$85 млн. плащат САЩ на Русия за място на МКС

Толкова струва транспортирането на един астронавт
31 окт 2018 07:36, Елка Василева
107
$85 млн. плащат САЩ на Русия за място на МКС
Снимка: архив, Reuters

САЩ ще плащат на Русия от порядъка на 85 милиона долара за всяко място в корабите "Союз" при транспортирането на американски астронавти до Международната космическа станция (МКС), предаде ТАСС. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс пред в. "Политико".

"Смятам, че за сънародниците ни е разочароващо, че през последните няколко години не можем сами да извеждаме американски астронавти в космоса - каза Пенс. - За целта трябва да платим около 85 милиона долара за място в корабите "Союз". Но скоро ще извършим изпитателни тестове на нова платформа, която ще позволи американски астронавти да се върнат в космоса от територията на САЩ."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а дали така не е по-евтино да плащаш по 850 милиона на година за 10 полета, отколкото да поддържаш собствена програма за 2 млрд годишно?с разликата от 1 млрд може да си правиш ракети
56
1
 
7
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Тъй като съм *** човек и много не ги разбирам, ама поради что се срамите да споменете и нещо наше? Например, доколкото ми е известно имало един Д.Атанасов и един компютър, ама и сега, както са тръгнали по гурбет, дали някой нещо няма да предостави пак извън България? Що си мисля, че без тази компютъризация - ядец. Да не се окаже, че от скромност сме се подценили и да сме най-великите на света по най-великата технология?
55
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
Сащ наложиха ембарго на Русия. Не е ли време Русия да отговори подобаващо? Или им спира достъпа до МКС или вдига тройно цените.
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Пич тези които си изброил може да са такива по народност но са живеели и работели в САЩ :) а както ти казаха САЩ е държава от имигранти от Европа.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БалъкаТи май не си много наясно как големи компании работят и какво е акция...
52
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Интересно не виждам руснак в списъка ти :) а "миризливите" каубои са си европейци както и да го погледнеш и никой не може да отрече, че една голяма част от всички иноваци са правени там.
51
1
 
7
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Как мислите, дали тези частните ракети като са такива, с какви пари са? Според мен се финансират от кредитни линии на банки, сякаш така писаха, тъй като там не им отърва да си спестяват от закуските. Мисля си, дали тези атракции с частни туристи на 200-300км. над главините ни не си е чиста комерсализация за връщане на парите от кредите? Иначе, ония, военните биха ги усвоили веднага.Или, Анонимен, ако знаеш нещо и тук - кажи го. Притеснително е сякаш, че много им нямат доверие на тези частници.
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогреса се дължи 90 % на американците! Там изобретен двигателя, тока, телефона, електрическите уреди и т.н.Недоучил ***-иллитерат.Двигател - Николаус Аугуст Отто, германецЕлектричество, изобретения - Никола Тесла, сърбин.Телефон - Александър Греъм Белл, шотландец.Космическа програма на сащисаните - Вернер Фон Браун, германец.И какво точно са измислили твойте миризливи каубои бе???
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 58Търси в Гугъл картинк: Elements table by country :) поплачи после малко.
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Я отвори тази таблица и виж кой държави са допринесли най-много за нейното продължение :))) хинт: не е Русия :)
47
0
 
8
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Нещо не чоже да се разбере за тоя прогрес с ракети и футболни отбори. Обърнато обратно и футбола си е зрелище. Не, че вземам страна, но отвъд океана нямат нищо общо с Челси и оня му там ментор. И това си е майсторлък. А що се отнася до ракетите, вярно е да са въпрос на технология. Но нали сега става дума именно за водеща руска технология, която си заплащат за ползване. Нещо не се връзва с тези нападки. Прогреса не е върху важността кой, кога и какво е открил, а как го е претворил и развил!
46
0
 
2
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
До Анонимен. Дали и Колко ли са плащали преди, знаеш ли как са се разбрали?
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем, какво са измислили американците.Всички войни в момента са измислени от тях.Да , не забравяме как изгарят совалките им във въздуха.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До, 57 а Менделеевата таблица кой е измислил.Ако сте *** ще напишете американец.
43
5
 
6
 
! Отговори
гладно куче преди 5 години
А у щатите месото по-евтино от леба...сметай кво ядът! Па и кат са отишле 1-2-*** у космоса кво...половин свет гладува а тия трошат пари да фъргат тенекета нагоре из небесата за луди пари, па го именуват... "космически туризм?! Те с тия чалъми ше се затрием!
42
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Стоян преди 5 години
И аз плащам такси от село до Стара Загора щото нямам кола.*** те имат пари, па аз нямям.
41
5
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 5 години
До До РускиняЗащо рипаш така неврастенично и веднага започваш да обиждаш? ***, барутът е измислен от древните китайци, а след това и ракетите. Всяко дете го знае! Китай е велика цивилизация, а американците са сбиротък и повечето неща там ги измислят новодошлите!
40
2
 
1
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Тия що не седнат и се разберат, нали са бели хора?
39
7
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До Рускиня Без хамериканци - светът е падна .--------------Без хамериканци такива като тебе щяха да са още по-нагли, опазил ни Господ!Добре че регулярно ви молотят по башке, та немножко приседаете.
38
12
 
6
 
! Отговори
До Рускиня преди 5 години
Ама не е в Сибир! Не вмятай твойте глупости постоянно! 100 пъти ти казах ама не можеш да вземеш! Да, прогреса се дължи на западните общества и главно на САЩ! В СССР е Салициловата долина, за това правят и къркат спирт! Явно и ти рано си се наквасила и си мислиш със задните части!