5400 (камериери, масажисти...) идват от: Украйна, Беларус, Тайланд

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира летния сезон
Обновена: 15 юни 2018 17:35 | 15 юни 2018 17:00, Анисия Иванова
71
5400 (камериери, масажисти...) идват от: Украйна, Беларус, Тайланд
Архив: Булфото

Около 5000-5400 чужденци - от трети страни, извън Европейския съюз, се очаква да бъдат наети в туристическия сектор през новия сезон според предварителните заявки, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в черноморския комплекс "Албена".

По думите й през миналото лято заетите в туризма и в свързаните с него индустрии са достигнали общо 369 000 души, като 27 000 са регистрираните предприятия, които се занимават с хотелиерство и ресторантьорство.

Наетите сезонни работници от чужбина са били около 3400 души - предимно от Украйна, Молдова и Беларус, като е имало и малцина от Филипините и Тайланд.

Колко точно чуждестранни кадри ще работят през това лято ще стане ясно с приключването на сезона, когато Агенцията по заетостта ще обяви официалните данни, поясни Ангелкова.

Министърът на туризма съобщи, че до две-три седмици процедурата за отдаване на концесия на плажа в курорта "Албена" отново ще бъде обявена.

Ангелкова припомни,че първоначално процедурата е спряна заради объркана формула, което е щяло да доведе до грешки в изчисленията.

Министърът на туризма информира, че днес ще провери плажа в Каварна след сигнали за продължаващо строителство.

По моя информация това строителство не попада в границите на плажа, но ще проверим на място, каза Ангелкова, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналото лято ме обслужваха хора от Украйна и Македония! С кеф оставих по 50кинта на камериерките и барманите! Един ден не се скатаха едно нещо не ме подразни.... ама друго си е киселата парцалана пила в бара до сутринта да не измете/измие!!!!
43
2
 
4
 
! Отговори
Зюмбюлка преди 5 години
До граждани на ЕССега при демокрацията и скритата дискриминация към ромите се изисква средно образование за да те приемат да работиш като камериерка в хотел или санитарка в болница защото според въвелите тази дискриминационна политика този вид работа се счита като "високо квалифицирана и много сложна за изпълнение от роми без образование " ! Тоест с една дума се търсят мотиви и причини да се отказва работа на ромите с цел да правят по-малко деца и по-бързо да си отиват от този свят !
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинки = СПИН. Де що имаше спинозен западняк се изредиха да ходят на секс екскурзии в Украйна през последните 3 години и половина. И педофилите от острова се насочиха натам, но ултрасите - фашисти им охладиха мераците, така че само спинозните западняци успяха да се развихрят.
41
2
 
15
 
! Отговори
do 33 преди 5 години
Гледай си гетата във френско и мръсния Париж. По-мръсен град не съм виждал. Цивилизация?!? Неграмотен ли си за да не знаеш, че благодарение на Англия, Франция и Германия, страни винаги поддържали отоманеца, загубихме тези земи, не Русия. И как така, след ВСВ, територията на България се увеличава.? Западноевроооопрееецо?!?
40
3
 
27
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Айде сега да проверят тези 27К работодатели дали са регистрирали работниците си 369К на брой. И да се направи справка: колко от тях са на 2-часови, 4-часови, 6-часови договори за МРЗ. И после да започне следене на персонала със сномков материал. От-до колко часа работи.
39
7
 
3
 
! Отговори
Неграмотен преди 5 години
До: FPI циркНе знам за FPI, но се научи да пишеш правилно, ако искаш да работиш. Претенциите си ги запази за себе си.
38
5
 
23
 
! Отговори
Трети свят преди 5 години
Те аслъ българските работодатели само работници от Тайланд и Бангладеш не са излъгали. Колкото до съпътстващите болести и ***, сифилис, трипер, СПИН, има и рак предаван по полов път, и латекса хич не го спира! Който иска да пробва.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално обслужването по стаите да е от бившите съветски републики тук поне някой лев ще спечелят повече
36
1
 
19
 
! Отговори
Зюмбюлка преди 5 години
До граждани на ЕСПрез комунизма като камериерки в хотелите и санитарки в болниците работихме само ние ромските момичета , а българките бяха от голямото " добро утро " , не искаха да работят такава работа дори и необразованите българки ! А сега камериерки и санитарки са предимно българки , а нас ромите никой не ни взима на работа - един ром по-малко ,един хляб повече !
35
4
 
59
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Истината е, че България предлага най-скапания туристически продукт в цяла Европа. Некачествено обслужване, менте алкохол, отвратителна храна на европейски цени. Дори Албания ни задмина по рейтинг като дестинация за почивка. А с Гърция, Турция, Кипър, Хърватия въобще не можем да се сравняваме. 10 дни почивка на Мадейра е по-евтино в момента от 10 дни на нашето мутроморие в изпаднал 4* хотел. Сицилия е по-евтина също. Е.бете се отзад мутрички скапани!
34
13
 
13
 
! Отговори
тоягата и моркова преди 5 години
До граждани на ЕСТова го кажи на онази ,която предлагаше тояга за ромите ! Тя и такива като нея искат чрез тояга да накарат ромите да робуват без пари ! Кажи й ,че за да работят хората , трябва да им се плаща нормално , а не да им се плаща както в Бангладеш ,но с български и европейски цени на храните и другите стоки !
33
6
 
21
 
! Отговори
So it begins преди 5 години
Началото на края. Мачкай ни, Бойко
32
4
 
33
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Няма смисъл да се учи български език значи!Щом за работа в България не е нужен и то в туризма,значи нямаме бъдеще като народ!
31
42
 
29
 
! Отговори
западно европеец преди 5 години
На български и руски чорбаджии не работя !До гуша ми е дошло от тях ! Благодаря на Господ ,че дойде демокрацията и си намерих мястото в западна Европа / във Франция / ! В България идвам само на почивка ,а в Русия дори и на почивка нямам намерение да отивам понеже не искам да пълня джобовете на окупатори ,които избиха десетки хиляди украинци / славяни / и им разрушават държавата ! Руските диваци избиха и над 30 000 невинни българи , заради руските "братушки" загубихме Македония ,Тракия и Доб
30
1
 
36
 
! Отговори
Готвач преди 5 години
Българското почивно дело(туризъм е силна дума) от 30 години се управлява стихийно и на парче. Да одерем чужденците тоз сезон с каквито и да е хора пък догодина ще му мислим.. Кадърния персонал отдавна е в чужбина. Да си търсят кадри от Кирибати, Ангола и Башкирия..
29
1
 
40
 
! Отговори
Davigo... преди 5 години
Откриваме фабрика за спин машини по черноморието...
28
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще вземат и от Тайланд,ако искат и Шри Ланка ,защото реалните заплати не са тези където рекламират по медийте!За готвач дават 1800-2000лв. за всекидневна работа по минимум 11часа,3-4месеца!Ако имаш почивен ден или си на9часа заплатата е наполовина!Не мерси ,бг наивниците са изчезване!
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той сезонът започна.
26
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват да задоволяват английските "елитни" туристи, които пият до припадък и оставят *** след себе си... Ангелкова наистина възроди туризма в България, по един Герберско- извратен и гнусен начин... станахме дестинация за отпадъка на Европа. Честито!
25
2
 
99
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Заплатите в туризма в Тайланд са около 1000-1500 български лева, какви тайландци ще взимат...Покрай бригадите в САЩ познавам не малко тайландци, жестоката истина е, че по отношение заплатите сме направо бананова република и никой читав човек не би дошъл да робува на мутро-робовладелците. Да не говорим, че както се каза, тайландците цяло лято ще трябва да работят за самолетните си билети