Последните дни: 220 бежанци са се удавили край Либия

Във вторник се преоърна плавателен съд, оцеляха петима
22 юни 2018 08:01, Анисия Иванова
55
Последните дни: 220 бежанци са се удавили край Либия
Снимка: БТА

Оцелели съобщиха, че около 220 души са се удавили край бреговете на Либия през последните дни, опитвайки да прекосят Средиземно море, за да достигнат Европа. Това съобщи вчера Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), цитиран от Ройтерс.

Той каза в комюнике, че само пет души са оцелели във вторник при преобръщането на плавателен съд, превозващ 100 души.

Същият ден потъна гумена лодка със 130 пасажери, от които 70 са се удавили. В сряда бяха спасени мигранти от друг плавателен съд. Оцелели казаха, че над 50 души, пътуващи с тях, са загинали в морето.

"ВКБООН е поразен от постоянно нарастващия брой бежанци и мигранти, загубили живота си в морето и призовава за спешни действия от страна на международната общност и полагане на повече усилия" в спасителните операции, каза агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
55
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До До Факт 18Не ме интересува кой какъв е,а какво прави!Нашествениците от Азия и Африка са БЕЗУСЛОВНО ВРЕДНИ за Европа,пък били те масово лекари и инженери(ха-ха).Колкото до собствената ми самооценка-определено давам своя скромен принос в европейското благополучие.Може да не е много,ама от сърце,дето се вика.В доста от европейските влакове има и частица от мен.
26
0
 
52
 
! Отговори
Разлика преди 5 години
Едно време,насила са ги правили роби за да работят в плантациите .най вече!Сега искат да дойдат доброволно,дори рискуват живота си,защо ли?Май намериха на работата лекото и на лебо мекото!,
25
0
 
65
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Ако бяха върнали в Либия предните 600, тези може би щяха да са живи!
24
0
 
71
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Общо почти 69 000 000 са "бежанци" .... браво на Мианмар - алахогъзното малцинство рохинги уби 11 полицая , и беше безкомпромисно изхвърлено от държавата!При почти 100 000 000 ( общо ) безработни в ЕС хората с право се питат - защо правителствата им харчат милиарди данъци за обгрижването на ИКОНОМИЧЕСКИ МИГРАНТИ от Азия и Африка - неработили и секунда в държавите им. Колко още милиона туземни диваци от Боку Харам и ИД трябва да хрантутим с тежко изкараните ни данъци?
23
0
 
63
 
! Отговори
село преди 5 години
Требва ли да ревна за тиа навлеци ?
22
41
 
32
 
! Отговори
До Факт 18 преди 5 години
Хаха, е ти като представител на великобългарския Ганьовизъм, за част от меда ли се мислиш, или си по-скоро от другата субстанция. Въобще, не ви ли е срам да се мислите за нещо повече от хора, които нито познавате, нито ще видите, нито някаква отговорност имате към тях! От стотици години приносът на България към цивилизацията е нищожен, че да се грижите за опазването и.
21
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПустинякЗащо защитаваш хора , които не искат да работят? И какво очакват от Европа? Те да лежат , а европейците да ги издържат ли? Истинските мигранти са само сирийците, защото държавата им е опустушена. Всички други търсят лесен живот.
20
2
 
54
 
! Отговори
Ехааа преди 5 години
Чудесна новинка!
19
0
 
59
 
! Отговори
Кан Тервел преди 5 години
Посрещнете ги както аз ги посрещнах ......и проблеми няма да имате !
18
1
 
59
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Нали вече не идваха амуджите ? Евентуално това не се е случвало :) И рибите имат нужда от храна !
17
0
 
75
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонимен"На 500млн. европейци са влезли2-3милиона в последните години."На кацата с мед и трябва само едно ла.й.но,за да стане неизползваема!Впрочем,в момента в Европа има най-малко 50млн. мюс.лита!С тия темпове на нашествие и предвид високия размножителен потенциал,броят ще се удвои за по-малко от 10 години!А в момента,в който подминат 25% нещата стават необратими!Необходимо е не само спиране на потока,а даже Общоевропейска РЕКОНКИСТА-цялостно прочистване от исляма!Иначе-сбогом на Европа!
16
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са снабдени с мобилни телефони и знаят много добре на кого да се обадят.Интересно е обаче към кои мобилни оператори и кой им плаща роуминга.
15
0
 
85
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ПустинякТия хора не са тръгнали САМИ към Европа,а са ИЗПРАТЕНИ с определена ЦЕЛ!Всичко е много добре организирано като финансиране,логистика,и пропаганда!Откъде мислите,че всички имат по десетина хиляди $/Е?Срещу Европа се води Война,а "бежанците" са армията!Да ги съжаляваме е все едно обсадените във Виена(1529г) да съжаляват мръзнещите отвън османци и да ги пуснат в града от добро сърце!Ясно какви щяха да са последствията!Сега е същото!Нашествието трябва да бъде спряно на ВСЯКА ЦЕНА!
14
43
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 500 милиона европейци са влезли 2-3 милиона в последните години. Ще рече, един на 200-250 човека. Истинските европейци не са такива ревльовци, като източноевропейските си партньори, че да вдигнат ръце и да кажат, край, заляха ни. Защото е повече от смешно. През Студената война също е имало големи вълни северноафрикански мигракъм Франция и Белгия, индийци и пакистанци към Британия, турци, кюрди, сърби към Германия. Светът се върти, народите от древността мигрират към по-доброто.
13
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз искам в Австрия двореца Шон Брун.много ми харесва там.хвърлям си личните документи.но айфона си пазя.слагам един чаршаф и искам обзаведена безплатна квартира.здравно обслужване.транспорт.курс немски и по 700 евро кеш соц.помощ да не би моят човешки ген да е по-лош от този на африканеца или афганистанеца..
12
2
 
66
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До Анонимен"Търтеи,които не бутват работа и искат да лежат на гърба на социалните системи в Европа."То ако беше само това-работата е китка!Целта е много по-голяма-обръщането на Европа в ислямско-африкански ка.тун и смачкване на белите!Ха познайте кому е изгодно!?Подсещам-на едни такива,с малки шапчици...
11
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако няма кои да ги приема ще спрат и да се давят!!!
10
49
 
33
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Що за скотско падение е да се радваш, че стотици отчаяни хора, живеещи в безкрайна бедност, глад и жажда са стигнали донякъде в опит да си оправят живота и са се издавили трагично. Тях, за разлика от готованска България, няма кой да ги захранва с милиарди помощи от ЕС. Що за наглост и бездушие е да си гражданин от мигрантска държава, чиито мигрантски пари спасяват живота на хиляди мизерстващи в опустяващата родина със стотици села-призраци, но да крещиш срещу други мигранти.
9
0
 
56
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
220 фира, а са минали поне 10 пъти повече! И това само за дни! На година минават стотици хиляди!
8
0
 
79
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Престанете да наричате тия "бежанци",защото ставате част от една пропагандна кампания за унищожаването на Европа!Айде,няма как да използвате реалното "нашественици",но поне се придържайте към меката форма "мигранти"!