Ким нарече разбойнически санкциите срещу Северна Корея

Народът водел смъртен бой срещу враждебните сили
17 авг 2018 13:30, Елка Василева
41
Ким нарече разбойнически санкциите срещу Северна Корея
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нарече "разбойнически" санкциите, наложени на страната му от "враждебни сили". Той заяви това по време на посещение на туристическата зона Вонсан-Калма в югоизточната част на КНДР, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирайки КЦТА.

Ким каза, че "грандиозната" строителна кампания в крайбрежния туристически район демонстрира борбата на севернокорейския народ срещу "враждебните сили, които се опитват да го задушат с разбойнически санкции и блокада".

"Това е смъртен бой за защита на авторитета на партията и плодотворна борба за изграждане на щастието на народа", заяви той и нареди проекът във Вонсан да бъде завършен догодина, за годишнината от основаването на Корейската трудова партия (10 октомври).

Севернокорейският лидер се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп през юни в Сингапур и пое ангажимент да работи за денуклеаризацията на Корейския полуостров. Пхенян обаче не предприе конкретни стъпки за изпълнение на обещанията си и разкритикува "едностранните" искания на САЩ и техните "гангстерски методи", припомня Франс прес.

Вашингтон на свой ред настоява санкциите срещу КНДР да продължат да действат с пълна сила, за да бъде тя принудена да се откаже от ядрената си и ракетната си програма.

Срещу Северна Корея действа най-строгият санкционен режим към този момент в света, отбелязва ТАСС. Той включва финансови санкции, оръжейно ембарго и забрана за доставка на гориво за ракети. На страната също така й е забранено да изнася въглища, желязо, олово и морски продукти.

На 22 декември миналата година Съветът за сигурност на ООН въведе нови ограничения на доставките на суров петрол и нефтени продукти. Освен това бе отправено искане всички страни да изгонят работниците мигранти от Северна Корея в рамките на 24 месеца.

Туристическата зона, която се строи във Вонсан, се намира на полуостров Калма, до едноименно летище. През 2016 г. на него се състоя международен авиационен фестивал, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА. На полуострова има плаж, дълъг 4 километра, около който се планира изграждането на допълнителна инфраструктура, включително няколко хотела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАКВО ОСТАНА ???- ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЕ ЗАДЪХВА ПРИ СЪЗДАНЕНАТА ОТ САЩ " КИСЛОРОДНА " СРЕДА ВЪВ ФИНАНСИТЕ -ЕВРЕЙСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ !!!; БРАЗИЛИЯ ВЕЧЕ БЕ РЕПРЕСИРАНА ФИНАНСОВО- ЕВРЕЙСКИ ...ОСТАНА "НИШАТА" -САНКЦИИ СРЕЩУ ИНДИЯ ??? ЯПОНИЯ /НАЙ -УДАРЕНАТА ДЪРЖАВА/ ИМА МНОГО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ЩАТСКИ ЦЕННИ КНИЖА И НЕ СТАВА ЗА САНКЦИИ ...И ТАКА- КОЙ ДРУГ ЗАСТРАШАВА ЕВРЕОСАЩ???
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 Кво е прав бе ало това е военен престъпен режим дошъл с оръжие ? Ти вменяемм ли си ?Вземи малко се образовай, какво значи комунизъм и как се изпълнява той. Само те слушам и ми става ясно, че нямаш грам идея от това нещо. Там ще издържиш месец и след това ще търкаш мотиката в трудовия лагер до гроб.
16
13
 
20
 
! Отговори
Българите мразят сащ преди 5 години
До като съществува кравария , ще има мизерия , воини и тероризъм !Източникът на злото (сащ) трябва да бъде унищожен !
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На САЩ най им е мъка, че не можаха да ги съсипят. Даже атомна бомба си направиха за ужас на Държавния департамент. Не, че САЩ нямат 100 пъти повече атомни бомби, ама откъде накъде други ще имат, особено такива плюнки като С. Корея.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашингтонската,лудница
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека. 70 години ги тъпчат с тия санкции само защото на САЩ не им харесва политическата система. Е, видя се, че не могат да ги уморят. Но санкциите продължават. Луд умора няма.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Държавата администрация, коя е да се бърка в моя частен живот ? :) Същият принцип си го представи и в света. Казва се световен ред. Обясних ти го като за малоуменн, ако не си разбрал, няма спасение за теб.
11
4
 
5
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До БеИма излизане, но само по един от семейство. Останалите от родата са гаранция за връщането му, а също и че ще подари 80% от заработеното на партията-държава.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на,покемон
9
9
 
8
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Жал ми е за хората от Северна Корея... Диктатурата в С.Корея придобива зверски размери...
8
6
 
14
 
! Отговори
КИМ чен УН преди 5 години
АМЕРИКА КОЯ Е,ТА ДА СЕ БЪРКА В ЧУЖД ДВОР,Е ПА ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ
7
0
 
11
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
Много хубав и модерен панталон.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свинския джуланн пак ло се прави на интересен. Зимата приближава ...Ще му цвърчиии задникааа от глад. Ракети никой не яде.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кюфтето какво бил казал никого не го интересува.
4
12
 
5
 
! Отговори
8===o преди 5 години
А какво стана с чучхе-то? С чучхе трябва да са неуязвими за санкции.*** колкото рашките са неуязвими толкова са и тия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партизан за бой се стяга...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво спря да хвърля бомби? Добре си вървяха нещата ама той реши да се надлъгва с големите.
1
3
 
8
 
! Отговори
Бе преди 5 години
нали от СК нямаше излизане, какви са тия работници мигранти?