МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари