1000 продажби за 4 г. и... "Правец" на тезгяха. ?500 000 и е ваш!

Пocлeдният финaнcoв oтчeт сочи, че дружеството е на загуба - 11 xил. лева
11 сеп 2018 11:00,
92
1000 продажби за 4 г. и... "Правец" на тезгяха. ?500 000 и е ваш!
Снимка: Правец

Българският производител на смартфони и лаптопи "Правец Компютри" се продава. Обявената цена е 500 хил. евро.

През 2014 г. компанията бе възродена от Бойко Вучев и съдружника му Калин Киряков, но явно нещата не вървят така добре, както са очаквали, защото пocлeдният финaнcoв oтчeт сочи, че дружеството е на загуба - 11 xил. лева.

Още по темата

Към момента фирмата има четири продукта - компютри и мобилни телефони. В процес на разработка са още три нови. Това са водо- и ударозащитен смартфон от най-висок клас и ултрабук в най-висок сегмент.

Освен това според обявата за продажба се работи върху "yникaлeн пpoдyкт бeз aнaлoг в cвeтa", но не е посочено какъв е той, пише "24 часа".

От описанието става ясно, че в сделката влизат регистрираната търговска марка "Правец" компютри, онлайн магазин и три работещи сервиза в София.

От "Правец" добавят, че имат две партньорски фабрики в Тайван и Хонгконг, над 500 хил. човека аудитория - не само в България, но и в Европа, и повече от 1000 продадени продукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
12
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Ако беше толкова розаво нямаше да продават. А продуктът без аналог в света е сигурно смартфон с манивела за палене! Хайде холан! Явно не могат да правят бизнес и се ориентират другаде и искат поне малко пари за съобразителността .
56
3
 
11
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Изпраха какво изпраха и това е Края хаха 4 години... 1000 продажби, абе хора, на това и дете няма да повярва!!!!
55
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите пак са крали от руснаците технологии и ноу хау. Това са стари съветски разработки от времето на Ленин и Сталин. Българите трябва да се засрамят от руските си братя особено след кражбата на кирилицата от братята Кирил и Методий от създателя на славянската азбука чЛенин.
54
3
 
4
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен Нищо от казаното не е вярно. Чипове режеха и копираха само в Ботевград. В Силистра нямаха акъл и техника за тази дейност.
53
0
 
6
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До до 49 брях брях В Ботевград в момента има сериозна микроелектроника. Произвеждат и продават доста по света и у нас.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Всичко знаят, всичко им е ясно, кой от кого крал, кой какъв го изял...кое не е вярно според теб? Това, че ЗПП в Русе режеха чипове и платки, за да ги копират ли?
51
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ако бяха отворили баничарница с името "Правец", за 4 години щяха да спечелят повече пари от продаването на банички и боза, отколкото са направили с опитите си да ни пробутат китайски технологии.
50
1
 
25
 
! Отговори
lol преди 5 години
ммда спомням си новия превец. неща правени в китайска фабрика ОЕМ на ACER с едно правеч лого! тоест, препродавачи!4 години по късно все още web магазина го няма.гледах им преди месеци страницата и след един час не можах да разбера как да купя. и се отказах.
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както с многото неуспешни опити да се съживи легендарната марка Commodore на запад и тук с "Правец" нещата вървят по същия начин. Името е добър жест към миналото, но не е достатъчно да създаде достатъчно клиенти. Продуктите са прекръстени китайски стоки и не се открояват с нищо спрямо това което се предлага на пазара.
48
4
 
33
 
! Отговори
правец преди 5 години
С какви дискети работи тоя телефон? С големите 5 1/2 ли?
47
1
 
27
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Това трябва да влезе в историята като метод за оценка на бранд - цената му е по-висока от бруто продажбите продуктите му.
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 500.000 евро можеш да си купиш цялото село барабар с общината и училището и ще ти останат и за джип. А тези мушмороци продавали само марката Правец за толкова - няма такъв смях!
45
1
 
27
 
! Отговори
:) преди 5 години
Името беше хитър ход, защото медиите му правиха безплатна реклама, но като бизнес няма как да е успешно. Китайски тояги има навсякъде, дори доста по-евтини. Изобщо да правиш бранд в този бизнес и да продаваш в смешен пазар като българския е трагедия.Ако някой им даде 1000 лева за "бранда" трябва да ги вземат и да дадат банкет.
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една добра идея на пангара...... за съжаление
43
1
 
19
 
! Отговори
до 49 брях брях преди 5 години
Вярно ли ти е толкова странно, че все още съществуват хора, които се занимаваха точно с това в Ботевград - да отварят чиповете, получени по заобиколни пътища от далечния изток и да им правят литографски маски, като копират откраднатото.Много от тези хора са извн БГ, но има и останалиТова Работническо дело здраво ти е промило мозъка, колко сме велики
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
46, всички пращат инфо, уж до гугъл и не само, пак уж за да се таргетират реклами, и за "подобрение на експириънса", разбираш ли..
41
2
 
22
 
! Отговори
екс-ксиаоми преди 5 години
До АнонименКсиаоми редми 5А звъни нощем в 4:00 с йероглиф на екрана и не може да се забраниЧ! Всяка нощ. И така до ъпдейтване на РОМ-а. 4 приложения работят на заден план НОНстоп и пращат данни незнайно къде, като черпят 28% от батерията.... Закупен от мобилен оператор в БГ. Честито на ЮЗЪРИТЕ!
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче па и цената е солена... За губещ бизнес.
39
3
 
21
 
! Отговори
Му34 преди 5 години
1000 продадени телефона!!! Това е повече от най-великото бегеизобретение-чушкопека!!!
38
1
 
22
 
! Отговори
сф преди 5 години
Само една марка продават а производството е в Китай т.е. китайски телефони и компютри. С една дума: МЕНТЕ.