Крадецът на самолет в Сиатъл обичал да пътува

Ръсел бил на 29 години, работил в семейна пекарна
12 авг 2018 14:45, Петя Славова
7
Крадецът на самолет в Сиатъл обичал да пътува
Снимка: Bulgaria ON AIR

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания "Хърайзън еър" от международното летище Такома в Сиатъл и загина при катастрофата му, е работил в семейна пекарница и е харесвал идващите с работата му възможности да пътува по цял свят, предаде Ройтерс, цитирайки постове в социални медии.

Още по темата

Ричард Ръсел, който обичал да го наричат "Бийбо", бил на 29 години, жител на град Съмнър, щата Вашингтон, роден в Кий Уест, щата Флорида. Името му не е съобщено официално, но множество медии разкриха самоличността му, като се позоваха на интервюта със семейството му, колеги и работещи по случая служители на силите на реда.

Ръсел е работел от 3,5 години като част от наземния персонал на "Хърайзън еър", дъщерна компания на "Аляска еърлайнс". В задълженията му е влизало да помага за багажа и да участва в екипите, преместващи самолетите по пистата. Той е заявил в Ютуб, че тази работа изисква да вдига много куфари и чанти. От друга страна тя му позволявала "да лети до Аляска в свободното си време".

Семейството на Ръсел се премества в Аляска, когато той е на 7 години. Покойният не е съобщавал в социалните мрежи, че се готви за пилот. В някои постове той говори за християнските си убеждения и за възможността да отиде в армията.

След излитането Ръсел е заявил пред авиодиспечери, опитали се да го убедят да приземи самолета, че е "просто един разсипан човек, вероятно му хлопат няколко дъски".

Главният изпълнителен директор на "Аляска еърлайнс" Брад Тилдън заяви на пресконференция, че самолетите от този тип нямат заключващи се врати и за разлика от автомобилите, двигателите им не изискват специален ключ, за да стартират, предаде Ройтерс. Авиолиниите в САЩ се грижат за безопасността на летището и смятат, че служителите имат разрешение да са там и може да им се има доверие, обясни той, цитиран от БТА. Разследването е под ръководството на ФБР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
security theatre
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нали контрол там,мерки за сигурност." - мерките за сигурност са единственно за да тренират пролетариятът да се подчинява и търпи.В 2015 направиха тест в САЩ; 67 от 70 опита да се укрие оръжие от охраната по летищата се оказаха безпроблемни. Отделно доказаха че пробите за експлозиви изобщо не работят. Фиаско.Никой не проверява служителите в дюти фри, пилоти и пътници на леки самолети (такива кацат на международни летища постоянно) и т.н.
4
3
 
9
 
! Отговори
Килим член пън преди 5 години
Чистокръвен USA наркоман
3
0
 
9
 
! Отговори
врата в полето преди 5 години
Ти да видиш.... Нали контрол там,мерки за сигурност..... Самолет е това,не е облегнат на оградата велосипед.........
2
1
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Колко още ще ни занимавате с тоя ненормалник? Дори не се самоуби, чак толкоз ефектно с тоя самолет.
1
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тоя се е напътувал, ами кой ще плаща сега самолета...