Цената на хляба скача: Какви са мерките на правителството?

Намаляването на ДДС-то ще се изсветли сектора, смята специалист
Обновена: 19 сеп 2018 21:47 | 19 сеп 2018 21:37, Петя Славова
21

Цената на хляба скача. Причината е увеличението на природния газ и електричеството. Такива притеснения изрази министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Очакваният скок на цената е около 0,30 лева.

Според депутата от БСП Надя Клисурска-Жекова това е проблем, който е доста сериозен, но в същото време управляващите сякаш не го вземат под внимание.

Още по темата

"Увеличението на хляба в повечето населени места ще е с около 20%. Трябва да се вземат решителни мерки по регулацията на цените на храните, които са основни за потребителската кошница на българина. Реално това е доста голямо увеличение за бедните хора у нас и ще засегне над 1 млн. души в цялата страна", категорична е тя в "Денят ON AIR".

По думите ѝ намаляването на данъка на определени стоки и храни от 20% на 5% е една справедлива стъпка, а именно такова ще е предложението на БСП за следващата година.

"Намаляването на ДДС-то ще се изсветли сектора. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в която няма диференцирани ДДС ставки за определени стоки. В момента управляващата коалиция по никакъв начин няма да се стресне от този проблем. Скептична съм, че думите на Порожанов за решаване на проблема са искрени и ще има реакция. Все пак думата на финансовия министър е последна", коментира още Клисурска пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП смята, че по време на кабинета "Борисов 2" е премахната Националната служба за зърно и фуражи, която е следяла за качеството на продукцията, контролирала е и вноса и износа, сега обаче никой не се е заел с тази функция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Мара Антонова преди 5 години
Като няма хляб да ядът пасти, засищат повече!
13
2
 
0
 
! Отговори
мая преди 5 години
Защо не седнете за малко в ресторанта на Маринела или друг ресторант от сорта за да видите колко хляб се яде. Стига сте сьздавали паника. Има огромен международен пазар на пшеница и голям избор. Споко.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са мерките на правителството? Ми да ни препоръча да ядем цигари, внасяни от бг-мафията.
11
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ауууу, много страшно че хляба щял да скочи с 20 стинки ...!Че какво можеш да си купиш днес с 20 ст. ?А за Лотариядавате 5-10 лева всеки ден , нали ?
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само хляб ли ядете ?Никой не купува най-евтиния хляб. Всяко семейство има по две коли а седнали за хляб да се вайкат :))))
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвай се, народе. Умираме бавно, но славно. Само Герб И НИКОЙ ДРУГ!Щото току виж вземе да намали тока /КАТО Орешарски НАВРЕМЕТО/Но пък дружно го свалихме от власт. И дойде нашто Слънце и ни качи тока.И ние доволни, доволни.Тая история може да се случи само по земите български.
8
2
 
18
 
! Отговори
ГРОБ преди 5 години
Пак ще намаляме грамажа и ще влошаваме качеството, но ще задържим цената доколкото е възможно.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ГЕРБ започват да говорят за увеличаване на заплати и пенсии сещайте се нови увеличени цени на всичко. Цените се вдигат 10 месеца преди евентуалното увеличение на заплати и пенсии и ги 10 пъти изяжда предварително. Така , че реално нама увеличение на заплати и пенсии , а напротив.
6
1
 
14
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
като няма хляб , яжте пасти .
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти го биеш,то те целува/избира/.Що е то?Българският избирател.
4
2
 
20
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
ДДСто на храните ни е най - високо, ДДСТО на лекарствата и на всички ежедневни разходи са ни на най - високо ниво. Владко си строи замък, боко си поддържа замъка в Барселона и гледа унучето и щерка си в щатите, а ние си блеем и пак ще си плащаме. Робът е онтогенетично проклятие. Ние робите ще оставим робско наследство на децата си и така дорде се затрие държавата!
3
2
 
19
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Най-добрата мярка е да си иде. Въпреки че няма нужда, овчалюдието показа, че не само търпи всичко, но и дружно плюе по дръзналите да се борят за по-добър живот. Така че - по-голямо увеличение, моля, г-н Борисов, скотовете им харесва.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви мерки, бе?То това е работа на правителството, те искат мерки да взима.А за тока и останалите енергоносители мерки ще взима ли?Откакто ГЕРБ са на власт, това се случва два пъти годишно.Но пък сме адски стабилни. Особено Борисов е много стабилен - качва по пет кила на месец.
1
1
 
27
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Никакви мерки няма да вземе правителстовото....Ще си плащаме като попове е ще гледаме да се спасяваме по единично...