Тръмп греши, че престъпността в Германия е от мигрантите

АП: Не личи германската култура да е ерозирана от тях
19 юни 2018 21:54, Елка Василева
68
Тръмп греши, че престъпността в Германия е от мигрантите
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп внушава, че престъпността в Германия нараства заради миграцията, предизвиквайки силна отрицателна реакция срещу ръководството на страната. Той обаче греши за нивото на престъпността, което е най-ниското от четвърт век.

Тръмп написа вчера в Тwitter: "Хората в Германия се обръщат срещу ръководството си и миграцията разклаща и без това нестабилната коалиция в Берлин. Престъпността в Германия нарасна. В цяла Европа направиха голяма грешка, приемайки милиони хора, които толкова силно и агресивно промениха културата им!"

Основното твърдение, че престъпността в Германия се е увеличила, е невярно, пише Асошиейтед прес /АП/.

Според официалната статистика за престъпленията, публикувана миналия месец, престъпността в Германия е спаднала с близо 10 процента през 2017 г. в сравнение с предходната година. Полицията е регистрирала общо 5,8 милиона престъпления миналата година в сравнение с 6,4 милиона случая през 2016 г. Това е най-ниското число от 1992 г.

"Германия е по-сигурна", заяви министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер след оповестяването на данните. Въпреки това "има още много какво да се направи".

Въпреки намаляването на тежките престъпления броят на убийствата се е увеличил с 3,2 процента миналата година. Няколко нашумели убийства, за които бяха заподозрени мигранти, бяха на първите страници на вестниците през последните години, а тези, в които заподозрените са германци, бяха отразени по-слабо.

Твърдението на Тръмп, че германците "се обръщат срещу ръководството си" заради тревогите относно миграцията, частично е вярно, ако, разбира се, съдим по резултатите от проучвания на общественото мнение.

Отчасти и поради вниманието, което медиите отделиха на престъпленията с участието на мигранти, обществото стана по-разтревожено от потока от новопристигащи. Това подсили позициите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" и й помогна да привлече нови избиратели за сметка на двете най-големи партии в Германия - дясноцентристкото обединение на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, които заедно формират управляващата коалиция.

"Алтернатива за Германия" зае трето място на парламентарните избори миналата година. Скорошно проучване на социологическата агенция "Форза" показа, че подкрепата за обединението на Меркел е 30 процента, а за социалдемократите - 16 процента, само с един повече от 15-те процента на "Алтернатива за Германия". Проучването, включващо 2502 души и проведено от 11 до 15 юни, има допустима статистическа грешка три процента.

Меркел, която сега е в четвъртия си мандат, все още има одобрение от 51 процента съгласно проучването на "Форза".

Тръмп не дава никакви примери как мигрантите "силно и агресивно" са променили европейската култура, а само погрешно твърди, че престъпността в Германия се е увеличила.

Въпреки забележимото по-скорошно увеличаване на броя на новопристигналите в градовете, по нищо не личи германската култура да е ерозирана от наплива на повече от един милион кандидатстващи за убежище от 2015 г., предимно от мюсюлмански страни.

Коледните базари продължават да са популярни в цялата страна и привличат хора от всякакви култури и религии. Мюсюлманската забрана на свинското и алкохола не е намалила германския апетит за братвурстчета и бира, съдейки по огромните тълпи, изпълващи палатките на ежегодния мюнхенски бирен фестивал Октоберфест, и изключително популярните пакети с евтин пилзнер и вурстчета на грил за Световното първенство, които се продават в по-евтините магазини за хранителни стоки. А честите в Германия нудистки слънчеви бани в обществените паркове не са предизвикали някакво бурно възмущение у религиозните консерватори.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, хаха, намалели им престъпленията?! Правилно- намаляло счупването на прозорци, а се увеличили атентатите и изнасилванията. Да им имам оправданията! И статистиките. Прав е Дончо.
28
2
 
29
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Тръмп е само началото. Съвсем скоро ще ви се извие свят, о, *** на соросoидния ционизъм! Патриотичния дълг, любовта към род и родина и грижата за запазването и опазването на народа си са основна цел на всеки държавник. С изключение на тези, като Меркел, с продадените на Сатаната и Илюминатите души.
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам на статистики. Преди време надулго и нашироко обясняваха как полицаите в Германия убеждавали жертви на имигрантски престъпления да не пускат жалби. А целта е била да не им рушат статистиката ;)))Нмого ми е познато от българската действителност ;)))
26
0
 
25
 
! Отговори
българина преди 5 години
а какво ще ще каже меркел за но гоу ериъс????? във всеки немски град има по един Моленбек, както и в сащ. същото нещо се опитват да направят и с източна европа, гета от ци гани араби и тур ци! няма да стане!!!!
25
2
 
13
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
не, разбира се, че не от мигранти от 8-те Българи изнасилващи немски момичета, от там е престъпността!!
24
0
 
21
 
! Отговори
Либераст преди 5 години
Когато се опитваш да измислиш нещо, за да захулиш Тръмп, но не ти се получава ...
23
1
 
27
 
! Отговори
лотто преди 5 години
той казва много истини,реални неща но това не се харесва.за всичко има видов ден.немци и англичани брояха автобусите от румъния и българия при приемането в ЕС а на к.рдите им дадоха хлеб и мед...ха.ха.ха.ха.
22
1
 
17
 
! Отговори
да бе преди 5 години
,ще им се на некои хора да греши,тръмп никога не ,грешите вие слабоумните либерали и демократи
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ти на тез 8 българи верваш ли че са българи и ............ с бг дпкументи.Въпросът не е аз дали вярвам дали са българи или роми с български документи(което не ги прави различни за закона), а дали тяхното престъпление се води като такова извършено от бежанци или се води за извършено от местни(за ЕС) тарамбуки.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това, че някой се обявява за комунист, за фашист, за националист, за демократ, за анархист или за какъвто и да било, това не означава, че същият спазва каквито и да било норми.То само като види човек "патриотичните" партии в България и това му показва АНТИПАТРИОТИЗЪМ. Всички са само за да събират парички, моралът им е нулев.Пък някой си тръгнал да твърди, че при фашизмът имало ред и закон. И от къде да дойде тоя ред и закон? Както го е нямало в миналото, и сега го няма, няма и да го има.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажи бе, като ти разгледах коментарите, една реплика ме подсеща, че май сме съученици.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не дава никакви примери как мигрантите "силно и агресивно" ....... а само погрешно твърди, че престъпността ....се е увеличила.********************************************Довчера лъжехте за Турция с измислени глупости а днес на главите ви, хак ви *** шницели. Бай Доньо ще ви покаже кон какво яде.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиниkНе просто са популисти, ами даже и фашисти. От там идва цялата омраза.
16
0
 
36
 
! Отговори
hj преди 5 години
Голяма част от престъпността се укрива от органите на реда - справка новогодишните изстъпления в редица големи германски градове, оповестени след 5-6 дни пълно затъмнение и едва след като стана ясно, че става въпрос за хиляди случаи, който няма как да замажат.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Осемте българи изнасилили 14годишната германка за мигранти ли да ги броим."Ромите са мигранти където и да се родят.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циничето обича да е послушко - каквото му каже оранжевият дедо от зад океана, той трябва да изпълнява.
13
13
 
3
 
! Отговори
Абе Тръмп преди 5 години
защо не отиде в Германия и да види кой обира банкоматите и после да си дава "компетентното" мнение ,че бежанците били престъпници !
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осемте българи изнасилили 14годишната германка за мигранти ли да ги броим. Както и българинът заклал 15 годишната си приятелка?
11
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популизмът набира сили. Едно време промиването на мозъци ставаше като минава самолет и разпръсква пропагандни листовки над градове и села. А сега идва един надрyсан и психично болен старец със супер много комплески и пише глупави постове в социалните мрежи. И тук също, само едни и същи плюнчовци си пишат коментари от години. Около 5-6 човека пишат по 50 коментара на статия и си мислят, че така ще се слуша гласът им, както на Тръмп. АХхахахахах! Жaлки палячовци!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не видим разбивка по етнос не се знае. Но затворите са пълни с 50% мюмюни, колко ли си щъкат на свобода за да не повдигнат обвинения за расистки тормоз.