19-годишен, а вече с три присъди. Чака го и четвърто дело

Калоян краде, чупи ръце, мами от 16-годишен
49
19-годишен, а вече с три присъди. Чака го и четвърто дело
Снимка: Reuters, архив

19-годишният Калоян Димитров, който в понеделник бе заловен с крадена кола, след като камера го засне да я кара, бе задържан за 72 часа от прокуратурата. Повдигнато му е обвинение за посегателството над автомобила.

То е поредното в досието му, в което личат 3 присъди от цялата гама на Наказателния кодекс - за кражба, измама и грабеж. Срещу него има и висящо дело за нанасяне на телесна повреда.

Първите си две престъпления Димитров извършва в рамките на 6 дни. На 4 юли 2016 г. вечерта Калоян се разхождал в парка "Св. Троица" в София. Видял, че Светлана Захарова седи сама на пейка и говори по телефона. Затичал се, изкълчил ръката на жената и задигнал телефона ѝ. За късмет на Захарова наблизо имало полицаи и тя им казала за грабежа.

След минути други полицаи спрели 17-годишния тогава Димитров и го проверили, тъй като нарушавал вечерния час за непълнолетни - минавало 23,40 ч. Докато правели справка на младежа, те чули по радиостанцията за грабежа. Димитров веднага си признал и върнал телефона.

Заради чистото му досие го пуснали след 24 ч. На 10 юли обаче Димитров отново бил заловен след серия кражби. Той се похвалил на двама приятели, че носи газов пистолет и предложил да обират коли, пише "24 часа".

"Ще взема радиата", казал на приятелите си. Заради незнание обаче той задигнал само панелите на касетофоните на паркираните в столичния кв. "Гевгелийски" коли. Момчето и другарите му били хванати, след като случаен мъж ги видял от балкона и подал сигнал в полицията.

Калоян успял да скрие газовия пистолет в патрулката. Оръжието било намерено, едва след като полицаите освободили Димитров. Той обаче се похвалил на съратниците си, които го издали при разпитите.

Едва 3 месеца след 2-те престъпления Димитров измамил мъж, че брат му е в ареста и трябва да даде 60 лв., за да го освободят.

Димитров сключва споразумения с прокуратурата и по 3-те случая, но в обратен ред. За измамата е наказан с обществено порицание, а за другите две - с пробация. Измъкнал се леко, защото върнал откраднатото и бил непълнолетен.

Срещу него се води и дело за телесна повреда - счупил ръката на мъж, който не му бил симпатичен.

Последното "геройство" на Димитров е от неделя, когато задига "Пежо експрес" в кв. "Орландовци". Калоян видял как собственичката го оставя с работещ двигател и влиза в магазин. Без да му мисле, се вмъкнал в колата и отпрашил.

Жената се обадила в полицията и на следващия ден камера от видеонаблюдението на Столичната община засякла изчезналата кола. Служителите предали сигнала на полицаите от 4-о РУ, които опитали да спрат младежа. Той обаче натиснал газта и последвала 10-минутна гонка. Полицаите затворили пътя му и Димитров хукнал да бяга пеша, но бързо бил заловен пред 22-о СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Ако беше в щатите третата му присъда се води рецедив и 10 години не му мърдат. Ама там са прости кравари.
31
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Да го пускат ,демокрацията го закриля все пак ;) !!!
30
0
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Никакъв затвор не трябва да има! Там по цял ден лентяйстват, хранят ги с пари от данъците на жертвите и накрая ги пускат с пари в джоба. Не трябва да е място където да е толкова отвратително, че да не искаш да стъпиш там! Затова ТРУДОВО ИЗПРАВИТЕЛЕН ЛАГЕР!!!-в бившите уранови мини, да чукa камъчки. Като заработи 2 лева, да му се пуска храна за 2 лева! И когато му свърши присъдата го пускат и под постоянно наблюдение. Ако умре преди това, не е загуба за обществото! Ето така се спира престъпноста
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми такива да ги пращат в мините да се трудят доброволно, 200 м под земята трудно ще направи някаква беля, пък ако реши да счупи ръката на някой миньор... че не му е симпатичен... негов избор, живота си е негов. Но този *** няма да се оправи.
28
0
 
1
 
! Отговори
Security Check преди 5 години
28ми номер добре го е казал. Няма място. В затворите е ужас. Всички са наблъскани и няма къде да се сложат повече. За това и ги пускат переодично, което има негативно въздействие над обществото.Държавата е крайно време да инвестира в построяване на затвори. От ЕК може би трябва да ни дадат предписание за това.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че няма затвори и няма пари за наличните затова се пускат. Трябва да построят затвори и да ги субсидират.
26
2
 
8
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 5 години
До boby Този трябва да убие няколко човека и после да бъде осъден условно. Ако имах власт щях за изпратя в затвора всички действащи полицай, следователи, прокурори и съдии. От 10.11 се извършва престъпление срещу народа ни а ние го търпим !!!
25
0
 
6
 
! Отговори
tipman преди 5 години
Събрал е малък шлем. Сега гони голям.
24
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
До boby
23
0
 
16
 
! Отговори
boby преди 5 години
Ух на тати убавеца, нищо, след годинка-две при поредно му залавяне, ще пишат "Заловен е рецидивист с 48 висящи дела и/или присъди", и така до старост може да ги докара и до 4-цифрено число, всичко е възможно в нашата "територия"
22
0
 
10
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
Брао бе,отличник ! :)
21
0
 
25
 
! Отговори
НПК преди 5 години
Кражби, измама, грабеж и висящо за телесна повреда.... Остава му само убийство, изнасилване държавна измяна, данъчно престъпление и изготвяне на неистински документ, и ще си ги е събрал всичките ;-)))
20
0
 
9
 
! Отговори
Пич преди 5 години
В София има вечерен час за непълнолетни?!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаНееее! Ремсист! БСП-то ще възкръсне от пепелта! Ще возят в бентлита и ролсройси партизани!
18
11
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Готов е за гербаджия! Много ще му пасне на профила работата по европроекти, саниране, ремонти разни.Ще си го дообучат на място, че няма вревме, нещо име се разклаща много яко столчето, всеки ден, след успешното председателство...
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не спрете циничните коментари ще подам жалба срещу сайта ви.Не само циничните коментари са проблема. Проблема е и множеството гнycни лъжи, които дори се толерират!!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той тоя е за медал бе!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те такиви ***, обичащи партията майка се подвизават и тук появявайки агресия и нетърпимост. За жалост си мислят, че всичко е игра и им е позволено да си прават и пишат каквото си искат.
14
0
 
33
 
! Отговори
UfO преди 5 години
"Калоян успял да скрие газовия пистолет в патрулката. Оръжието било намерено, едва след като полицаите освободили Димитров."Честно ли???
13
2
 
13
 
! Отговори
Ушеф преди 5 години
Тъжното е, че милиционерите са с по-семпъл интелект и никога не са се сетили да поканят лектори от Лесотехническия Университет да им разяснят какво е Санитарна Сеч. Но МВР като организирана престъпна група, работи с този индивид, в качеството му на слушалка, доносник, предател (агент) и прибират безотчетни пари за това, които харчат по ресторанти и казина и т.н.