Сенатор Маккейн ще бъде изпратен от 106-годишната си майка

Въпреки инсулта Роберта Маккейн ще присъства на погребението
30 авг 2018 07:50, Анисия Иванова
52
Сенатор Маккейн ще бъде изпратен от 106-годишната си майка
Снимка: БТА

Майката на починалия на 81 г. американски сенатор Джон Маккейн - 106-годишната Роберта Маккейн, се очаква да присъства на траурната церемония за сина си във Вашингтон и на погребението му във военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд в края на седмицата, съобщи Асошиейтед прес.

Веднъж тя каза, че средното й дете, което тя нарече "Джони", обичал да я дава като пример "колко дълго се надява той да живее". Сега обаче тя скърби за него, вместо да е обратното, отбелязва АП. Макар и със затруднени движения в резултат на инсулт, тя се кани да изпрати сина си, починал от мозъчен тумор, в последния му път.

Майката на забележителния сенатор - ветеран и бивш военнопленник от войната във Виетнам, е снаха и съпруга на адмирали от флота и животът й е пълен с пътешествия и приключения. Сенаторът пише в една от книгите си за нея, че самата тя е била възпитана като "силна и решителна жена, която винаги се е радвала на живота и се е опитвала да вземе максимума от възможностите, които той й е предложил". "Благодарен съм й за силата, на която тя ме научи с примера си", отбелязва синът.

Тя се оженва за моряка Джон Маккейн-старши, който по-късно става адмирал - също като своя баща, и споделя всички житейски несгоди с него, раждайки му и три деца. Тя е в Лондон, когато изживява ужаса, научавайки за свалянето на самолета на сина й над Виетнам, а когато по-късно разбира, че той е останал жив и е военнопленник, това е "най-добрата новина, която съм получавала през живота си".

Роберта, макар и вече на преклонна възраст, взема активно участие в кандидат-президентската кампания на сина си през 2008 г., пътува с него и говори пред многолюдна публика, като демонстрира находчивост и духовитост.
Роберта Маккейн и сестра й - идентична близначка - Роуена Райт, починала през 2011 г., често са пътували заедно по света. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше си измрете от злобария.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Поклон.+"Като толкова го обичаш що не му отидеш на погребението? Нямаш пари, не те броят за човек и не те канят или не ти дават виза? А май е съвкупност и от трите.
43
2
 
4
 
! Отговори
Дьо Сад преди 5 години
Какъв добряга е бил авторът на програмата "Осинови муджихидин" Джони Макейн. Като младеж най-обичал да си играе с пръскащи на.палм самолетчето над Виетнам, а като по-голям - да се снима за спомен със сърце ядките от Ирак и Сирия. Всекиму според делата!
42
12
 
4
 
! Отговори
Да почива преди 5 години
в мир и светлина МакКейн!+Живот, който не е за всекиго!Поклон.+
41
1
 
1
 
! Отговори
Едо преди 5 години
Мислех си, че темата MC.CAIN от преди 4 дни, която по понятни причини слезе много бързо от обръщение,си е отишла окончателно, но не би...Добрите новини за лоши човешки същества имат странната способност, да се подхвърлят в ефира понякога с години.Да не говорим, че ЗЛИТЕ ДЕМОНИ,като вечни духове на злобата, присъстват между нас, хората,и всячески се опитват да ни влияят, за да ни погубят В ОГНЕНИЯ ПЪКЪЛ, КОЙТО БОГ ПРИГОТВИ ЗА ДЯВОЛА И НЕГОВИТЕ ПАДНАЛИ АНГЕЛИ. ЗА ЖАЛОСТ, ТАМ ПОПАДАТ И ЛОШИ ЧОВЕЦИ!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната жертва на проклятието "Асад трябва да си отиде". Мисля, че е ред на Меркел. След нея да се готви Нетаняху.
39
0
 
11
 
! Отговори
Неграмотници преди 5 години
В тоя сайт сте верно неграмотни всичките... Тя се оженва за моряка Джон Маккейн-старши - може ли жена да се ожени за мъж... замислете се малко...
38
3
 
17
 
! Отговори
мен преди 5 години
Дали е в ада или рая определя Бог надявам се да е в рая защото Бог дава шанс на всеки. А иначе и той като поляка не можа да види Русия на колене
37
1
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Добре, и нас това много ни интересува защото?
36
3
 
28
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
Вижте му името само - Маккейн. На английски се пише точно както библейският уррод Каин убил брат си Авел. Това говори достатъчно и изчерпва темата. Коментарите са излишни..
35
1
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
И да допълня - Маккейн беше враг номер 1 и на община Тутракан, не само на Красна поляна. Както и Рейгън впрочем. Така че го раздавайте по-спокойно, дрогарю *** хрантутник. Или Грантутник = Грантаджия + Хрантутник.
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дано горе го посрещнат онези общо 2,5 млн убити иракчани и авганистанци. Така де, да му благодарят, че са горе заради неговата политика.
33
3
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
"Всочки те заедни имат 1/10000 от интелекта му, но това е друга тема:))) "Всъщност е точно обратното, затова позволете ми да изразя несъгласие с вашето становище, което е меко казано глупаво и изсмукано от пръстите на ционистката ръка която ви грантува.
32
2
 
27
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Е кво, спомина се бащата на ал кайда и идил....
31
0
 
14
 
! Отговори
Да ви имам превода преди 5 години
Идентична близначка?!?
30
3
 
28
 
! Отговори
GFG преди 5 години
Егати и рептилите безсмъртни!
29
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е видно от по долу списващите, БСП "Красна поляна " не одобрява сенатор Маккейн. Всочки те заедни имат 1/10000 от интелекта му, но това е друга тема:))) Сорос здраве да ви дава... тролчета.
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх имали сме късмет, с това дълголетие в семейството е можело да откара още 20-30 години
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не скърбете, този вампир положително ще възкръстне и отново ще тормози човечеството.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опял ли го е християнски свещеник? Или никой не се е навил?