Българинът с очакване, предвижда: Германия – световен шампион!

Всечи четвърти нашенец вярва, че Бундестимът ще е №1
14 юни 2018 18:53, Красимир Ангелов
41
Българинът с очакване, предвижда: Германия – световен шампион!
Снимка: Reuters

Светът вече е футбол! В Русия официално бе открито Световното първенство, а погледите на милиарди хора по света са отправени по терените на най-голямата държава в света.

Общо 64 срещи ще ни дадат отговор на въпроса кой ще бъде новият световен шампион – най-важната и най-престижна титла в света на спорта.

Българинът пък ще гледа спокойно първенството, защото, по станала традиция, няма „опасност“ нашия национален отбор да повтори американското лято. Или както се шегуват мнозина – това лято ще направим 20 години, откакто нямаме загуба на Световно първенство.

Седмица преди старта на Мондиал 2018, екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпрос за техните очаквания. Общо 3819 души отговориха на въпроса ни: Кой ще стане световен шампион по футбол?

Оказа се, големият и абсолютен фаворит на българите е отборът на Германия. Всеки четвърти анкетиран – 25%, смята, че Бундестимът ще триумфира на 15 юли в Москва. 13% пък посочват за своя фаворит отбора на Бразилия.

Аржентина на Лео Меси е трети в предпочитанията на читателите ни за нов световен шампион с 10% от гласовете. Следват Испания с 8% и Франция със 7%.

Доста назад – с едва 3% вот, остава европейския шампион Португалия с Кристиано Роналдо. Също толкова хора посочват като свой фаворит отбора на Англия, който в последно време се представя доста слабо в големите турнири.

2% пък посочват за свой фаворит за световната титла белгийците. Тези, които смятат, че друг отбор ще поднесе голяма изненада и ще триумфира в края на Мондиала, са също 2%.

Любопитно е, че цели 16% от анкетираните са убедени, че първенството няма да бъде решено само с оглед показаното по терените, а ще победи този, който предпочита ФИФА, съдиите и дори заложните къщи.

Сравнително малък е процентът на тези, които посочват, че няма да гледат световното първенство, защото изобщо не се интересуват от футбол. За това са глусавали 11% от хората. А за останалите остава удоволствието да се насладим на играта на най-добрите играчи на планетата. Приятно гледане!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
антон кура от ямбол преди 5 години
С таз игра срещу Мексико , Германците нямат шанс за нищо......много са зле
22
0
 
1
 
! Отговори
Istinata преди 5 години
Portugalia. Bukmeikarite pecheliat i publikata pecheli
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питайте Лечков,дали Германия ще стане шампион
20
1
 
3
 
! Отговори
Исландия преди 5 години
Давам прогноза за добро представяне на Исландия. Правят фурор последните 2 години. Дано и някой африкански отбор се промъкне.
19
5
 
2
 
! Отговори
Perkoles преди 5 години
днеса, трябва да бъдете затворени заедно с фацебука, сега и дира съвсем по ек номенклатурата за цензурни медии! заради пълната цензура, която не отговаря на стандартите дори на путин,сев. кореа и китай. зелените сте толку ***, че чак на деца налитате! хора, не вервайте на тази *** медя на мафята на dw!!!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът не е футбол! Набийте си го в *** преписвачески глави!От цяла България да ми давате извадка от 3000 човека е направо смешно!"Оказа се, големият и абсолютен фаворит на българите..." - не обобщавайте за българите, а първо се научете как се прави проучване!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здрасти
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как можете да пичете от името на българина, като не сте такива?
15
3
 
4
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 5 години
продълж ........ФИФА ИМ ГО ОТНЕ ЕСЕНТА НА 1986 Г. , И ГО ДАДЕ НА МЕКСИКО ! ТОВА БЕШЕ СКАНДАЛ, ЗАЩОТО МЕСКИКО ИМАШЕ ВЕЧЕ В БЛИЗКО ВРЕМЕ ДОМАКИНСТВО --- ПРЕЗ 1970 ГОДИНА .А КОНКУРЕНТ НА КОЛУМБИЯ ЗА 1986 Г. БЕШЕ СССР !ДНЕС ВЕЧЕ РОССИЯ ЩЕ ОРГАНИЗИРА ДОМАКИНСТВО. НАЙ-СЕТНЕ !!
14
4
 
12
 
! Отговори
Октоподът Паул преди 5 години
Няма да е Германия.
13
2
 
9
 
! Отговори
мичон преди 5 години
2014 Дюнерландия
12
4
 
2
 
! Отговори
мичон преди 5 години
1954 1974 и 1990 световен шампион ГЕРМАНИЯ
11
3
 
9
 
! Отговори
мичон преди 5 години
Дюнерландия се казва
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не шедервални а шкорпилни.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До финала има дълъг път. В първият мач Русия разгроми съперника си с 5:0.Денис Черишев с два шедеврални гола.
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо ме е срам че съм българин като чета написаното което не знам защо се наричат "коментари".Злобарска,дребна ганьовска душица-това сте вие.3 млрд гледат световното по футбол,Русия е уважавана държава и като народ и в лицето на нейният лидер Путин!Направили са възможно най-добрите условия за провеждане на Мондиала а тук само една проста и безпочвена злоба!!!В момента хората се наслаждават на футболното щоу а шепа ...си избиват комплексите тук!Ама че гнусотия!!!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RUSIA VECE VODI S 3-0.RUSIA SVETOVEN SHAMPION.
6
1
 
16
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
До 2. Абе нагласен, нагласен колко да е нагласен. Съмнявам се, че бразилците с лека ръка са казали: ми добре, нека германците да ни унизият със 7 на 1 и то на наш терен. Айде сега.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагайте на Белгия ...
4
3
 
23
 
! Отговори
Изумен преди 5 години
Саудитска Арабия на световно, а България не. Накъде отива света :(((