Вашингтон: Русия не може да замести САЩ в Близкия изток

САЩ потвърждават ангажимента си към региона
27 окт 2018 11:08, Елка Василева
58
 Вашингтон: Русия не може да замести САЩ в Близкия изток
Снимка: архив, Reuters

Русия, която крепи влиянието си в Сирия благодарение на военните си победи в полза на режима на Башар Асад, "не може да замести САЩ" в Близкия изток. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис на ежегодната конференция по сигурността в столицата на Бахрейн.

"Опортюнизмът на Русия и готовността й да не обръща внимание на престъпните действия на Асад срещу собствения му народ доказват липсата на искрен ангажимент към най-основните морални принципи", допълни шефът на Пентагона, цитиран от АФП.

"Искам днес да е ясно: натискът на Русия в региона не може да замени предишния постоянен и прозрачен ангажимент на САЩ към Близкия изток, ангажимент, който безрезервно отново потвърждавам", допълни Матис.

"Ние подкрепяме партньорите, които избират стабилността и се противопоставят на хаоса", каза още той.

Пристигнал вчера в това малко кралство в Залива, Матис иска да припомни на арабските страни, че САЩ продължават да бъдат предпочитаният партньор, защото имат дългосрочни ангажименти. Това каза вчера Кати Уилбъргър, отговаряща за международните въпроси в Пентагона, в самолета, с който Матис излетя от Вашингтон, пише БТА.

Днес в Истанбул се организира безпрецедентна среща, на която ще се обсъжда бъдещето на Сирия. В нея ще участват турският президент Реджеп Тайип Ердоган, руският държавен глава Владимир Путин, френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, припомни АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, КОЙ ги излъга, че не могат да ги заместят!!! И ако може да ми посочат сегашните "ангажименти": сриване на градовете, унищожаване на мирното населиние, тяхната икономика и всякакъв поминък! Разорения, смърт и безчинства на главорези - ТОВА ЛИ СА "ангажиментите" на тия подли твари-кравари????? Боже, как не мога да направиш така, че цялата тая *** да ги телепортираш на техния си остров, от адната страна Тихи океан, от другата Атлантическия.....И НИКОЙ нито да ги вижда, нито да ги чува!!!!
25
3
 
29
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
разбира се че не може... само хамериканоидите могат да трепят невинни дечица и жени... никой не може да ги замени в това паплачта, която изби дестки милиона индианци, за да живеят сега те там...
24
4
 
28
 
! Отговори
Nda преди 5 години
Видяхме ви "моралните" принципи в Саудитска Арабия :) Безгранична наглост и цинизъм е това изявление. Дето се вика - САЩ СВЕТНАХА!!!
23
6
 
20
 
! Отговори
Иииииийехууууу .... преди 5 години
Краваристан почна да ухае от ботушките до шапката Стетсън..И си забрави Уинчестъра и Колта на пианото..Или на рояла..Забравих ...Ииииийехуууу - Путин forever...
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че Русия няма интерес да се намесва в оправянето на бъкиите забъркани от САЩ където и да било. Никой няма интерес да се намесва ТАМ.
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Метис, нищо не казваш относно твърдението на руското минист на отбраната, че твой разузнавателен самолет направлявал ударите на дронове срещу базата Хмемим.
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия се намеси след много години война, когато ИД завладя вече цяла Сирия, а ООН гледаше от сателитите как ислямистите рушат паметници на културата. Бокова се обади няколко пъти по медиите, но нямаше никаква реакция от "цивилизования" свят. Продължиха да гледат от сателитите и да се надяват ИД да спечели войната срещу Асад. Поръчваха и муниции от Източна Европа, които се плащаха от Саудитска Арабия.
19
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъ пак, ти казвам на твоята клавиатура какво пише, ти кво?
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам само един предмет на който пише произведено в САЩ. ТА ПАК ТИ КАЗВАМ, ТИ КВО?
17
25
 
4
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
Цялата съсипия в Сирия е резултат от намесата на ***. Градовете са сринати от артилерията на Асад и руските бомбардировки.
16
24
 
4
 
! Отговори
456 преди 5 години
Естетвено, че не може. С какво освен с оръжия, другото Русия го ползва от Запада, както и арабите всичко оттам ползват, та нали Запада ги разви. Тези които са против , да погледнат пред клавиатурата им какво пише на компа или лаптопа и т.н. Едва ли е руско..
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силните години на САЩ бяха по времето на Буш 1 и 2. Тогава водиха войните в Ирак 1/2 и Афганистан. Тогава СССР беше се разпаднал и янките бяха велики, но както винаги империите изпадат в декаденство и пропадат накрая.
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат Афганистан и Ирак да покажат как помагат на "собствения им народ". Никой няма да им оправя кочините и безплатните полигони за тренировка на войската. "Собственият им народ" на Афганистан и Ирак бяга от полигоните.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може може
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия обаче не ви пита. Тя действа. Затова виете като линейки в завой
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говедарите са персони нон грати навсякъде по света. Не само в Близкият изток, но и в далечния.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат ядрени бомби и могат да тероризират и заплашват всички други държави, дори Китай и Русия не са достатъчно добри терористи да ги заместят и да убиват и ограбват местното население.
9
5
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
убииците от сащ да се махат от сирия никои не ги е викал асад да се оставида се справи с идил и да отьрве светската си дьржава от всякакви главорези
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най обичат като ги демократизират да слагат уран з бомбите - за по-сигурно.
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно не може. Някой трябва да затрива население и цели градове. Кой ако не САЩ, все още може да го прави, ненаказуемо. Е поне в близка перепектива.