За Гинес: На 95 г. се гмурна на 40,6 м дълбочина

Рей Уули стана най-възрастният гмуркач в света
Обновена: 2 сеп 2018 14:31 | 2 сеп 2018 14:06, Елка Василева
10
 За Гинес: На 95 г. се гмурна на 40,6 м дълбочина
Снимка: Reuters

Британецът Рей Уули, който живее в Кипър, отбеляза 95-ия си рожден ден, като се спусна до останките на потъналия ферибот „Зенобия” край кипърския град Ларнака.

Той достигна на дълбочина от 40,6 метра, като остана на дъното 45 минути.

Така Уули стана най-възрастният гмуркач в света и постижението му ще влезе в Книгата на рекордите на Гинес, предаде БНР.

Към него се присъединиха над 200 водолази от различни водолазни школи от Кипър и чужбина, а събитието бе заснето и документирано в съответствие с изискванията на „Рекордите на Гинес”.

С успешното си гмуркане Рей Уули подобри собствения си рекорд, признат от Гинес, поставен преди година. Тогава по случай 94-ия си рожден ден той се гмурна на дълбочина от 38,1 метра и остана под водата в продължение на 41 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: КипъргмуркачРей Уули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кому е нужно ?!?Да се радва на правуците! По-хубаво от това няма.Вместо екипи от лекари и водолази да го давят на 40 м...Объркан свят.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Браво на британските пенсионери,и на 95 години са жизнени и с бодър дух,не като българските,влачат се като торби,и мрънкат само за по големи пенсии,болежки кака *** и бай тошо,вместо да се стегнат и да изкачатнякой връх,или да се гмурната дълбоко
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Персоналните постижения на отделния индивид определят прогреса на човечеството. Това, което този човек е постигнал има значение по един или друг начин за бъдещето на човечеството.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за чий *** ни занимавате с болните фантазии на хората. Аз оък днес пърдях с уникален аромат. Извикайте Гинес да ме впишат в рекордите си!!! Хората умират от глад и мизерия, вие ни занимавате с хора, които очевидно няма с какво друго да се занимават, освен да се самоизтгъкват пред света!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Drugarja boiko da se gmurne ta da mu doide akala sa bg narod unijen lagan 30 g boiko ne ti li pisna da si na varha ne se li najade beden li si boiko sles i si po4ivai pavlova schte ti pee pesni kaval sviri na polana
5
11
 
7
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 5 години
А излезе ли, че не разбрах.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кипър е една малка държава. Живеят дълго и е от чужденци. В БОЛШАЯ И МОГУЧАЯ живеят само руснаци и то средно до 72г.
3
3
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Здраво сърце и...корава психика има този мъж.Ресурса му не е...изхабен през годините от...капризите на някоя жена и сега поставя заслужен рекорд.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Сега може да плати на шерпите да го качат на Евепест
1
5
 
6
 
! Отговори
Опаааа преди 5 години
21 век е век НОВ СВЕТОВВН РЕД Гинес интернеишилета