Въвеждат бандерол на наливната бира. Какво следва от това?

Ще се оскъпи с малко пивото, а с много ще се увеличи чакането по акцизните складове
21 юли 2018 18:33,
41

Въвеждането на бандерол на наливната бира над 5 литра ще оскъпи пивото с малко, но с много ще увеличи чакането по акцизните складове. Това обясниха търговци на бира по повод одобрения от депутатите акциз.

По думите им като нискоалкохолна напитка и сравнително евтин акциз, никой няма да произвежда бира менте или да прави контрабанда, както се случва с високоалкохолните питиета, пише Bulgaria ON AIR.

В Чехия бирата е по-евтина от водата. Като в Пилзен може да си купите хубаво пиво за около 30 български стотинки. С чешки бири работи и Ростислав, който вече 5 години продава повече от 100 вида бира от цял свят. Категоричен е, че никъде няма такива изисквания, каквито в България.

Пивоварните, с които Ростислав работи, са малки производители на бира. При тях акцизът е наполовина.

Депутатите имат възможност да отхвърлят бандерола върху бирата между първо и второ четене. В противен случай ще влезе в сила от 1 януари догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Няма да пия наливна бира без...бандерол.Държа същият да бъде на дъното на всяка халба.Ако не се гласува в Параламента,ще предприема гражданско...неподчинение;вместо бира,ще само чиста...софийска вода ден и нощ.
15
6
 
51
 
! Отговори
Прах в очитe преди 5 години
Някой учудва ли се, с тая тенденция след година-две ще има акцизи и данъци за всяко нещо което прави човек...Отиваш да ядеш...данък, отиваш да сереш-акциз....В държава без реална икономика, в държава, където има две страни-власт имащи срещу народ, какво друго да се очаква,а да, пранги и гюлле с верига....Възможно и нещо друго....Има сума институти където изследват поведението на човек при различни ситуации, нас ни тестват вече 30 г...Едва ли има друг народ и такава абсурдна държава,но......
14
5
 
23
 
! Отговори
Така требе преди 5 години
Важно е да се спазва гепаджийския принцип по-малко но редовно да се дигат цените - дигнаха ви водата сега ще ви дойдат сметките за ток газ и ще започне едно ривьане.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандероли трябат на народа.
12
4
 
37
 
! Отговори
Алкаш преди 5 години
И това е правилно ще си купя колело с колелото отивам в Румъния пия 3 наливни с пържени картофи и се прибирам, а може е да не се прибера почвам да уча румънски и там ако срещна някоя румънка ставам румънец дори без референддум.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експертно, новаторско и гениално хрумване.
10
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дерат като за последно! Няма да се учудя, ако започнат да събират налог на доматите и краставиците на бабите по селата. Остава и такса комин да им сложат под предлог, че се борят за чистотата на въздуха.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички дето крадат държавни пари да ги харчите само за свещи и карамфили.
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се въведе още винетка превозвач на бира и превозвач на водка и превозвач на вино превозвач на зеле и битова техника искаме 60 000 вида винетки и бандероли да живее бюрокрацията
7
5
 
10
 
! Отговори
селянинът с колелото преди 5 години
До azВзел си се за сериозен гражданин,така ли!?
6
3
 
8
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
До warningИзпий си следобедните илачи!
5
15
 
12
 
! Отговори
az преди 5 години
А данък селянин кога ще въведат? Че тука в София до гуша ни дойде.
4
8
 
0
 
! Отговори
warning преди 5 години
враговете готвещи тн" Трето Пришествие"/те са замърсили огромни региони с техни тежки оръжия преди хиляди години../ произвеждащ тяхна военно терористична декодираща техника чрез обемно обсебване на човешки хардуерно софтуерни комплекси вкл произвеждащи холограмни оръжия/бандероли,винетки,стикери за тех прегледи,за застраховки и подобни/ Ползват техни мъртви избити жестоко от охраната на НАшия \резерват/тн НЕОЗОЙСКА ЕРАТежко вредни са цигарените опакоwки/blacd dead and cancer cigarette paks.
3
7
 
3
 
! Отговори
БАндеролите са опасн преди 5 години
Поредно нагло престъпно анти човешко мероприятие на НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВлАСТ В СОФИЯ подава природата възмутена..БАндеролите с а описани като исключително опасно оръжие за масово поразяване.Ползват се за декодиране на земята и атмосферния океан.целеуказват на жестоки врагове дъното на тропосферния океан с холограмни оръжия/доклад на Йорданов Й.И.
2
3
 
32
 
! Отговори
Кофти матерял преди 5 години
Трябва да се сложи данък некачествен депутат, всеки път като излязат хората на протест и депутатите да бъдат глобявани.
1
4
 
27
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Следва корупция и въвеждане на контрол върху контрола.