Борбата на Тайбе Юсеин – мечтаното и вече заслужено злато

Сънародничката ни развя високо българския трибагреник в Унгария
30 окт 2018 14:45,
32

"Шампионите не се създават само и единствено в залата. Шампионите са направени от нещо, което е дълбоко вътре в тях. Едно желание, една мечта, една визия", Мохамед Али.

И така тази мечта се сбъдва за Тайбе Юсеин – шампионката по борба, която донесе на страната ни златен медал от Световното първенство. Спортистката, която развя високо българското знаме в Унгария и заслужено закачи златото на врата си.

Това е първа титла за родната борба в последните пет години. За последно на световния връх стъпи Иво Ангелов през 2013 година, като тогава шампионатът също бе в унгарската столица.

Българката стигна до титлата след победа над японката Юкако Кавай с 6:2.

Така 27-годишната Юсеин прибави нов връх в кариерата си след двете сребра от световни първенства през 2012 и 2013 година и европейска титла от тази година.

Медалите за страната ни не спират до тук.

Биляна Дудова спечели сребърен медал в категория до 57 килограма. Българката не загуби от китайката Нингнин Ронг, след като двете рагистрираха по три точки във финала, но заради предупреждение от страна на съдиите към Дудова съперничката бе обявена за победител.

"Доволни сме от представянето си. Годината беше изключително успешна за нас", споделиха двете шампионки пред Bulgaria ON AIR.

"Момичетата се трудят, дават всичко от себе си във всяка една тренировка. Когато си концентриран върху работата си и знаеш какво искаш, тогава няма как нещата да не се получат", пък допълни треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
3
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Добре е въпросините спортистки да намалят химията, защото вече приличат на мъже.
5
1
 
13
 
! Отговори
ТайбеЮсеинБолт преди 5 години
Браво на момичето!
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак туркинче отсрами "великите" българи пред света...
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момичето.
2
4
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
вероятно е повече българка от теб
1
1
 
25
 
! Отговори
гостО преди 5 години
Едно голямо БРАВО!Знаем,че в България условията в които тренират нашите надежди са изключително зле,дано сега след тези победи администрацията да се раздвижи и да види,че в България има потенциал за победи!