Папата към родителите на хомосексуални: Не осъждайте!

Такова дете има право на семейство, смята Светият отец
27 авг 2018 08:50, Елка Василева
29
Папата към родителите на хомосексуални: Не осъждайте!
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск заяви в края на посещението си в Ирландия, че родителите на хомосексуални деца не бива да ги осъждат, да пренебрегват ориентацията им или да ги изхвърлят от къщи, а вместо това да се молят, да разговарят с тях и да се опитат да проявят разбиране, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви пред журналисти: "Винаги е имало хомосексуални хора и хора със склонност към хомосексуализъм".

На въпрос какво би казал на баща, чието дете току-що се е проявило като гей, папата отвърна, че първото нещо, което би посъветвал, е молитва.

Още по темата

"Не осъждайте. Водете диалог. Проявете разбиране и дайте на детето възможност да се изрази," каза Светият отец.

Папата добави, че може да се наложи да се потърси психиатрична помощ, ако детето се държи обезпокоително, но е различно, ако става дума за дете, а не за възрастен човек. Той призова родителите да не отвръщат с мълчание. "Такова дете има право на семейство", добави той.

"Толкова страдах, когато разговарях в събота с осем ирландски жертви на сексуални посегателства", каза папата пред журналисти в самолета, с който отпътува от Дъблин след двудневното посещение в Ирландия. "Мисля, че трябваше да изслушам тези осем души. За мен това беше болезнено, но придружено от утешението, че мога да помогна за изясняване на нещата", каза папа Франциск, цитиран от Франс прес.

Той добави, че "няма да каже нито дума" за документа от 11 страници с обвинения от бивш служител на Ватикана, че е прикривал сексуални посегателства и затова трябва да подаде оставка. Според папа Франциск журналистите трябва да прочетат внимателно документа и сами да решат дали е достоверен, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казах ли ви! Единствено и само Православната Църква е против гейовете, лесбийките, обратните , содомитите, скотоложците, педофилите и всякакви извратеняци! Единствено Православната Църква пази Християнския морал!
18
2
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Хомо връзките са все повече, благодарение на постоянната реклама която им се прави от всякъде. Ако кажеш че си против и ти казват че си скрит *** и че трябва да си смел да си го признаеш. Но истината е че ги рекламират нон-стоп и хората се връзват. Същото като с медийните звезди, показват ти ги перфектни по списанията и всички се втурват да приличат на тях, въпреки че знаят че 99% е фотошоп...
17
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе Папа каква молитва ще ти помогне като той ти казва:Тате ей го зет ти:)))Ходи да се молиш
16
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Най-консервативната институция е Православната църква.Католиците само се чудят какви перверзии да вкарат във вярата.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tоя много голям революционер се бара. Много е смешен и жалък. Главата на най-консервативната институция на света се държи като пубертет.
14
4
 
12
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До Нео-реалистБиблията като Божие Слово е оцеляла в продължение на хиляди години, а ти с твоите модерно-преходни принципи сте до утре, като Содом и Гомор.
13
16
 
6
 
! Отговори
Нео-реалист преди 5 години
До реалист: Тия дето са писали библията са сметнали, че трябва да запишат хомосексуализма като грях. В 21ви век човечеството е малко по-развито от това сляпо да се подчинява на библията и тия дето са я писали могат да си я навият на фунийка и да си я заврат някъде там...
12
9
 
24
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Кое по - важно, какво казва папата или Библията? В Библията ясно е записано, че хомосексуализма е грях. По добре такъв човек да се съобрази с Божието слово, а не да пригаждаме Словото към греховните страсти.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя се мята като риба на сухо и не знае кой господар да слуша ... дали на тоя на когото наужким служи или на земния.
10
7
 
18
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Тази папа е масон, илюминат и Антихрист. Затова е съвсем нормално да говори такива неща!
9
5
 
19
 
! Отговори
Толерастия преди 5 години
Какво да каже един м_а_с_о_н, целящ да затрие представата за християнски ценности и да насърчи моралната разруха и падение.
8
1
 
11
 
! Отговори
Трипонеца преди 5 години
Продавам евтини шорти и от умряло магаре уши.За социално слаби - с отстъпка!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той Исус също така не е споменал желанието си да се съгради такава "машина" занимаваща се 2000 години с мачкане на хората, ама на, според самопровъзгласилият се божи наместник тъй било.Богомилите са били последните истински последователи на Исус.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кo ни занимавате със тоя и защо неговото мнение да е правилното, аман от диктатори да си осинови там 5 хомосексуалистчета и да не дава акъл на другите.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па много ясно, че така ще каже. След тези педофилски и хомосексуални скандали във Ватикана...
4
2
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Да винаги ги е имало и ще ги има. Но това не означава, че е нормално и естествено. Не означава и че трябва да бъдат отритнати от обществото. Но и демонстрацията също не решава проблемите.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5МНОГО ДОБРО ПОПАДЕНИЕ!!АЗ АКО СЪМ ПАПА НИКОГА НЕ БИХ СЛОЖИЛ ШАПКА С РОГА :D ЯВНО ЛУКАВИЯ Е ПОКВАРИЛ КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА! :D
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ОРИГИНАЛНАТА БИБЛИЯ ПЪРВАТА БИБЛИЯ СЪСТАВЕНА ОТ 330-ТА ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА ОТ МОНАСИ В ГЪРЦИЯ И КЪДЕТО СА САМО ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС НЯМА НИЩО ПРОТИВ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ!ХРИСТОС Е УЧЕЛ НА ДОБРО!!!-----------------КАТОЛИЧЕСКАТА И ПРАВОСЛАВНА БИБЛИЯ СА ПОЛОВИНА СЪСТАВЕНИ ОТ ЛЪЖЕПРОРОЦИ ЕВРЕИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА ХРИСТОС! ЕВРЕИТЕ СА ИСКАЛИ ДА УНИЩОЖАТ ХРИСТИЯНСТВОТО ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА! ТОВА Е ВЕЧЕ ДОКАЗАНО!!НО АКО ПАПАТА ПРИЗНАЕ, ЧЕ БИБЛИЯТА МУ Е ФАЛШИВА ЩЕ СЕ СКАПЯТ!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олииииии, този вече си има импровизирани рога на короната, а облеклото му е като на азиатски орриенталец! Май съвсем скоро ще се появи този, който провожда - сатаната :(