка, че няма решение.
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
решението е да се изритат тези пустинни от европа !евреите които ги докараха и техните лакеи- на въжето !
12
1
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
тоя го изровиха от Ирак и закараха в Германия за процес .... и накрая ще го екстрадират отново - малумници
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приемане на бежанци е задължение към всичке държави. - ООН.Приемане на икономически е друго нещо. Приемане на български лекари и инжинери е съвсем друго.
10
6
 
20
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Ами той чичкото с мустачки така забърка кашата с лай на че няма оправяне над 70 години от тогава! Ако не беше тръгнал той срещу Целия свят с изключение на арабите мюсулмани от който получаваше нефта за танкове и коли..нямаше да се обърне Целия свят срущу него и да се съсипе Европа! И после?Червената армия отцепи източна Е.и като им трябваха работници да строят и произвеждат с пари от Плана Маршал..си взеха от турските високопланински ***! Това е Истината!Чичко Х.забърка ***!
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците карат италианците и гърците да приемат бежанци, но да не ги пускат към Германия. Първо да накарат италианците да ги връщат обратно в Африка веднага след залавянето или спасяването. Ще спрат да плащат на лодкари. Германците са много глупави.
8
1
 
22
 
! Отговори
ако щеш преди 5 години
На този ваймарски ЕС му трябва един чичко с мустачки,нищо повече!
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се премълчава нещо доста съществено, а именно че всъщност момичето е от еврейски произход и това е основната причина за извършеното престъпление. Крайно време е всичи така наречени леви сили да спрат безпринципната си поддръжка на палестинци араби сунити и шиити срещу Израел. Ако западният свят даде твърд и принципен отпор на тези антисемитски изстъпления по целия свят ще успее и войната срещу тероризма, ако продължава двойствената политика в полза на исляма нещата ще завършат много зле .
6
4
 
59
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Германия, Англия и Франция от много години са разперили могъщ медиен чадър върху маймунската престъпност - такъв чадър и при комунизма не сме виждали.Тук-там изтърват нещо на повърхността - ама то не е важно, просто нещо така, разбираш ли, едно момиченце - не че е важно, в Англия - не повече от триста дечица, ама то е от десетина години, няма значение...И после Репортерите без граници изкарват България на незнам-си-кое-си място - Европа се кланя пред цианкалия Сорос...
5
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно западните държави как решиха, че някой дошъл от майната си, ще е по-цивилизован от собственото си население, част от което не могат да контролират? Ще го научат, но по другия начин. И ние с нашите циг.. роми имахме чувство за хумор в началото. Там където Господ се е изс'ал, там парфюм не лови. Европа я пиши заминала, заради алчност и бездарност.
4
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос на време беше да признаят очевидното. Хората без документи прикриват своя произход и минало. Лекарите, инженерите и другите специалисти, за които се надяваха, от какъв зор ще крият своите професионални умения и квалификация? За съжаление вече сипаха канчето с катран в кацата с мед, и сега навред ще е мръсно, опасно и гадно. И няма път назад. Не стига това, ами искат всички солидарно да сърбаме помията. Австрийците първи казаха "Баста!". Следват унгарците.
3
2
 
41
 
! Отговори
Е преди 5 години
На който Мюмюн не му харесва ЕСа-потурите,феса и Ориент експреса!
2
8
 
29
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Такаааа,усещам че Вожда ще приеме отрепките от Германия.
1
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и емиrрантите и либералте незабавно трябва да бъдат депортирани в Ирак и Афганистан там да си играят на демокрация и да се интегрират, не може немското общество да плаща с живота си авантюрите на Меркел.