Нешка няма грешка: Добре се представиха гимнастичките!

Легендарната треньорка с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 17 сеп 2018 15:23 | 17 сеп 2018 15:00, Анисия Иванова
13

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се е представи много добре на Световното първенство в София, но индивидуалните състезателки не са показали истинските си възможности. Това е равносметката на легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева, направена в студиото на "България сутрин".

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-то Световното първенство по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец". Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки. Всички конкурентки на българките - Русия, Италия и Украйна, допуснаха груби грешки.

Още по темата

Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

По думите на Робева спечелената квота за олимпийските игри в Токио след две години е голям успех.

"Много е тежко да се играе пред родна публика. Колкото помагат у дома стените, толкова и натоварват", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Треньорката допълни, че е била убедена в доброто представяне на ансамбъла ни, защото е видяла как момичетата работят и беше категорична, че "труд на вятъра не отива".

"Имайте предвид, че конкуренцията беше изключителна. Вече не е само между Русия и България, а това са 6-8 държави, които са почти равностойни", коментира легендарната треньорка.

Робева беше категорична също, че при толкова изравнени възможности само едно трепване може да развали оценката и да коства медал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ИнаАбсолютно на 100% съм съгласен с мнението ти. Най-сложната и същевременно на-интересната и красива композиция бешe на италианките. Порязаха ги жестоко, златния медал беше техен, даже Нешка го каза, с половин уста...
9
2
 
5
 
! Отговори
Фенка преди 5 години
Нешка е велика ! Истински титан на спорта !!!
8
2
 
10
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Аз не мисля , че бг гимнастички се представиха добре, следя отблизо този спорт. Златният медал за обръчи на ансамблите, ни беше малко подарен като реверанс за домакините, за съжаление, това е обичайно да се подкрепят домакините. Медалът трябваше да го получат италианките, Индивидуалните ни гимнастички очаквано бяха далеч от медалите, още на държавното - нямаше изпълнителка без грешка, премного ги хвалят, а трябва и критика, че ще си помислят за "златни" заемайки и последните места
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно, уж конкуренцията е голяма, а от 9 златни медала 7 са при рускините, един за България и един за Италия!!!! Що за "конкуренция" е това??? Самата треньорка на рускините Ирина Винер каза - е, "дадохме" им 2 медала, иначе нямаше да е интересно и пак ще се пищи против Русия!!! Та нека нашите да се стегнат, защото с 1 златен медал не са заникъде!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нема грешка аВсъщност се изненадах, че похвали Илияна, че е добър организатор. Иначе е ясно, че не се "имат" много с тези, които тя е подготвяла.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМА!Да е жива и здрава!
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка няма грешка. Някои не са дорасли да го разберат.
3
14
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
А стиа *** Нешке. Таа мъcтua тяхната треньорка си прай пиар
2
21
 
9
 
! Отговори
да бе да преди 5 години
Нямаше грешка, когато беше на 20 години, сега вече е дърта кикимора
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко народни пари ОПАПКАХА ??