Митничарското куче Джейк спря контрабандни цигари

Стоката е открита в резервна гума на камион на Дунав мост 2
27 авг 2018 15:45, Анисия Иванова
8
Митничарското куче Джейк спря контрабандни цигари
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари и спецално обучено куче спряха износ на над 1000 кутии цигари, укрити в резервна гума и специален тайник на камион, в района на ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от Агенция "Митници".

Товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка при излизане от страната на 23 август. Служители на Митница Лом се усъмнили в резервната гума на автомобила.

С помощта на специално обученото митническо куче Джейк, в резервната гума и в тайник под тапицерията на задната част на кабината са открити общо 1070 кутии /21 400 къса/ цигари от марките "Марлборо" и "Дънхил".

Всички кутии са с валиден български акцизен бандерол. Цигарите са задържани, тъй като са в търговско количество, но за тях не е представен изискуемия по Закона за акцизите и данъчните складове опростен придружителен документ.

На нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
пак спряха пратка за бсп_то!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС има единно митническо законодателство, но няма единно акцизно. Всяка страна допуска на територията си акцизни стоки от друга страна членка с ограничения. В страната, от която изнасяш можеш да изнесеш колкото искаш, но в другата в която внасяш акцизната стока, не е така. Т. е. тоя тип е скрил цигарите не заради българската митница, а заради румънската, където се прилагат ограниченията. Тук той не е в нарушение, така че спокойно може да съди държавата.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2.Това за кучето, дето не можеш да го корумпираш въобще не е вярно. Уличното куче пред нас, дето все ме лаеше, го подкупих с две кебапчета. Сега да видиш как ми се радва и се умилква като ме види. Все едно е митничар.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво точно е престъплението като са с валиден акцизен бандерол, което означава, че данъците върху цигарите са начислени и платени. Собственикът на цигарите е изряден към българската държава, а това за търговското количество е глупост - стоките циркулират в рамките на ЕС, където няма ограничения върху движението на стоки.
4
0
 
7
 
! Отговори
чекист преди 5 години
ко, бре, няма далавера вече от кантаря ли бре митничарите? голяма контрабанда, голямо нещо!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като са с валиден бандерол,нямате право да ги задържате!!! Човека много лесно ще ви осъди,че и обезщетение ще му плащате. Няма ограничение кой колко цигари може да си купи. Виж ако го бяха спрели извън България,вече е проблем!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кучето немоеш го корумпира , не е ***
1
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тоя е носил цигари на емигрантите ни защото са по евтини