Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
7
 
! Отговори
Пройчо преди 5 години
До ИванПич, С-300 не са ракети... но ти тези неща как да ги знаеш
150
3
 
4
 
! Отговори
До Bad company преди 5 години
Охо - Вие сте военен експерт? Уики-военен експерт, предполагам? Или?
149
2
 
4
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До Bad companyКогато разработиш подобна система ,разполагаш с научните кадри,технологии и т.н.-тогава ще обясняваш за краставицата и пъпеша.
148
1
 
2
 
! Отговори
До голям шум за нищо преди 5 години
Май не схващате, че руснаците едва ли ще стрелят с С-400 срещу самолети на приятелска държава, като Израел / с която имат договор евреите да си летят в Сирия, само да не пипат нещата с надпис "Забранено!"/, докато сирийците не биха се и замислили върху употребата на С - 300 срещу израелски самолети? Което силно ще намали ефективността на еврейския контрол върху разполагането на ирански военни обекти в Сирия?
147
4
 
1
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До Bad company-абе що не пратиш много поздрави на Пол Роджърс и н езмемеш да млъкнеш ,че много комикси четеш явно.Радвай се че в Сирия се въдворява ред.Ако не си загрял ни се размина -засега .
146
9
 
7
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
За всеки който е малко "в час' е ясно , че С-400 е модифицирана С-300. Всъщност ракетите са еднакви:)) Леко подобрен радар и мнооооооооооооого, много реклама. И ко? Ще ги пробват в реална обстановка?? Фиаското ще бъде много по-голямо от това на Кузя, гарантирам ви. :))))))))))))))))
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво казват израелците:Това няма да навреди на израелската армия, но може да застраши имиджа на руското въоръжение.Нашите пилоти ще се справят с C-300 също. Затова е малко вероятно Русия да предостави тези системи, ще спре в последния момент."Какво казват руснаците:С-300 и С-400 са адаптирани към търсенето, откриване и, ако ситуацията изисква, унищожаването на пето поколение самолети, създадени с помощта на стелт технология. Ето защо, ако F-35 бъде определен като заплаха, ше бъде унищожен
144
1
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Скъпи Боби, 1000*1 Вт не е 1 МВт, а 1 КВт. Намалете приема на бобови култури, моля ;)
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ситуацията е много комична. За руснаците и особено за Путин е въпрос на имидж да реагират на наглостта на Израел. Така че беше 100% ясно, че ще реагират. Трябва да се има в предвид, че реакцията им е минималистична. Ако Израел има глупостта да ги провокира вероятно ще получат доста по - сериозна реакция. Вероятно и Иран ще се сдобие изведнъж с Ц 300 и с някоя и друга далекобойна система за залпов огън или с технология за производството и. От Украйна ;))))) Вероятно Турция ще се обиди за нещо...
142
3
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Наличието на само 55 неврона в една глава силно затруднява собственика й да осъзнае, че руският вариант на системата "свой-чужд" се монтира единствено на руските ЗРК. Сирийските не могат да разпознаят руските самолети като "свои", разпознават само сирийските...Ти да видиш ;)
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропускате важна подробност. Изказването на Шойгу съдържа три точки:1. Доставка на С-300;2. Доставка на система "свой-жужд" на сирийските ПВО;3. Доставка на средства за РЕБ, които ще елиминират електрониката и системите за целеуказване на нападащите Сирия от страна на Средиземно море.
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, не вярвам да гледаш сериозно на идеята, че Израел е заплаха за натовска държава или Русия. Ама въобще бе вярвам да гледаш сериозно на този въпрос. А как си обясняваш наличието в такава малка държава на 300 ядрени боеприпаса и 100 балистични ракети? Иначе, да, някои комплексирани са прости наистина. Не всички ;)))
139
4
 
4
 
! Отговори
55 преди 5 години
Защо трябваше да свалят собствен самолет по погрешка за да се сетят да занесат в Сирия автоматични системи за опознаване "свой-чужд"?Пословична некомпетентност.
138
6
 
4
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Пагубна маркетингова стратегия от страна на диктатора. Как ще ги продава тези пушкала след като целия свят стане свидетел на тяхното безполезно действие срещу всякакви летащи обекти. Диктаторът трябваше да продължи с анимационните презентации и все някой луд би се вързал да ги купи. Много лош търговец се оказа диктатора.
137
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен "Как си обясняваш факта, че 5 милиона оцеляват във силно враждебна среда, състояща се от около половин милярд?"Като минимум 300 ядрени боеприпасаКато минимум 100 балистични ракети които могат да стигнат цяла Европа и Москва
136
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да наричаш евреите малък, но *** народ си е признак на неособеноумие ;)))Всички статистики и изследвания ги дават по - интелигентни и от японците, а японците са най - интелигентните ;)))Как си обясняваш факта, че 5 милиона оцеляват във силно враждебна среда, състояща се от около половин милярд?
135
3
 
6
 
! Отговори
ами сега!? преди 5 години
Покрай различните си особености тази система е известна и с това че хване ли целта,я гони докрай.Което означава,че примерно израелски самолет може да бъде прихванат над територията на Сирия,а свален-на израелска територия,и още по-лошо може да бъде ударен на летището в момент на приземяване или приземeн!?Много интересно става,ако израелският боен самолет кръшне да кажем към летище" Бен Гурион" /гражданско/.или пък движението му се пресече по някакъв начин с граждански самолет!?
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модули на Барьер-Е могат да бъдат монтирани дори на частни яхти с малка водоизместимост и да бъдат маскирани като туристически яхти. А със сигурност са инсталирани на всички надводни кораби на руснаците в Средиземно море. Така че, ако работата стане сериозна, изненадата ще е пълна за стелтс технологиите ;)))
133
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименС-300В4 и С-300ВМДТова са войскови комплекси монтирани на ТАНКОВИ ВЕРИЖНИ ШАСИТА и са за СССР/РФ Вътрешно ползванеС-300ПМУ1/2 и С-300ВЕ** са експортни версии на ПВО и войсковите комплекси без ПРО възможности естествено
132
4
 
3
 
! Отговори
до лошата компания преди 5 години
Пусни в гугъл : "Барьер-Е"И ела се обади ;)))))Системата има няколко недостатъка:1. Бавно се разгръща. 2. Височините, на които работи са от 0 до 10 километра.3. Една система има покритие около 500 километра(от Бургас до Скопие), което понякога е недостатъчно. Но за Сирия е напълно достатъчно.4. Много дразни де що има копировачи на РУСКАТА СИСТЕМА СТЕЛТС, ИЗМИСЛЕНА 1958 година от руснак, пишещ дипломна работа ;))))