Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?

33-годишният мъж от село Сотиря загинал от кръвозагуба и жестоки рани
26 юли 2018 17:15, Екип на Dnes.bg
155
Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?
Снимка: архив Reuters

Младият мъж, който намери смъртта си, нахапан от собствените си кучета, е отглеждал 11 питбула в сливенското село Сотиря.

Живко Димитров бил разведен, живеел с майка си в къща във вилната зона на селото. Отглеждал кучетата в двора. От Агенцията по безопасност на храните в Сливен казаха, че кучкарникът му не е регистриран при тях и мъжът навярно е отглеждал нелегално животните.

Още по темата

В Сотиря смятат, че Живко гледал кучетата, за да пази имота си от крадци, но се проверява и версията, че може четириногите да са използвани за нелегални боеве с кучета, при които имало и залагания.

В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.

Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби, разказва "24 часа".

По данни от полицията, починалият мъж бил криминално проявен. Работел като охранител по морето.

Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.

Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
68
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Ама друго си е да излезнеш по потник, да гледаш лошо и да си с питбул.Забелязвате ли, че тази порода най-често напада деца и стопани. Агресивни кучета и в един момент полудяват
3
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде защитавайте тази порода сега?
2
47
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите съм ги научил, смаомот моята ръка да ядът. Трябва да са гласували с дни, че да ядът нещо друго. И като пуснах слуха, че държа 100 000 евро у нас на масата, колко народ се излъга, влез и не излезе от моя засне двор ... Хихихих ;)
1
8
 
72
 
! Отговори
Най- накрая преди 5 години
Доживяхме най- накрая да видим адекватна реакция от страна на властите. Тези особено опасни кучета е трябвало да са под стриктен контрол за да не се случва това нещастие. Не ми се мисли ако наблизо е имало други хора и деца. Докога тези машини за убиване спокойно ще се отглеждат по селата и градовете. Докога? Бог да го прости, момчето. Ужасна смърт е това.