Два вертолета се сблъскаха в Русия, жертвите са 18

Загиналите са работници от смените на помпена станция
174
Два вертолета се сблъскаха в Русия, жертвите са 18
Снимка: архив, Ройтерс

Хеликоптер Ми-8 е катастрофирал в Красноярския край, след като закачил с витлото си конструкцията с външно окачване за превоз на товари на друг вертолет, съобщи ТАСС, като цитира пресслужбата на "Росавиация".

Според съобщението на сайта на ведомството след излитането хеликоптерът Ми-8 АМТ с пътници на борда по неустановени причини се е блъснал във външната конструкция, превозваща товар на другия вертолет, в резултат на което е паднал, разбил се и изгорял.

Двете машини излетели един след друг в района на Ванкорското нефтонаходище. Първи излетял вертолет Ми-8 с външно окачения товар и без пътници на борда, а след него - вторият Ми-8АМТ с пътници - работници от смените на помпена станция.

Катастрофата е станала при метеорологични условия без валежи. Загинали са всички на борда - тричленен екипаж и 15 пътници. Компанията "РН-Ванкор", чиито служители и подизпълнители се намирали в катастрофиралия хеликоптер, ще окаже помощ на семействата на загиналите, съобщи "Роснефт". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Яко триете, а путинофилни *** :)
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите разбира се избягват да летят с руски самолети.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руски самолет, хеликоптер, кола, мотор, колело, тротинетка, не се качвам.
7
13
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименТехнически неизправен ти е мозъка. Вертолета е ударил външния товар на друг вертолет с витлото си. Тоест пилота нещо не е довидял при излитане на двата вертолета към нефтена платформа.....................Абе дори на моя Мерцедес има сензори които нощно време при паркиране ми показват дали наблизо има нещо в което мога да се ударя , а руските некадърници на вертолет не могат да монтират такива сензори ! Разбра ли сега голямата разлика между руското и немското производство ?!
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияТехнически неизправен ти е мозъка. Вертолета е ударил външния товар на друг вертолет с витлото си. Тоест пилота нещо не е довидял при излитане на двата вертолета към нефтена платформа.
5
12
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ми-8 АМТ с пътници на борда по неустановени причини се е блъснал във външната конструкция...............................................Те причините са ясни и установени / техническая неизправность / !Нямат технология която да им покаже разстоянието от другите обекти на около !Те един Москвич като хората не могат да произведат , та вертолети и самолети ли ще произведат ?! Всеки 3-ти руски хеликоптер или самолет катастрофира или е принуден да кацне аварийно поради техническая неизправность
4
20
 
9
 
! Отговори
Националист преди 5 години
Това е хубава новина! Отивам да празнувам.
3
15
 
9
 
! Отговори
3D принтирана рикия преди 5 години
Добре че не са загинали хора, а за азиатските диваци на никой не му пука
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да не превръщате и тази новина във политически дискусии!Мир на праха им!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провокация е незаконно влизане в Украйна. Това е некадърност.