Германия потвърди: Северин е задържан в Щаде

Снощи малко след 20 часа полицията е арестувала мъжа
10 окт 2018 13:30,
45
Германия потвърди: Северин е задържан в  Щаде
Снимка: БТА

Германските власти потвърдиха, че заподозрян от България е бил задържан и обвинен в Германия по повод на убийството на Виктория Маринова, предаде ДПА.

Заподозреният е 21-годишен с криминално досие от Русе, заяви по-рано днес вътрешният ни министър Младен Маринов.

Той не каза къде точно в Германия е бил задържан убиецът. Досега няма и коментар от германските власти.

Тялото на 30-годишната Маринова беше намерено в събота, предава агенцията.

Още по темата

Заподозреният първоначално е избягал в Румъния през Дунав мост, заяви главният прокурор на страната Сотир Цацаров.

По първоначална информация мъжът е напуснал страната с автомобил.

Заподозреният за убийството е бил задържан в провинция Долна Саксония, в град Щаде, предава "Badische Zeitung".

Представител на полицията е потвърдил, че заподозреният е бил задържан във вторник вечерта. Той е бил в дома на свои роднини.

Случаят предизвика широк интерес в Европа заради подозрения, че убийството може да е свързано с работата на Виктория като журналист. Засега разследването отхвърля тази вероятност.

Искането за ареста на Северин Красимиров е дошла от България по обяд във вторник. Няколко часа по-късно той е бил установен в Щаде.

Около 20:15 часа местно време дузина полицаи са щурмували апартамента, където се е скрил Северин и са арестували двама мъже, единият от които е освободен.

"Този случай само показва колко важно е доброто сътрудничество между службите за сигурност в Европа", заяви вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.

Заподозреният ще бъде изправен пред съда в Хановер днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е манипулация на масоните и извънземните, поръчител е Дядо Коледа - ББ е знаел ДНК-то на Северен предварително, записал си го е на листче, при посещение в Русе преди 7 години, лично е го проследил до Дунав мост и го е натопил пред Меркел.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой проспа преминалият през Дунав мост шофьор, само 3 часа след като безпаметно пиян (според Цацаров) извършва това престъпление? Или този изтрезнява за минути или и по този параграф някой не си е вършил работата!
11
15
 
8
 
! Отговори
Позитано преди 5 години
Всичко е манипулирано, а съда в Хановер е корумпиран, това е работа на ЦРУ, да поискаме помощ от другарете от Масква.
10
2
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Трябваше да бега в Пакистан,посмъртно не ще го открият,сред милиони джипси там.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като всички "доказателства" са в шайката (вкл. и вещи и роднини на мангето) КАКВО ИМ ПРЕЧИ ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И НАГЛАСЯТ СЛЕД КАТО КОРУМПИРАНИЯ *** НА ШАЙКАТА ЛЪСНА ПОКРАЯ ТАЗИ ИСТОРИЯ
8
7
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
По въпроса с изфабрикуваните доказателства другарите с *** си тикви да отидат на крак при немския посланик, да му обяснят как Северинчо е натопен.
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Заподозреният ще бъде изправен пред съда в Хановер днес." - искам позитанските малки човечета това да го прочетат по няколко пъти, за да може малките им мозъчета да осъзнаят, че ако доказателствата са изфабрикувани, както те твърдят Германия няма да екстрадира психара Северин.
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква изненада. Човекът е ци...нин.
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дистанционни експресни ДНК тестове - гарантирано от герб. вчера вечерта го арестували днес сабалем вече има 10000% процента съвпадение на всичко...не 99% като при всички тестове а 1000%
4
8
 
5
 
! Отговори
chetin преди 5 години
razsledva6tite jurnalisti sa kopeletaot BSP
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички които са му помагали да избяга ЗАЩО не са в ареста???Имал е и съучастник (така нареченият свидетел) който е гледал цялата ужасия.Той защо не е в затвора????Или убит???ЗАЩО бе???
2
2
 
39
 
! Отговори
Я пак! преди 5 години
Северин ли? Сега стана Северин, така ли? А не беше ли Селяйдин? Или е Селяйдин само за помощите и правата, а за убийството е Северин? Учудващо с каква лекота тия си сменят имената, когато стане въпрос за някое престъпление. Иначе реваха, че им ги сменяли насилствено. Щом като осъждат възродителния процес, трябва да стане и подсъдно такава смяна на имената с български, когато става въпрос за престъпление. Или с Българско име в добро и лошо, или си с турско пак така. Не може и двете.
1
2
 
31
 
! Отговори
Батман преди 5 години
До тук 50 статии по въпроса, дайте нещо за ареста на разследващите журналисти от предаването, който е също толкова скандален колкото и убийството, или не може ?