Украйна разкъсва всички връзки с Руската империя и СССР!

Най-мащабният парад в Украйна от 2009 г. насам
24 авг 2018 15:00, Елка Василева
434

Близо 4500 военни и бойци от силовите структури с 250 единици сухопътна бойна техника и авиация участваха в парад, наречен "Марш на новата армия", който се състоя в украинската столица по случай Деня на независимостта - националния празник на страната. Това бе най-мащабният парад в Украйна от 2009 г., предаде ТАСС.

За пръв път от 2009 г. над колоните прелетяха бойни самолети и хеликоптери. Зрителите видяха стотици модели нова и модернизирана военна техника, включително американски противотанкови комплекси "Джавелин".

Гости на тържествата са делегати от 18 държави, сред които Грузия, Латвия, Естония, Чехия, Литва, Полша, САЩ, Великобритания, Молдова, Румъния, Канада, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в словото си пред участниците в парада и събралото се множество, че страната "разкъсва всички връзки, които я свързват с Руската империя и Съветския съюз".

"Да направим независимостта необратима, Украйна - силна и велика, без никаква перспектива за връщане в руската зона на влияние: ето главната задача за нашето поколение", каза той.

Порошенко прикани и за скъсване на всички връзки с Руската православна църква. "Имаме твърди намерения да разсечем последния възел, с който империята се опитва да ни обвърже към себе си", посочи по този повод президентът на Украйна. "Не може тялото да бъде свободно, щом душата е в плен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70Взимането на Крим от Русия беше като дар господен за запада ако не ви е станало ясно. Ако не беше Крим нямаше да има санкции за руската *** които в момента само могат да се увеличават :)
58
6
 
25
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Ха ха...Идете на нашето море. Всички говорят руски. Украинците се различават от руснаците по това, че първите са изцяло обслужващ персонал, а вторите туристи...
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, не бе, на тях не им пука за Крим, и на Запада не му пука за Крим, да си го държат руснаците, на кой му пука за Крим...
56
0
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Аз съм чуил в Русия ве ***
55
0
 
1
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
Еми има само няколко с повече от 30 000 лайка)) Повече от политическите пшартии в България имат
54
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азДа понеже 80% от българите били русофили за това по избори гласуват западно :) за това ходят да учат и работят на запад и за това никой не му стъпва крака в Русия по какъвто и да е повод :) 80% сте русофили само в мокрите ви сънища и тези на Волен :) който понеже 80% са русофили не можа да събере и 2% :)
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59 АнонименВ Крим се проведе референдум с участието на муждународни наблюдатели които по късно се отрекоха поради натиск от САЩ. Не прави джендарски сравнения между Крим и нашите територии. Между другото ако населението блузо до турската граница направи референдум за влизане в състава на Турция ти какво ще направиш ?Нищо. А мен ми е през .....
52
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро в Украйна катастрофира съветски самоходен зенитно-ракетен комплекс Бук дето украинците лъгаха, че не притежават за да обвинят, че руснаците са свалили полет 17 на Малайзия еърлайнс. Много са подли.
51
2
 
12
 
! Отговори
6 преди 5 години
Прасенко да не бог на украйна още няколко мед и го няма там живее народ който свързан с рутия и работят там този мошеник за бесило
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54Ех научихте една нова думичка на стари години и сега не ви излиза от устата като дъвка Турбо :)) жалка гледка сте това русофилията :)
49
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което направи Русия с Крим е разчвностойно Турция да си анексира Странджа и половината Родопи. Питам хората тук, как това би ви се отразили? Турция да си присвои тези територии понеже видите ли са били част от Османската империя. А това не само е възможно, но и твърде вероятно с такива подглоги в нашите правителства.
48
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СЛАВА РОССИИПо-спокойно скъпи - ще вземеш да се гътнеш от толкова напъни - и тия големи букви - срамота. Не боли толкова.................
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин като врътне големия кран ще стане интересно после хамериканците ще купуват от Русия и ще го продават х2, х3 цени. Каквото са си надробили да си го сърбат сега.
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна вече няма измъкване от блатото в което я въведоха фашистите. Територията и ще бъде така разпокъсана , че от нея ще остане една незабележима част.
45
4
 
21
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Днес в Куев имаше парад за Деня на независимостта. Парад имаше, независимост нямаше.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56това ли успя да измислиш? :) щом не съм русофил съм обратен така ли? :))
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А с Крим?Да си го държи Русия :) единствената причина запада да им буха санкции както си иска :) на никой не му пика за Крим реално :)
42
4
 
3
 
! Отговори
А с Крим? преди 5 години
Ко праим? А?
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ви гледам русофилите по разни фейсбук групи :) все разни психично болни или дементирали пенсионери. Това сте всичките то за това нищо не става от вас освен да се плюнчите по коментарите.
40
4
 
11
 
! Отговори
ручаа жабетата само преди 5 години
Украйна никога няма да стане член на НАТО и ЕС, нито асоцииран член, дори обещаните визи за свободно продвижване в ЕС не получиха, много жалка история...дори от нас са по-зле..