Далай Лама: Европа принадлежи на европейците!

Бежанците да се завърнат да възстановяват страните си
13 сеп 2018 07:16, Елка Василева
31
Далай Лама: Европа принадлежи на европейците!
Далай Лама. Снимка: архив, Reuters

Будисткият духовен водач Далай Лама заяви на конференция в шведския град Малмьо, че "Европа принадлежи на европейците" и че е желателно след време бежанците да се завърнат у дома, "за да възстановят собствените си страни", предаде Франс прес.

Получилият Нобелова награда за мир Далай Лама каза още, че Европа е "морално отговорна" в случай, че трябва да се помогне на "бежанец, чийто живот е наистина в опасност".

"Приемайте ги, помагайте им, давайте им образование. След време обаче те трябва да развиват собствените си страни", заяви лидерът на тибетския будизъм, който през 1959 г. избяга от Тибет, за да отиде като изгнаник в Индия след репресиите на китайските комунистически власти в отговор на тибетско въстание.

Далай Лама е смятан от своите многобройни последователи за велик мислител, сравним с Махатма Ганди или Мартин Лутер Кинг, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не реват западноевропейците, разбиха толкова държави(с т.нар. цветни революции), сега да си отглеждат те бежанците от Африка и Близкия Изток, а не да ги пробутват на държави като България и Унгария!!!
7
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, ама тоя наясно ли че тия пристигат с риск за живота си до ЕС, значи държaвите им не са наред ще предпочетат да умрат отколкото да се завърнат.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западноевропейците са колонизатори, експлоататори и все намират да "демоктратизират" страни, където има много нефт, газ, злато, диаманти!После реват, че имали атентати в Лондон или Париж!Нищо случайно няма на света..............махалото се движи надясно, после се връща наляво.Когато правиш лоши неща, те се връщат като бумеранг!!!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пич да заеме поста на Бункер!!!
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция, Англия и Италия, като разсипаха и "демократизираха" Либия и свалиха Кадафи....................за да крадат евтин нефт.............по-добре ли стана в Либия!Сега да не реват, че африканците идват с лодки и половин Африка иска да живее в Европа!!Или европейците сме много стока?Да, ама не..............както казваше Петко Бочаров!!!
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбира тоя Далай Лама.Европа отдавна не принадлежи на европейците, а за войните в Близкия Изток са виновни службите на Англия, Франция и САЩ.Затова европейците до голяма степен са виновни сами за мигрантската криза и за другите лоши неща ,които се случват на стария континент.Лошото е, че заради политиката на големите държави, ще изгорим всички, дори и източно-европейците.
2
1
 
17
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
ООН са виновни. Има ли конфликт някъде и хайде защита. Пък и ЕС с тези измислени директиви за защита
1
1
 
32
 
! Отговори
Еееех преди 5 години
Мъдри слова са това.Но в наше време кой ли слуша умните? Парицата е царица и съобразно с нейните интереси някои се опитват да редят съдбините на света.Дано Далай Лама да успее по някакъв начин да повлияе на хода на събитията.