Флоренция забранява на туристите... Да ядат навън

Туристите често хапват на крак, за да не плащат по заведенията
6 сеп 2018 08:45,
109
Флоренция забранява на туристите... Да ядат навън
Галерията Уфици. Снимка: Reuters

Италианският град Флоренция, който е магнит за туристите, ще налага глоби на посетителите, които похапват в определени часове по тротоарите, по улиците и на праговете на кооперациите, предаде Асошиейтед прес.

За нарушителите ще има глоби до 500 евро, пише БТА. Забраната важи за часовите пояси от обед до 15 ч. и от 18 ч. до 22 ч.

Тя влиза в сила тази седмица и ще се прилага за някои улици в ренесансовия град, в това число и близо до музея Уфици.

Забраната ще е в сила до 6 януари 2019 г., когато официално приключва туристическият сезон в Италия.

Туристите често пъти се хранят по улиците на Флоренция, за де не плащат по заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че първия диабетик които глобят , ще е получи доста сериозно обезщетение от Флоренция.Така че защо бягате от големите пари които раздават в флоренция, после си ги харчете парите с здраве в България.
42
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Н. 40Стека се нарича Фиорентина (или Флорентина), м/0.9 и 1.2кг и е от определена порода дживотни.Това е емблемата на местната кухня.Храната в Италия е превъзходна стига да знаеш какво и КЪДЕ ............Тази страна определено не е за балкански свинe!!!
41
6
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
И не - няма да ударят българите. Българи не обикалят особено много такива музейни експонати.Главната жертва ще бъдат млади хора от цяла европа, които ходят на екскурзии.И да - младите хора нямат пари за заведения.В германия масово младежи се събират да пият бира пред супермаркетите на паркинга.Тенденцията се вижда и в БГ, защото заведенията станаха на европейски цени.
40
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42НА ФЛОРЕНЦИЯ НЕ И ПУКА НИТО ЗА ДИАБЕТИЦИТЕ, НИТО ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА , НИТО ЗА ЦАЙКИТЕ КОИТО ОЩЕ ХРАНЯТ БЕБЕТАТА СИ!!! ВАЖНОТО Е, ДА ВЛИЗАТ ПАРИ В БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА ЧРЕЗ РЕСТОРАНТИТЕ И ЧРЕЗ НАЛОЖЕНИТЕ ГЛОБИ !!! ТЕ ЗНАЯТ ДОБРЕ, ЧЕ СА ПРОТИВНИ И ГНУСНИ ТВАРИ И НЕ ГО КРИЯТ!ФЛОРЕНЦИЯ Е ЕДИН КЛОЗЕТ ПРОГНИЛ КАТО ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ САМО ЗАЛУПЕНЯЦИ ХОДЯТ ТАМ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ДРУГИ МЕСТА!
39
6
 
27
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
А сладоледи няма ли да продават по улиците във фунийка?Аз съм бил във Флоренция, хапвал съм на заведение. Но сега съм отвратен от тази история и следващия път няма да похарча и 2 евро там.Оказа се, че управата на Флоренция играе в отбора на заведенията.Този светъл пример сигурно ще го последват и на други места.Добре дошли в света на пълната комерсиализация.
38
10
 
6
 
! Отговори
Н. преди 5 години
До АнонименЕ, нещо много се изнерви! Защо така? Точно заради такива като теб нашата хубава държавица е пълен кен.еф. Жалко....
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука има и малък проблем , как се се процедира при частния случай диабетици с паднала захар.Твърде вероятно при много ходене.Т.е. забрана не трябва да включва шоколад.
36
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОНА НЕ Е ЗА ХОРАТА А Е ЗА ПАРИ НАПРАВЕН!!!!КАТО ЯДЕШ В ЗАВЕДЕНИЕТО СЕ ОЧАКВА ДА ВЛЯЗАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ В ОБЩИНСКАТА КАСА!!АКО СИ НОСИ КРОАСАН ИЛИ САНДВИЧ ПАРИ НЕ ВЛИЗАТ В КАСАТА НА ПРОГНИЛИЯ ГРАД!
35
16
 
7
 
! Отговори
Н. преди 5 години
Между другото специалитетът на Флоренция е телешки стек. Пет пъти по-голям от ония прехвалени порцийки в "елитните" ресторанти в София и - само за 40 евро. Трима души едвам го изяждат! С качествено червено вино и хубава салата - истински пир! Но ти си яж сандвича на стълбите и чакай контрольора.
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Н.ЗАВРИ СИ И МНЕНИЕТО И ФЛОРЕНЦИЯ В ***! СКАПАНО КОМУНИСТИЧЕСКО ФАШИСТКО ИЗЧАДИЕ! :DЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ МОГАТ И КЪДЕ НЕ ХОРАТА ДА СЕ ХРАНЯТ НО САМО В СКАПАНАТА ФЛОРЕНЦИЯ НЕ И ТУК!
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не познавам Италия, но пътувайки в Швейцария преди години, направи ми впечатление, че в няколко курорта в Алпите не забелязах нито един човек да се храни на открито. Едва ли е имало глоби. Просто въпрос на култура. Разбира се, не видях и места, на които да се продава храна за консумация на открито (за разлика от немските градове).
32
3
 
6
 
! Отговори
няма проблем преди 5 години
Във Флоренция пиците /цяла, а не парче/ в малките ресторантчета започват от 6-7 евро.За 20 ? двама спокойно се нахранват.
31
15
 
17
 
! Отговори
Н. преди 5 години
До АнонименЧестно ли? Това ли ти е философията? Предпочиташ да ядеш сандвич за сто евро, вместо за същите пари да седнеш на бяла покривка, да си починеш в приятна обстановка, да те обслужат, да пиеш две чаши вино (каква бира те гони?) и да хапнеш качествена храна? Истинско прошуто? Паста с трюфел? Или морски продукти, които в нашето море ги няма? Да, човече, стой далеч от Флоренция! Твоето място е на шуменската гара!
30
6
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Това на кое евро... хрумна?
29
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Флоренция е в Италия не в България, ако в българия забраните се поставят от мутрите с ресторанти, то в италия забраните са правят да решават някакъв проблем на областта които имат в момента не познавам проблемите на флоренция но най вероятно е установено че има много неприятности от яденето на крак в големия туристически поток, да изглеждат дребни някоя дреха изцапана , слаумираш между хората които ядат като майстор скиор и така нататък, Да в българия имаме по големи проблеми от техните малки т
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пет яденета навън и глобата е избита. Пет яденета навън сравнено с пет яденета в заведение. След шестото ядене навън може да глобяват колкото си щат. Обмислям като отида във Флоренция да си взема 2 кашона кроасани от България и да си ги ям там на воля. Разбира се, в някоя бензиностанция, тоалетна, парк или в хотела. Нито цент няма да им оставя - не само на заведенията, ами и на магазините им. Пълни шапша.ли. С Бай *** ще се разправят. Но май, много *** в богата Европа се забелязват. :)
27
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще те обръснат със сто евро в ресторанта за една супа, една салата и две бири или ще ги платиш като глоба за това че си ядеш сандвича на площада е все тая, но като цяло се налага изводът - ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ! Там няма какво да видите освен алчни полумалоумни европейски пейзани. Нещо като банскалии, само че с доста по-нисък интелект
26
7
 
19
 
! Отговори
Н. преди 5 години
Е, умници, в моя град с европари направиха пешеходна алея за чудо и приказ - този път не крадоха много. Е, хубаво, ама там навсякъде има дюнери, пици, катми, плевенски закуски и горноряховска скара. И всички ония типове с шортите, джапанките и бръснатите глави се сменят на пейките, за да плюскат. Сега познайте на какво е заприличало около пейките! Отгатнете какъв цвят има паважът! Ето това искат да избегнат във Флоренция. Но ограничените ви тикви няма как да го схванат.
25
8
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
А вода ще може ли да се пие?А таратор за пиене?А бебетата може ли да им давам хумана? А на три годишното ми дете може ли да му дам солетка?Тия се оказаха по-прости и нахални от Ценко Чоков
24
9
 
17
 
! Отговори
Ебанюел Макарон преди 5 години
Жалък, жалък, протекционистичен и фашистки ЕС! Забранете и тоалетните на закрито, та да ви се изтропам с кеф на центъра на площада у Флоренцията.