Пазителка на нравите в ИД – една германка, всявала страх сред жените

Дженифер В. следяла за морала и контролирала правилата за поведение
18
Пазителка на нравите в ИД – една германка, всявала страх сред жените
Снимка: Imago/ZUMA Press

За пръв път следствените органи в Германия са успели да съберат достатъчно доказателствен материал срещу германска привърженичка на ИД, завърнала се в Германия. Въз основа на това е издадена заповед за арест и миналата седмица 27-годишната Дженифер В. е била задържана в Мюнхен. Федералният прокурор на Германия Петер Франк има амбицията да привлича към наказателна отговорност все повече привърженички на терористичната организация "Ислямска държава". В повечето случаи обаче това е трудно, защото жените често са женени за бойци на ИД и възпитават децата си в духа на тяхната идеология без сами да участват във военни операции и престъпления.

Пазителка на морала

В случая с Дженифер В. следствието е събрало материали, които доказват, че между септември 2014 и началото на 2016 тя е участвала в улични патрули на ИД във Фалуджа и Мосул, където е трябвало да проверява дали жените спазват правилата на терористичната милиция за поведение и облекло. Срещу това тя е получавала между 70 и 100 щатски долара месечно. Преди две години и половина заподозряната ислямистка е задържана от турските сили за сигурност при посещението ѝ в германското посолство в Анкара, откъдето е върната в Германия. Известно е също и това, че оттогава насам тя постоянно е декларирала желанието си да се върне обратно при джихадистите. От няколко дни насам Дженифер В. се намира в следствения арест.

В подобен случай, станал известен наскоро, прокуратурата претърпя провал. Федералният съд отказа да издаде заповед за арест срещу една германка от Хесен, която е живяла в Сирия заедно с боец на ИД. Това, че е била на територията на ИД и е живяла с джихадист, не е достатъчно основание за задържане, се казва в обосновката на съда. В случая с Дженифер В. обаче разследването постигна успех.

"Това е първата жена, за която успяхме да съберем достатъчно улики, позволяващи да се издаде заповед за задържане", посочи говорителка на прокуратурата, цитира "Дойче веле".

Федералният прокурор Петер Франк заяви в началото на годината, че ще бъде засилено съдебното преследване на жени, служили в ИД. Данните сочат, че 24 от общо 1000 нови разследвания на прокуратурата през 2017 г. са срещу предполагаеми ислямистки. През 2018 са започнати още 20 нови разследвания.

Положението на ИД в Сирия явно е критично

Според информация в медиите, терористичната милиция инструктира в интернет чуждестранни джихадисти на различни езици за какво да внимават при изтеглянето си от Сирия. Списание "Шпигел" се позовава на вътрешна преписка на германските сили за сигурност, според която бойците биват предупреждавани да не използват фалшиви паспорти при завръщането си в Европа, а само редовни документи за самоличност или изобщо никакви. Инструктират ги също да не носят със себе си предмети, които биха могли да разкрият идентичността им. Въз основа на тези информации германските власти смятат, че "реалното военно положение на ИД в Сирия се оценява като критично", посочва "Шпигел". Все повече бойци на ИД бягат от местата на бойните действия.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
ТОВА ТРЯБВЯ ДА УНИЩОЖИ ЕВРОПА НА КРЕТЕНИТЕ ! КАКВО ЗНАЧИ СЪДЛЬОТО НЕ РАЗРЕШИЛ ...ПРОКИТО НЕ УСТАНОВИЛ /ЦЯЛАТА ПРОДАЖНО-ПОДКУПНА С ГА Н/ ИСТИНАТА Е В АМЕРИКАНСКОТО ПРАВОСЪДИЕ : СЪДИЯТА Е ТЕХНИК ПО СЪД !!! ПРОКУРОРА Е ОБЩЕСТВЕН ОБВИНИТЕЛ !!! РЕШАВАТ ВИНОВНОСТ -НАРОДНОТО ЖУРИ /СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ /!!! ВСИЧКО ДРУГО ,ДНЕС, Е М Е Н Т Е !!!!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 9

Какви чудеса? Когато показват съвсем отблизо лицата на манекенките, се вижда, че сред тях има и красиви. Но само от 2-3 крачки отстояние, какво виждаш - безлични, еднакви, забрадени таласъми по нощници.
В друг материал, съобщаващ за сватбата на тази Айшат миналата година, какво виждаш? 19-годишен младоженец с брада като дядо и булка, забрадена като селянка на средна възраст. Вместо да зубри Корана наизуст, да беше прочела поне няколко научно-популярни книги, ще са й от полза.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не, не всички такива са деца на мюсюлмани (те много рядко си кръщават децата със западни имена). Има доста западноевропейки, които са привлечени от ислямистите, обикновено не точно психично здрави и провалили се, обаче търсещи внимание, известност и евентуално власт върху други жени. Една от Англия разправяше, че се присъединила заради лайковете им във Фейсбук.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Плаката на стената не отоваря много на изискванита за радикален ислям, момичетата приличат на манекенки със пластмасови цици и грим под бурките
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тази колко трябва да е закъсала за се.кс, за да се вдигне да отиде при алахакбарите. Явно си е представяла романтична сценки между себе си и неколцина здрави, тъмни “бойци”.
Верно ще излезе, че бялата раса е в отстъпление...даже вече няма кой бените да оправя качествено.
10
3
 
2
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 7 месеца
Тази на снимката ми прилича на чааахкиня
9
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вижте в ютюб една от дъщерите на Рамзан Кадиров - Айшат Кадирова какви чудеса прави с излямския дрес-код за жената, а е само на 19 години. Впрочем още на 10 години е знаела Корана наизуст и то на арабски и е била световна шампионка на състезание по рецитиране на Корана.
8
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко което пишат и казват за Ислямска държава са пълни измислици. А самите терористи които се взривяват нямат почти нищо общо с тази финансирана от САЩ организация. Те чисто и просто са "хирурзи" които се жертват да прочистват някои болести на Запада за които няма друго лечение.
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така както изглежда и паметник на ИД трябва да се направи, защото жените на мюселманите са безнравствени, а ИД е внесла морал. Немците уж бяха голяма работа пък какви глупости пишат и един телефон не могат да произведат. Пък краставиците им криви - криви добре, че бяхме ние да им изправим краставиците.
6
4
 
14
 
! Отговори
Това е Германистан преди 7 месеца
СВОБОДА за дженифър от Мюмюнхен
5
2
 
33
 
! Отговори
Не стана ясно преди 7 месеца
Тези германки да не са дъщери или внучки на мюсюлмани, дошли да работят в Германия през 60-те и 70-те години на 20-и век?
4
1
 
37
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 7 месеца
На снимката виждаме новият дрес код на германките- колекция "Брюксел 2020". И какви хубави накити носят на ръцете!
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Германия и германците винаги са на първо място. Във всичко - и в добро, и в зло.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тетка Цачева?
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тишината в спалнята ражда безумия....