Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?

Обирът е станал буквално като по филмите
8 юли 2018 10:08, Елка Василева
95
Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже с черен "Голф 4" взривиха в събота сутринта банкомат в малък банков клон в пловдивския район "Тракия". Гърмежът, от който са напълно потрошени стъклата на паричния офис, е разбудил половината квартал.

Младо семейство, чийто апартамент има изглед към клона на банката, е видяло как извършителите се измъкват с черен голф четворка, пише "Монитор“. Взривеният банкомат се намира на пазарчето до бившия хлебозавод в район "Тракия".

"Видяхме двама души с черен голф четворка да разбиват банкомата и се обадихме на 112. По това време храним бебето си и затова сме будни. В 4,46 часа ние подадохме сигнала на 112. Отне ни 10-12 секунди да се свържем, но може и някой друг преди нас да се е обадил, а взривът стана в 4,40 часа", каза младата майка Надежда.

Още по темата

Тя и мъжът й Антон наблюдавали черния голф как е паркиран със задната си част към банковия клон и че вътре в колата имало двама мъже. Не успели да забележат дали с автомобила е бил издърпан разбитият банкомат, защото стресът им дошъл в повече.

"Целият блок се разтресе и ние решихме, че някой взривява кола на нашия паркинг. Като на филм беше. Гърмът беше страхотен. Страхотен. Бяхме будни и като гръмна, мъжът ми скочи да види коя кола са взривили. В това време ми каза: "Обират банкомата". Сигурни сме, че обирджиите бяха с черен голф четворка", каза още младата майка.

Обирът е станал буквално като по филмите – за не повече от 2-3 минути. На втората минута от частната охранителна фирма са били на мястото, но от крадците не е имало и следа. От полицията са иззели записи от охранителни камери в района. Взривът е успял да разбие на парчета банкомата и обирджиите е трябвало само да му изпразнят касетите и да отпрашат.

"Дойдох до банкомата да проверя дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чедо, до понеделник. Нито хляб имам, нито картофки. Ама как банкоматът е разбит? Ами пенсията ми?", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския район "Тракия".

Друг пенсионер също още в ранни зори в събота и на свой ред остана шокиран от новината. "Банкоматът си стоеше вътре в коридорчето на банковия клон. В почивни дни клонът е затворен, но прокарваме дебитната карта през едно устройство на вратата и влизаме до банкомата. Сега сигурно ще ни блокират картите до понеделник", се тюхкаше и друг пенсионер.

Според непотвърдена информация обирджиите са успели да отмъкнат над 200 000 лева от разбития банкомат, пише trafficnews. Устройството било пълно с пари, тъй като на 7-мо число всеки месец възрастните хора от квартала теглили оттам пенсиите си."Има взети пари, но как да кажа колко са, преди банката да излезе с официална информация. Имало е сума, голяма е сумата най-вероятно, но не мога да се ангажирам с конкретна цифра", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно правят трябва да се яде като няма пари ще взривяват
3
3
 
18
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
голема работа е голфа
2
3
 
17
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
Голф4 значи са от Перник 100 процента
1
3
 
32
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Задобряват момчетата...