Роза, гербер, димитровче… за г-жата и милиони за цветарите

Родителите на 60 хил. първолаци задължително ще купят цвете
17 сеп 2018 08:50,
19
Роза, гербер, димитровче… за г-жата и милиони за цветарите
Снимка: архив, Булфото

Над 2,2 млн. лв. ще похарчат родителите на близо 500 хил. ученици, от които 60 хиляди първолаци, днес за първия учебен ден, като поне половината от тази сума, или над милион, ще бъде чиста печалба за търговците на цветя, които слагат надценка от 50 до 100%, пресмята "Монитор".

Най-ниските цени в областните центрове са в Добрич и Русе, където букет може да се купи за по 3 лв.

Във Варна, за да зарибят повече клиенти акцентират на опаковка - едничко цвете с повече зеленинка и панделки. В морската столица не били вдигнали цените, но на други места първият звънец събужда стари навици у родните търговци и в Стара Загора те не са забравили да надуят цените яко.

Същото се случва и под тепетата, където скокът е двоен. Иначе всички продавачи в цветарските магазини се кълнат, че цените ще бъдат същите и в следващите дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
бях преди 5 години
ходихме на есккурзия в Португалия при една от обиколките трябваше да позваме обществена тоалетна заедно с нашата група имаше и деца месни учителката млада 30 годишна застана на вратата и разкопча и закопча панталоните на всички деца тя влезе последна в тоалетната после ги заведе на сенчица седнаха децата на земята там е чисто извадиха сандвичите и се нахраниха. Коя българска учителка сте видели да се грижи за децата по тоя начин Нашите учителки ги е гнус от децата.
15
2
 
1
 
! Отговори
Кой преди 5 години
Хвърля букетите,бе другари?Връщаме ги,и делкаме на половина!Бизнесът си е бизнес!Ден година храни!
14
3
 
2
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Какво пък толкова? Със всичко е така. Всеки вдига цените когато може. В Англия например когато децата са ваканция самолетните компании вдигат цените не 50% или 100% , а от 200% нагоре. И правителството казва само ,че това е пазарна икономика и скока в цените не нарушава закона. Така че, стига само гледахте в чуждата паница. Като не ви изнася не купувайте цветя.
13
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А касови бележки дават ли?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин 3Кви българе сте бе ? За българина тръгването на детето на училище е радост и щастие и е редно да е съпроводено празнично събитието.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП да се мотивират малко и да направят една проверка за касови бележки и т.н.
10
1
 
10
 
! Отговори
Българин 3 преди 5 години
До Българин 2 Колега, абсолютно точно написано! Ние сме във Валенсия, в частно училище. Няма цветя, няма простотии, бутане, безмислени речи и загуба на време за деца и родители. Тази пародия, която е в България, никога не съм я харесвал. На първата учебна година - никога не съм подарявал цветя. Смятам, че е по-правилно да демонстрираш уважение към учителя по друг начин.
9
2
 
8
 
! Отговори
учител преди 5 години
Първият учебен ден е празник и всяка година срещата с красивите и усмихнати деца /с цветя или без цветя/ ме убеждава в това.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** все иска нещо да му подариш да му бутнеш и прочие, как ще се отървем от корупцията.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милионите като ги разделиш на цветарите какво се получава ? То и народонаселението общо има милиарди но поотделно няма нищо.
6
5
 
17
 
! Отговори
Българин 2 преди 5 години
Детето ми вече е 2 ри клас в Испания, гр. Бургос, Кастилия и Леон. И за първи клас и за втори клас като ходихме за първия звънец, родителите си заведохме децата до вратите на упилището в 9.00,вратите се отвориха и се появиха усмихнати учители, до един с униформи, всеки учител си взе децата и учебния ден започна. Всичко беше за 10 мин, без фандари, без напрежение и стрес, без помпозност, цветя, подаръци и всякакви циркове като в България. Така е на запад.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този феминистки обичай трябва да се забрани, природатата трябва да се пази. И на детето не трябва да се внушава че жените са с предимдтво защото децата вече искат да са жени всичките и ходят по гей-паради. В у-щата децата трябва да се посрещат от военните и да искат да станат войници.
4
2
 
11
 
! Отговори
Дарение ама...... преди 5 години
Верно е,повечето букети ще се изхвърлят,ама такъв е адета.
3
7
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
До:Българи -децата в т.н. неравностойно положение си имат родители ,които вместо да пият бира и по цял ден да играят карти,да положат усилия за доброто на децата си!!!
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринМного точно, вместо дъртите даскалици да ги хвърлят после китките!
1
4
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
По добре си дарете левчетата отделени за цветя, за деца в неравностойно положение !