Спешно от Външно: Смъртоносен вирус пълзи от Азия

MERS е коварна болест със смъртност от 20 до 46%
14 сеп 2018 07:40,
26
Спешно от Външно: Смъртоносен вирус пълзи от Азия
Вирусът на MERS. Снимка: Wikipedia

За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското Външно министерство.

Нов случай на така нареченият "близкоизточен респираторен синдром" е диагностициран в Сеул, Южна Корея.

На 8 септември е регистриран първият случай там за последните три години. През 2015 година Южна Корея бе засегната от заболяването, като тогава имаше 38 смъртни случая.

Властите са декларирали, че са взели необходимите предпазни мерки и няма опасност от разпространение на вируса, съобщават от Министерството на външните ни работи.

Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на сравнително нов коронавирус, пренасян от камили и може да се разпространи, когато някой е в тесен контакт със заразен за продължителен период от време.

MERS е твърде нова човешка болест, с много висока смъртност. Инкубационният период е от 2 до 14 дни и се характеризира с треска при температура от 38 градуса, кашлица, недостиг на въздух и диария.

Външно препоръчва на българските граждани при необходимост от актуална информация да посетят страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
66
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
Е къде камили в Южна Корея, в Ю. К. да не се окаже, че САЩ има бактериологическа лаборатория? "Нов короно вирус" - ти да видиш! 38 смъртни случая в Ю. К. - случайно - А?В 22 държави от бившия СССР, има лаборатории финансирани от САЩ.Скандалът с Грузия е огромен, 28 починали в един ден, графа причина за смърт: бяло поле.Всички лаборатории по света построени от САЩ - финансирани от Пентагона, трябва да се заличат и да се разкрие местоположението им.За тях сме опитни мишки.Чудовищна политика!
1
2
 
57
 
! Отговори
"Много" ка преди 5 години
отглеждат в Южна Кореа???Щом са казали, че са взели мерки, всичко е "наред ". Ако всичко е "наред", закъде пълзи? "Днес" отбелвзва прогрес в хумора, а все още е петък.