Министър поправи Бабиш: Взимаме 50 сирачета от Сирия!

Десетмилионна Чехия можела да даде убежище на децата
49
Министър поправи Бабиш: Взимаме 50 сирачета от Сирия!
Снимка: Reuters, архив

Чехия има възможност да предостави убежище на 50 сирачета, които са загубили родителите си във войната в Сирия. Това заяви първият вицепремиер и и.д. външен министър на Чехия Ян Хамачек, цитиран от ТАСС и БТА.

Още по темата
"Десетмилионна Чехия може да даде убежище на 50 деца, които са загубили родителите си във войната в Сирия", заяви Хамачек.

Изказването му бе направено малко след публикувано днес интервю на премиера Андрей Бабиш, в което той заявява, че Чехия няма желание, нито възможност да приеме бежанци от Сирия, включително сирачета.

В интервюто за пражкия в. "Право" Бабиш казва, че Чехия няма да даде убежище на нелегални мигранти, дори и на загубили родителите си непълнолетни и малолетни сирийци, ако те са влезли незаконно в ЕС.

"Защо да сме длъжни да ги приемаме (сирийските сираци)? Имаме наши сираци, които трябва да подготвим за навлизане в живота. И ако говорим за сираци, защо никой не споменава войната в Украйна? Там няма ли (сираци)? Защо тогава да сме длъжни да се грижим именно за сирийците?", запита чешкият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: войнаЧехиясирациСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
35
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
И "публикацията", и снимката към нея са пропаганден шантаж!
14
3
 
37
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Интервсно, колко ли "сирийски" "сирачета" са приели в Израел, Катар и Саудия?! Друг въпрос, че "сирийско" "сираче" е новото политкоректно за брадясал, 30 годишен джихадист от Афганистан! Затова, като прочетете някъде как "деца изнасилили деца", (както в Германия миналата седмица) знайте, че някой педофил мохамеданин, позиращ за "сирийско сираче" вероятно си е направил хубавото!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
EI 13 ami soros ima zamazi moje da prebere pone 500
12
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След сирачетата ще надойдат бащи,братя и тяхните многобройни роднини.На пострадалите сирийци трябва да се помогне ефективно в родните им места.Ние си имаме достатъчно сирачета и болни деца,на които трява да се помогне.
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има хиляди български деца сирачета,такива с болни родители,бедни или пострадали от злополука ,катастрофа и куп други нещастия.Нека се загрижим за тях а арабските сирачета да ходят до едно кокетно предградие на Ню-Йорк там бившият президен на САЩ наскоро си купи едно малко имение на няколко етажа заедно със още постройки.Предполагам има място за всички сирачета.Нали той прати оръжие на тия дето застреляха родителите им?Всяка секунда на планетата Земя умират 3-4 души.И се раждат около 5.Така че...
10
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние имаме едно дете. Бихме взели да отгледаме едно дете момче. Нашето дете е момче и имаме дрехи играчки и всичко. Където се хранят трима ще се нахранят петима. Но това така не става. За съжаление.
9
4
 
43
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Очаквайте от тези кротки дечица неприяртни изненади като пораснат. Нека сте подготвени, да няма после неразбрали защо така стана. Връщам се към немското семейство осиновило афганистанче, което изнасили и уби дъщеря им наскоро.
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо-героично е, че жената, която разкрива тази лаборатория е българската журналистка Диляна Гайтанджиева - същата направи репортажа за българското оръжие в Ислямска държава, след което беше уволнена от в. Труд по "незнайни" причини.
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха,прав е премиера,украинчетата са християнчета,и са руси и синеоки,ама тях никой не ни казва да спасяваме,явно се оправят сами
6
24
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Браво на чехите .Нека приемат тези измъчени дечица останали сираци в една война запалена от атлантическите плъхове......
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво става с някаква американска лаборатория в Грузия, в която само за ден са загинали 50 човека ? Нашите медии ще понапишат ли нещо ?
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се - християнчета
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са ли САЩ приятели на сирийскят народ срещу лошия Асад е колко сирийци приеха тия прятели на сирийския народ, защо не приемат бежанци от Сирия в САЩ, а ги оставят в ръцете на Асад кръвопиецa и сипят уранови бомби улучиха всичко друго ама не и Асад.
2
2
 
49
 
! Отговори
Ynd преди 5 години
Защо нашите политици не са такива? Сетих се защо! Защото чехите не търпят *** мутри.
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги приемат краварите бе, стига сте ни занимавали чехите колко бомби пуснаха над Сирия или унгарците къде е ООН.