Доц. Спасков: Здравната система в България работи!

Проблеми винаги ще има, убеден е бившият шеф на "Пирогов"
Обновена: 23 авг 2018 22:07 | 23 авг 2018 22:07, Анисия Иванова
32

Здравната система в България работи, въпреки че все по-често чуваме противното. Хората се лекуват. Разбира се проблеми винаги ще съществуват. Ние трябва да се борим с тях и да ги преодолеем. И най-важното - да не ги повтаряме. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият изпълнителен директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков.

Във връзка със злополучния инцидент с починалата в Сливен родилка, той посочи, че преди да се коментира каквото и да било, трябва да се изчака да приключат проверките.

"Нещата трябва да се изяснят, има професионална група, която ще реши кое е правилно и кое не, не бива да се правим на всезнайковци. А що се отнася до роднините на починал пациент, те винаги ще застанат срещу лекаря, дори той да е направил всичко по силите си, за да спаси човешки живот", каза д-р Спасков.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира също лекарските заплати и подчерта, че медиците, които работят качествено, неминуемо трябва да получават добро възнаграждение.

"В момента в част от медицинската дейност се заплаща не само, защото някой има диплома, а защото знае повече, може повече и работи повече. За съжаление обаче в България все още се гледа с неприязъм към хората, които успяват", каза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

По думите му огромен проблем за страната ни представлява фактът, че през последните години недоверието на обществото към институциите расте и именно поради тази причина все повече млади българи напускат държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работи за някой, не за пациента. Работещата ни здравна система е една от причите да изчезваме толкова бързо като нация. Най- добре да не стигаш до лекар в бг, хората с тешки заболявания имат шанс, само ако отидат в чужбина да се лекуват.
20
0
 
6
 
! Отговори
Алексия преди 5 години
Лекарите се превърнаха в търговци!!! Никои не мисли эа милосърдното отношение ,което трябва да имат към пациента не говоря эа компетентността!!! Пациентът, когато влиэа в болница влиэа в една враждебна обстановка, всички го гледат на кръв!!! Апропо, не стига, че голяма част от медиците са некадърни но и ни ругаят от горе на това!!! Лекарското съсловие трябва да се иэчисти това не е отношение не е професионалиэъм а КАНАБАЛИЭЪМ!!! Паэи Боже да се РАЭБОЛЕЕШ!!!.........
19
0
 
7
 
! Отговори
Селски доктор преди 5 години
Бла! Бла!...."В момента в част от медицинската дейност се заплаща не само, защото някой има диплома, а защото знае повече, може повече и работи повече. За съжаление обаче в България все още се гледа с неприязъм към хората, които успяват". Кой, как успява? Един си защитил скъпи кордио пътеки, друг си направил /???? /бутикова болница със скъпи избирателни дейности, трети получава "благодарности" от аптечни фирми и т.н. Каква неприязън за някакви си скромни 40-50 хил. на месец ?!!!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Goat преди 5 години
Здраваното обслужване трябва да е според сумата платени здравни осигуровки от работещите. Само за пенсионери и деца безплатно! Няма оправия иначе!
17
4
 
6
 
! Отговори
Попов преди 5 години
За тези,които не знаят доц. Спасков е признат като един от най-известните рентгенолози в България с над 40 год. практика не само като ръководител,но и като лекар.С диагностикага си е спасил хора.Родителите му,също медицински работници бяха хора за пример.Няма защо да хулите този заслужил човек,заради колегиалните му възгледи без да го познаватедори да греши!
16
3
 
2
 
! Отговори
edin преди 5 години
До мазен му курбана...-----------------------------Да не би данъкоплатецът да учи вместо студентите и да не би той да се явява вместо тях на изпити,а.Като стане европейско заплащането на лекарите тук,тогава може и да се задържат. Иначе -не.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравната система работи но за определени ***. До кога ще унижавате Българския лекар.
14
2
 
6
 
! Отговори
мазен му курбана... преди 5 години
Като им е скъпо обучението направете им го безплатно от --до но после като завърши 40 000 долара неустоика ако замине до 15 г. извън България и задължителен договор по разпределение --защото и в село,,Дяволска могила ,странджанско имат нужда от лекар.. да заплатата може да се вдигне и след като са толкова важни за държавата да бъде някакъв процент от депутатската заплата , но този филм данакоплатеца да плаща та да се изучи на наш гръб и после --адио....това само тука го има.
13
1
 
6
 
! Отговори
мазен му курбана... преди 5 години
Ехх ,доволен е ,ама аз няма да съм доволен щото ,ако му падна в ръчичките после 10-години ще съм на бобец и палатка...
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За него работи където и да отиде за лечение ще го приемат и ще го лекуват и за без пари. А горският болен трябва да чака по опашки пред кабинета с часове и, накрая да му кажат ами талони няма ела другият месец. Но ти не можеш да чакаш и отиваш и си плащаш за платен преглед втори път на касата. Да работи много добре осигурен пациент плаща два пъти. И не стига че плащаш два пъти и не получаваш адекватно лечение и, недай Боже те уморят.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този човек, работи лъжец.
10
4
 
18
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Работи някак си здравната система, има си кусури. Но мене пък като го гледам тоя човечец ми идва да попитам а той какво работи. Доста добре нахранен и облечен ми изглежда и доста спокоен. От къде получава пари. Професията му бивш директор ли се казва.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, работи ДА ама НЕ
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравната система в България НЕработи!!!!И това не е тайна за никого.А тоя ояден термит да пита умрялата родилка ДАЛИ здравната система работи.Ако бях на мястото на семейството на това момиче на тоя щях да му извадя очитеза да види КАК работи здравната система.
6
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха дано спре да работи да видим как ще ревете тогава.
5
3
 
35
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Здравната система в България работи - почти всеки умира с лекарска помощ
4
3
 
32
 
! Отговори
Майнатайм преди 5 години
Работи. За погребалните и пенсионния фонд.
3
4
 
36
 
! Отговори
Ай стига бе преди 5 години
Здравната система РАБОТИ. Да работи, хоспитализират ненужно пациенти , назначават излишни изследвания за да се точа пари от ЗК.Правят се ненужни манипулации, а за тези в наистина тежко състояние се събират средства от дарения.Хората се лекуват, по точно самолекуват , да те е страх на лекар да идеш или тотално пренебрегнат, неадекватно лекуван или с куп изследвания, и въпреки всичко неясна диагноза. Закриваййй.....
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работи за тия дето крадът и с гъзака си от нея! Предимно гербаджиите и по малко партиоти (***) и депесари - заклети източвачи!