Полярна мечка убита – нападнала човек на Шпицберген

Нападнатият е служител на кораб, в стабилно състояние е
Обновена: 30 юли 2018 11:39 | 30 юли 2018 11:30,
20
Полярна мечка убита – нападнала човек на Шпицберген
Снимка: Twitter

Полярна мечка беше застреляна след като нападна норвежец, работещ на германски круизен кораб на архипелага Шпицберген в Северния ледовит океан, съобщава "The journal.ie".

Мъжът е бил около 40-годишен и е получил рани в главата. Инцидентът е станал скоро след като корабът е акостирал на остров Шпицберген.

Той е придружавал туристическа експедиция от кораба до острова.

"Мечката беше убита от друг служител на кораба", заяви комисар Оле Якоб Малмьо пред AFP.

От круизната компания заявиха, че става въпрос за "самозащита".

"Много съжаляваме за този инцидент", заяви говорител на компанията.

Пострадалият работник е бил откаран с хеликоптер до болницата в Лонгийър. После е преместен в Тромсьо, където е стабилизиран.

Полярните мечки са под защитата на закона в Норвегия от 1973 г. насам и при последното преброяване през 2015 г. техният брой на Шпицберген те са били 1000.

Архипелагът, с площ два пъти по-голяма от тази на Белгия, се намира зад Северния полярен кръг.

За последните години е имало само пет атаки от полярни мечки на архипелага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та в името на оцеляването най добре е за всеки случай да се изтребе всичко което може.
18
0
 
0
 
! Отговори
Мила преди 5 години
Ние Хората унищожаваме не само хабитата който обитаваме, ние унищожаваме всички хабитати. Много сме горди с това, и го наричаме ЕВОЛЮЦИЯ . Да оставиш без място за обитаване вид, който е по слаб е голяма гордост и това се прави с достойнство и гордост. Българка християнка съм но по отнощение на изказвниа от типа по силния да оцелее - и на нас не ни е било добре турците да ни колят ама и те са искали като селчото да оцелявт .нищо че си имали територия.
17
1
 
2
 
! Отговори
До 13,17 преди 5 години
Явно си запомнил няколко думи: еволюция, слаб вид, оцеляване...но логиката ти липсва. Няма човек без природа! Не случайно във всички развити държави се полагат неимоверни усилия за опазването и, и това стриктно се следи...хубаво е че има експерти, които си разбират от работата, а не такива *** като теб, на които ако се опре просперитета ще стане мираж....
16
1
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Със смях ще ти отвърна аз на твоето примитивно и жалко напъване за мисъл! Личи си колко си запознат с еволюцията...ако не ти е ясно има огромна разлика между Унищожаване и Оцеляване, но няма нужда да ти обяснвам това защото явно предпочиташ да ходиш на почивка в мола на бетонче, а не в прородата.
15
8
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Горите се режат и после пак израстват, ужасно е само твоето простовато фанатично виене. За мен като човек е важно оцеляването и просперитета на човечеството, дали ще оцелеят другите видове си е тяхна задача, еволюцията не търпи слабите видове. Ако ти си мислиш, че твоя мозък е развит, защото вярва в разни сектански простотии, аз мога единствено да подмина това нелепо твърдение със смях.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 Ако за теб естествения процес е да се режат горите и да се замърсява природата повсеместно по ужасен начин заради алчността и най-вече простотията на хората, явно годините еволюция не са ти стигнали да си развиеш дори малко мозъка!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 години
Горката добра мечица... Сигурно е искала да си поиграе, да види какво ще стане. Тя така си играе - с лапи, не разбира, че ще го сметнат за агресия...Отдавна не съм виждал толкова тъжна снимка.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГогатаВ момента по-силен от човека вид няма, само ние имаме разум и това ни прави властелини. Може би един ден ще се появи някой по-силен вид и ще ни измести, но вероятността е пренебрежимо малка, ако на това се надяваш.
11
3
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Хора мислещи за природата!? Да много си повреден, ама много, това вашето не е мислене, а религия, хипи-веган фанатизъм. Природата я е имало преди вас, ще я има и след вас, всичко което се случва е естествен процес. В природата има един основен принцип, а именно оцеляват само силните и присопособимите - нарича се еволюция и благодарение на нея днес ни има, ние сме нейния венец. А вие сте перковци които водите война с хората, със собствения си вид, от това по извратено и неестествено няма.
10
1
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
По-силния надвива ! За сега човекът е по-силен...до кога ли ?!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вие сте ми ясни, но вашата няма да стане. Защо вие от нищожно малкия кръг искате да давате наклон на живота на огромния кръг хора. Човек е месоядно и агресивно животно, защо се опитвате да го превърнете в себеподобна овца. Ша ва изям овци! Бау!
8
12
 
8
 
! Отговори
До8 преди 5 години
Щом за теб хора мислещи за природата са извратеняци, си ми ясен! Типичният изостанал ц, ървул! За жалост такива *** неандерталци като теб има все още много! Особенно по българските ширини. Не се притеснявай, яж си месо. Особенно това което ядете в България е първо качество! Никой няма да ти забрани. Интересно от къде ви идва тази злоба към всичко което е извън вашият затворен и изоставен кръг!
7
4
 
11
 
! Отговори
Екоталибан преди 5 години
А трябваше да убият човека, за да има с какво да се нахрани мечката...
6
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За щастие извратеняците екоталибани винаги ще си останат оскъдно шумно малцинство = 0.001%. Иначе току виж ни забранили да ядем месо, а аз за месо човек изяждам, вегетарианец по възможност, че са по-нежни и крехки.
5
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, че ще я убият щом иска да убива и яде хора. Това е законна самоотбрана. То човек се убива, ако е тръгнал да убива друг, че мечка ли ще щадим в подобна ситуация. В тази екоталибанщина има нещо дълбоко извратено, сякаш ги е настигала мъжка мечка, че им е и харесало. А може някой ден да узаконят и браковете с мечки освен със собствения пол. Извратената любов граници не знае.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи си болен бе... ходи на психиатър!
3
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво сега, ще спрат ли гадните круизни кораби да ходят там, или ще избием и останалите 999 бели мечки? Гнусна история, гнусна. Ако можех, щях да затрия всички хора.
2
11
 
39
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Жалко за мечката,ни я сами унищожаваме земята и животните и тя ни наказва жестоко с природни катаклизми и това е само началото.
1
13
 
40
 
! Отговори
лошо преди 5 години
А какво правят хората там,това е място където живеят мечките,а това западно парвеню отишло да се разхожда там.