Срам и тъга във Ватикана заради свещениците-насилници

Папа Франциск остро осъди посегателствата над непълнолетни
17 авг 2018 07:29,
84
Срам и тъга във Ватикана заради свещениците-насилници
Снимка: Архив, Reuters

Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след като съдебни заседатели в Пенсилвания публикуваха осъдителни заключения от най-голямото разследване за сексуален тормоз в американската Католическа църква, предадоха световните агенции.

Още по темата

В публикувания във вторник доклад се казва, че през последните 70 години 301 свещеници в щата са подлагали непълнолетни на сексуален тормоз, припомня Ройтерс.

Говорителят на Ватикана Грег Бърк заяви, че Католическата църква трябва да научи трудните уроци от миналото си и увери, че Ватиканът ще държи извършителите и техните помагачи отговорни. В изявлението се подчертава, че служителите на църквата трябва да спазват светските закони, включително задължително да докладват злоупотребата с непълнолетни.

Папа Франциск разбира, че тези престъпления могат да разклатят вярата и духа на вярващите и иска да изкорени тези трагични случаи, подчерта говорителят.

Жертвите трябва да знаят, че папата е на тяхна страна и случилото се е осъдително както от морална, така и законова гледна точка, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
35
 
! Отговори
Какво друго да кажем преди 5 години
Извращенията в католицизма са многобройни. Те са тези, които преследват и изгарят грешни хора, те са които избиват православни монаси и свещеници. Те са тези, които имат банка. И днес отново те са тези, които извършват насилия. Но така е при тези, които поругават истинската вяра в Бог и са еретици.
20
2
 
35
 
! Отговори
NoName преди 5 години
До 31Ето в това се корени проблема. Вие не давате право на избор на хората, вие потъпквате тяхното мнение, тяхните разбирания, тяхната свобода. Налагате им и им внушавате вашите вярвания. Кажи ми, замисли се!!! С какво църквата в България е помогнала на хората?!?! Дава подслон на бездомните, храни гладните, лекува и насърчава обезверените... ГЛУПОСТИ! Иска пари, иска имоти, иска такси, ламти от алчност, покварата в техните редици са Грандиозни. Ти знаеш ли колко са милионерите Духовници в Б-я??
19
2
 
32
 
! Отговори
Който не познава Бог преди 5 години
не познава и Истината! Няма какво друго да се очаква от отстъпници. Юдаизмът е отстъпил от Бог около 2000 години, католицизмът от около 1000 години. Останалите религии изобщо нямат представа за Бог и се осланят на неговия противник. Отстъплението от Бог се заплаща. Извратеният ум, който придобива всеки отстъпник издава неговото духовно състояние, което е ни повече ни по-малко духовна смърт. Все по-често ще слушаме за извращенията на нормалността в средите на живеещите извън Божествените закони!
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЕЗ ИМЕ 30НЯМА С КАКВО ДА СИ ГОРД!!!ХРИСТОВАТА ВЯРА НЕ Е НИТО КАТОЧИЛЕСКАТА НИТО ПРАВОСЛАВНАТА СЕКТА!ХРИСТОС Е КАЗАЛ ВЯРВАЙТЕ В БОГ ЕДИН БОГ!!!ОСВЕН ТОВА ВСЕКИ КОЙТО НЕ ВЯРВА, ЧЕ ЗЕМЯТА Е СЪЗДАДЕНА ОТ БОГ ИМА ИНТЕЛЕКТ КОЛКОТО НА РИБА СКУМРИЯ!
17
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се поучат от православната църква на малко смирение.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, ако ТРИ папи са те галили по главата, това нали не е сексуален тормоз?Пък и не си вече невръсто момченце, значи може. Може и да се хвалиш даже. :)
15
1
 
34
 
! Отговори
NoName преди 5 години
OMFG хахаах не мога да повярвам, свещенници посягали на деца, това не е вярно!!! хаахахаххааххахахахахахахахахаххаха Та те са "божи" хора, това е fake news хахахаха Горд съм че съм Атеист. Вярвайте в Боговете си, оповавайте се на вярата си, това е ваше право и избор. Но да вярвате на църквата... хахахахаха
14
0
 
40
 
! Отговори
nina преди 5 години
Срам и тъга във Ватикана...Хайде, бе! Да не би това да е нещо ново? Явно не сте чели книгата "Свещенният вертеп", в която е описват извращенията във Ватикана. Включително и за ... папеса Йоана. Или сега са разтревожени, че "нещо" е излязло на яве.Какво лицемерие!
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните 70 години 301 свещеници в щата Пенсилвания са подлагали непълнолетни на сексуален тормоз. не ми се мисли в глобален мащаб КОЛКО ДЕЧИЦА СА НАСИЛВАНИ ОТ СВЕЩЕНИЦИ СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ- ТРИМА ПАПИ СА ГАЛИЛИ ГЛАВАТА НА ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ !
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЙ ПРЕДИШНИЯ ПАПА АБДИКИРА ПРЕДИ СКАНДАЛА ДА СЕ ОПОВЕСТИ, ЗАЩОТО БРАТ МУ БЕШЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ НАСИЛНИЦИ НО ТЕ НИЩО НЕ СА ЗНАЕЛИ :D:D ТОВА ТАМ Е ТРАДИЦИЯ ОТ СТОЛЕТИЯ А ТРАДИЦИЯТА ТРУДНО СЕ ИЗКОРЕНЯВА!
11
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам и тъга? До сега не са знаели какво съава ли?
10
1
 
39
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРНе ги насилват, просто се по-е-бава-т. Рускините са доста красиви и сексапилни жени! И за разлика от нашите селянки второ-трето поколение гражданки, са доста по-разкрепостени в секса.
9
2
 
41
 
! Отговори
Смешки преди 5 години
Тези шмекери отдавна трябважда се закрият. Докато има балъци верващи в глупости ще има и тарикати възползващи се от глупостта им.
8
2
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До ПппНе е рова причината за Великата Схизма. Чети, ако ти се занимава.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ОняНее в целибата,защото могат да си вземат тайна любовница,през вековете редица папи и висши католически духовници са имали любовници. Педифили се крият зад расото,така им е лесно да докопват деца. Католическата църква трябва а измисли система как а се бори с тези ***,които рушат имиджа и и съсипват децата.
6
5
 
41
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Под тази статия пишат хора, които не са запознати с темата и дори не правят разлика между Православие, Католицизъм и Протестанство. Не правят разлика и между разврат, извратения и педофилия. Не правят разлика между монашество и ***. В объркан свят живеем. Мнения много, истина една. Да търсим истината братя и да пазим душите си.
5
4
 
46
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До Анонимен, Причината е в целибата. Католическата църка забранява на свещениците да се женят, за разлика от православната и протестантските църкви. Затова и % на извратени свещеници там е голям, то на че-кии не може цял живот. Нашите поне имат право на попадия дето да еб-ват, и затова повече се отдават на пиенето, е ако може да еб-нат някоя изповядваща се грешница, няма да откажат. Иначе у нас извратеняците са в манастирите! Нормален мъж монах не става, освен ако не е пенделгейзер.
4
8
 
35
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Срам и тъга в Москва-дрти *** насилвали бели и сочни рускини от дачите за да пробият в големия град....
3
1
 
40
 
! Отговори
Свещеник преди 5 години
така са се засрамили нема що
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то там тва си е стара традиция.Те тия хора са там за да покварят и отблъснат нормалните вярващи от християнството.Погледнете ги само-педофили,хомосексуалисти-всеки месец поне по 10-20 свещенници или епископи ги хващат.През останалото време светият отец се прегръща и целува буквално с мъже бежанци задължително мюсюлмани.Най-добре чернокожи... Нещо има не мислите ли?Библията нали сте я чели?Там ни е оставил Господ упътването.Тия въобще не правят нищо което пише там.Ментета.